BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aeon CENTURAline: Το ολοκαίνουργιο ψεκαστικό της Hardi με την προηγμένη μπούμα Twin Force

Στη σειρά των νέων συρόμενων ψεκαστικών Aeon, η Hardi προσθέτει την επιλογή του νέου βραχίονα Twin Force, ο οποίος, σε συνεργασία με το σύστημα διεύθυνσης τροχών ComfortTrack που το ψεκαστικό διαθέτει, αφήνει τον χειριστή να στοχεύσει ακριβώς εκεί που θέλει, ανεξάρτητα από το μέγεθος των σταγονιδίων.

aeon-gallery-06

Βασίλης Σοφός

147
0

Ένα ψεκαστικό με υψηλή τεχνολογία και αξιοπιστία αλλά και με καλαίσθητο σχεδιασμό επιχείρησε να φτιάξει η Hardi, αναπτύσσοντας το νέο συρόμενο μοντέλο Aeon CENTURAline. Το ολοκαίνουργιο Aeon είναι ένα ψεκαστικό υψηλής τεχνολογίας που βασίζεται στις αρχές της απλής και βιώσιμης γεωργίας για να κάνει περισσότερα με λιγότερα.



Σύμφωνα με την Hardi, το Aeon CENTURAline έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη φιλικότητα προς το χρήστη και την ασφάλεια. Είναι κατασκευασμένο για να διαρκεί στο χρόνο, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στο σχεδιασμό με κομψό και δυναμικό περίγραμμα που κρύβει ένα νέο σασί και έναν ειδικό σχεδιασμό δεξαμενής για μέγιστη σταθερότητα.

Με τη βοήθεια της αρχιτεκτονικής του σασί και των τεχνολογιών που διαθέτει, προσφέρει πολύ καλή παρακολούθηση του εδάφους, εφοδιάζεται με πολύ άνετη ανάρτηση και ένα σύστημα ψεκασμού με απομακρυσμένη λειτουργία.

Σύστημα διεύθυνσης τροχών ComfortTrack

Τα νέα Aeon εξοπλίζονται με το σύστημα ComfortTrack, το οποίο κινεί τους πίσω τροχούς του ψεκαστικού σύμφωνα με την θέση των τροχών του τρακτέρ, σε μεγάλες και μικρές στροφές, εξαλείφοντας τις υπερβολικές ζημιές στην καλλιέργεια. Ο συμπαγής σχεδιασμός του ψεκαστικού επιτρέπει μεγάλη γωνία διεύθυνσης στις 27 °. Έτσι, ο συνδυασμός του ComfortTrack και της πλήρους ανάρτησης εξασφαλίζει μια μικρή ακτίνα περιστροφής μόλις 6,3 μέτρα.



Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, το ComfortTrack στρίβει τους τροχούς, όχι τον άξονα, και οι μακρείς λασπωτήρες ακολουθούν τους τροχούς, διατηρώντας τα ακροφύσια καθαρά σε ξηρές και υγρές συνθήκες. Το ψεκαστικό είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει μάλιστα την προσαρμογή τροχών μεγάλης διαμέτρου για καλύτερη κατανομή φορτίου και λιγότερη συμπίεση του εδάφους. Με ελαστικά 520 / 85R46, η απόσταση του άξονα είναι 81 εκατοστά.



Η εταιρεία εξοπλίζει τα μοντέλα Aeon CENTURAline με την μπούμα Twin Force, που παρέχει στον χειριστή περισσότερες επιλογές για έλεγχο ψεκασμού. Ρυθμίζοντας την ταχύτητα και τη γωνία της κουρτίνας αέρα, από μηδενικό ροή αέρα έως πλήρη ροή, είναι ουσιαστικά δύο ψεκαστικά σε ένα (εξ ου και το όνομα Twin), με τον χειριστή να μπορεί να καθοδηγήσει όλα τα σταγονίδια -ανεξάρτητα από το μέγεθος- στον στόχο.

Δύο ισχυρές μονάδες ανεμιστήρα παρέχουν αέρα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του βραχίονα. Κάθε ανεμιστήρας μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς χωρίς στάδια στην μέγιστη απόδοση των 2.000 κυβικών/ώρα ανά μέτρο μπούμας και σε μέγιστη ταχύτητα αέρα 35 μέτρα/δευτερόλεπτο.

Εξοικονόμηση χρόνου και μειωμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον

Ο βραχίονας Twin Force χρησιμοποιεί μια ρυθμιζόμενη κουρτίνα αέρα για κατευθύνει τον ψεκασμό, μειώνοντας μειώσει την «ολίσθηση» κατά 80%. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν μηδενική απώλεια φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή μόλυνση γειτονικών περιοχών.

Ο ψεκασμός, με τη βοήθεια αέρα, εγγυάται επίσης καλύτερη διείσδυση και κάλυψη ψεκασμού από τις συμβατικές εφαρμογές. Όλα αυτά μεταφράζονται σε πραγματικές εξοικονομήσεις για τον αγρότη: τουλάχιστον 50% στη χρήση νερού και έως και 30% σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα, λέει η Hardi.



Το Twin Force κάνει όμως και τη δουλειά πιο γρήγορα. Ο αποτελεσματικός έλεγχος μετατόπισης σημαίνει περισσότερες ημέρες ψεκασμού - από 31 έως 76 ημέρες-, υψηλότερες ταχύτητες εφαρμογής και λιγότερες στάσεις για πλήρωση.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Hardi
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία