BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Venterra 2K: Η νέα υψηλής τεχνολογίας λύση ζιζανιοκτονίας της Schmotzer

Το νέο μηχάνημα της Schmotzer επιτρέπει ένα υψηλό πέρασμα με ύψος εκσκαφής σχεδόν 50 εκατοστών. Με αυτόν τον τρόπο, η επεξεργασία εκτελείται χωρίς ζημιές, σε συνδυασμό με το σύστημα ελέγχου τμήματος ακόμη και κατά την οδήγηση στο κεφαλάρι.

Schmotzer-Hacke-dx-xy-DSC03926-d1-190903-p50

Βασίλης Σοφός

71
0

Από την εξαγορά από την Amazone, η Schmotzer-Hacktechnik βελτιστοποίησε περαιτέρω την ανάπτυξη μηχανημάτων ελέγχου των ζιζανίων. Έτσι δημιουργήθηκε η νέα σειρά Venterra 2K, μια νέα τσάπα που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλή απόδοση και κάλυψη περιοχών, προσφέροντας ευέλικτους χρόνους λειτουργίας.

Η σειρά Venterra 2K προορίζεται στο να συνδυάζει ένα υψηλό πέρασμα με ένα μεγιστοποιημένο ύψος εκσκαφής των παραλληλόγραμμων σχεδόν 50 εκατοστά, ανοίγοντας έτσι νέες δυνατότητες για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων, ακόμη και σε πολύ όψιμη σοδειά.



Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι καλλιέργειες ύψους μισού μέτρου μπορούν να επεξεργαστούν στις άκρες χωρίς ζημιά, ακόμη και όταν το μηχάνημα είναι στο κεφαλάρι. Και αυτό χάρη στην αλληλεπίδραση με το SectionControl (σύστημα ελέγχου τμήματος). Ένας νέος σχεδιασμός των παραλληλόγραμμων μαζί με το νέο πλαίσιο στήριξης δύνανται να διαχειρίζονται υψηλό φορτίο σε μεγάλες περιοχές και με πολύ υψηλή ταχύτητα εργασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά Venterra 2K διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, διαθέσιμες τη νέα σεζόν του 2022.



Έχοντας πλάτος εργασίας 4,5 έως 6,75 μέτρα, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με με πλάτη σειράς 45, 50 και 75 εκατοστών σε συνδυασμό με το παραλληλόγραμμο τύπου KPP-L και το SectionControl, ή με παραλληλόγραμμο τύπου KPP-M με ή χωρίς SectionControl. Το σύστημα κάμερας που διαθέτει το παρελκόμενο εγγυάται με συνέπεια στην ακριβή καθοδήγηση ακόμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες εργασίας, εξηγεί η εταιρεία.



Στοιχεία και εργαλεία προστασίας σειράς, όπως τροχοί σε χωριστά παραλληλόγραμμα, δίσκοι κορυφογραμμής ή σβάρνες, είναι προαιρετικά διαθέσιμα σε όλες τις μηχανές Venterra 2K και μπορούν να τοποθετηθούν εκ νέου ανά πάσα στιγμή. Λόγω της συμπαγούς και ελαφριάς κατασκευής, δεν υπάρχει απώλεια απόδοσης από υψηλή συμπύκνωση του εδάφους, λέει η κατασκευάστρια. Την ίδια στιγμή, η ακριβής διαδρομή στην πλαγιά του λόφου χωρίς μετατόπιση του τρακτέρ είναι εύκολη χάρη στο παράλληλο συρόμενο πλαίσιο ενώ ο «φόρτος εργασίας» κατά την αλλαγή των μαχαιριών είναι μόλις λίγα λεπτά, χάρη στο σύστημα γρήγορης αλλαγής RAPIDO.



Να αναφέρουμε, τέλος, ότι τα εργαλεία παρακολούθησης όπως οι τροχοί ή οι δίσκοι συνδέονται με ξεχωριστό παραλληλόγραμμο και με ξεχωριστό οδηγό βάθους και επιτρέπουν την άμεση προσαρμογή στο έδαφος για όλες τις συνθήκες. Όλα τα άγκιστρα με ρουλεμάν -χωρίς ανάγκη συντήρησης- είναι ενσωματωμένα σε όλα τα παραλληλόγραμμα από τον βασικό εξοπλισμό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία