BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κιβώτιο ταχυτήτων για σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου ετοιμάζει η Dana για τους τηλεσκοπικούς φορτωτές

Το Spicer HVT1 της Dana, που περιγράφεται ως ένα προηγμένο κιβώτιο Powerplit, προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30% σε σύγκριση με ένα συμβατικό σύστημα.

home-dieci-agriculture-1030x687

Βασίλης Σοφός

22
0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νέο κιβώτιο της Spicer HVT1 της Dana δείχνουν οι κατασκευαστές τηλεσκοπικών φορτωτών, αφού πρόκειται για ένα προηγμένο σύνολο ο τρόπος λειτουργίας του οποίου μπορεί να εξοικονομήσει σημαντική ποσότητα καυσίμου κατά τη λειτουργία του μηχανήματος. Η νέα ιδέα της Dana συνδυάζει υδροστατικούς και μηχανικούς δίσκους σε ένα ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων 90 μοιρών.

Την ίδια στιγμή, ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου προσαρμόζει συνεχώς το μείγμα υδροστατικής και μηχανικής ισχύος, επιτρέποντας στον κινητήρα να διατηρεί σταθερή ταχύτητα στο πιο αποτελεσματικό εύρος λειτουργίας του.



Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, το κιβώτιο μπορεί να υποστηρίξει ισχύ από 110 έως 155 ίππους (80 έως 115kW), ενώ η ίδια τονίζει πως με την τεχνολογία που ενσωματώνεται οι τηλεσκοπικοί φορτωτές επόμενης γενιάς μπορούν να επιτύχουν νέα επίπεδα παραγωγικότητας, απόδοσης, ελέγχου, βελτίωσης, αποδοτικότητας καυσίμου, ευκολίας χρήσης και άνεσης χειριστή.

Αξίζει να τονιστεί ότι το νέο αυτό κιβώτιο προσφέρει καλές δυνατότητες αναρρίχησης και ρυμούλκησης με υψηλές ταχύτητες - η εταιρεία κάνει λόγο για 50 χλμ./ώρα-, ομαλότερες αλλαγές, πολύ μικρότερες δονήσεις, και, όπως φαντάζεται κανείς, μειωμένο θόρυβο εντός της καμπίνας.

Η Dana λέει ότι το HVT1 παρέχει στους OEM κατασκευαστές τη δυνατότητα να φτιάξουν έναν κινητήρα χαμηλού κυβισμού που επιτυγχάνει την ίδια απόδοση με ένα συμβατικό κιβώτιο ή να χρησιμοποιήσουν τον ίδιου κυβισμού κινητήρα με ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία