Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η DHL Freight και η Volvo Trucks στην εισαγωγή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών για την Ευρώπη

Η DHL Freight, ένας από τους κορυφαίους παρόχους οδικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη, και η Volvo Trucks συνεργάστηκαν για να επιταχύνουν την εισαγωγή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών που θα χρησιμοποιηθούν για περιφερειακές μεταφορές στην Ευρώπη. Η συνδυασμένη προσπάθεια σηματοδοτεί ένα άλλο σημαντικό βήμα προς τις ουδέτερες κλιματικά λύσεις μεταφορών.

T2021_0017

Βασίλης Σοφός

46
0

Μέχρι στιγμής, η κύρια χρήση ηλεκτρικών φορτηγών ήταν για μικρότερες αποστάσεις εντός πόλεων και αστικών περιοχών. Τώρα η DHL Freight και η Volvo Trucks έχουν ξεκινήσει ένα έργο που εστιάζει σε βαριές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Η συνεργασία περιλαμβάνει αποκλειστικές, παγκόσμιες πρώτες πιλοτικές δοκιμές ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού Volvo FH με μικτά συνδυαστικά βάρη έως 60 τόνους. Από τον Μάρτιο, το φορτηγό θα λειτουργεί μεταξύ δύο τερματικών σταθμών εφοδιαστικής DHL στη Σουηδία, σε απόσταση περίπου 150 χλμ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η Volvo και η DHL θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία και πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση και τη λειτουργία κατάλληλης υποδομής φόρτισης. Οι συλλεγόμενες πληροφορίες θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της σωστής ισορροπίας μεταξύ της απόστασης λειτουργίας, του βάρους φορτίου και των σημείων φόρτισης στις καθημερινές οδικές εμπορευματικές μεταφορές. 
Η DHL εργάζεται ενεργά μαζί με τη Volvo Trucks για τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος, με τη βιωσιμότητα να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της εταιρείας. 


«Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε όλες τις εκπομπές που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα. Έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά ορόσημα για την επίτευξη αυτού: σε σύγκριση με το 2007, η απόδοση CO2 του Ομίλου μας έχει βελτιωθεί κατά 35%. Ωστόσο, χρειαζόμαστε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και ισχυρές συνεργασίες σε αυτό το ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι η ισχυρή συνεργασία μας με τη Volvo Trucks, μία από τις μεγαλύτερες μάρκες φορτηγών στον κόσμο, θα μας υποστηρίξει στην επίτευξη των φιλόδοξων περιβαλλοντικών μας στόχων στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών», λέει ο Uwe Brinks, διευθύνων σύμβουλος της DHL Freight. 


Η Volvo Trucks κινείται προς τις μεταφορές χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων, κάνοντας τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και αποτελεσματική. Αυτό επιτυγχάνεται λαμβάνοντας υπόψη κάθε πτυχή του οικοσυστήματος εξηλεκτρισμού, συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης, του σχεδιασμού διαδρομών, των οχημάτων, της υπηρεσίας και άλλης υποστήριξης. 
«Η επιχείρηση των μεταφορών αλλάζει ταχύτατα και το να είναι βιώσιμη είναι ένα όλο και σημαντικότερο επιχειρηματικό πλεονέκτημα για πολλούς από τους πελάτες μας. Προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις μεταφοράς που βοηθούν στη γρήγορη μετάβαση σε καύσιμα χωρίς ορυκτά όπως ο ηλεκτρισμός. Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την DHL. Η ευρεία και παγκόσμια εμπειρογνωμοσύνη τους στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας μας επιτρέπει να μελετήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε με αυτήν την αλλαγή τεχνολογίας, προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες των πελατών και στον τύπο της μεταφοράς τους», λέει ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks. 


Η DHL Freight, από την άλλη πλευρά, κινείται ενεργά σε διάφορα πρότζεκτ αειφορίας και χωρίς ορυκτά ενώ έχει εισαγάγει ένα κλιματικό πρόγραμμα θαλάσσιων στόχων στη Σουηδία. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα πληρώνουν μια σταθερή επιβάρυνση για κάθε δέμα ή παλέτα που αποστέλλεται και το εισόδημα που προκύπτει από τις προσαυξήσεις επενδύεται πλήρως σε καθαρές τεχνολογίες στο σουηδικό δίκτυο. 


«Ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση, η οποία προσφέρει επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία ταυτόχρονα - την απαλλαγή από τον άνθρακα των εμπορευματικών μεταφορών. Η συνεργασία με τη Volvo Trucks βοηθά την DHL Freight να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη μετάβαση σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο απόδειξης της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας για τις κλιματικά ουδέτερες μεταφορές», εξηγεί ο Robert Zander, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Freight Σουηδίας. 


Ήδη σήμερα, τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FL και FE για αστικές διανομές βρίσκονται σε παραγωγή. Η DHL Supply Chain έβαλε πρόσφατα σε λειτουργία ένα νέο ηλεκτρικό Volvo FL στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας έτσι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό Volvo για αστικές διανομές στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Στο τέλος του περασμένου έτους, η Volvo Trucks στη Βόρεια Αμερική ξεκίνησε τις πωλήσεις του VNR Electric και φέτος θα σηματοδοτήσει την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη της γκάμας ηλεκτρικών προϊόντων βαρέος τύπου.
 «Η δέσμευσή μας είναι ότι ολόκληρη η γκάμα πωλήσεων φορτηγών θα είναι χωρίς ορυκτά το αργότερο έως το 2040», καταλήγει ο Roger Alm.

Τα χαρακτηριστικά του πρότζεκτ εν συντομία 


-Το πρότζεκτ θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και αποτελεί μέρος του REEL, μιας πρωτοβουλίας που διοικείται από τον οργανισμό καινοτομίας της Σουηδίας Vinnova για την προώθηση της μετάβασης σε ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών

-Η διαδρομή βρίσκεται μεταξύ των πόλεων του Γκέτεμποργκ και του Γιένσεπινγκ στη Σουηδία, η απόσταση της οποίας είναι 150 χιλιόμετρα

-Η φόρτιση θα γίνει στο DHL στο Γιένσεπινγκ και στο Volvo Truck Center στο Γκέτεμποργκ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία