BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Einböck: Μηχανικός έλεγχος ζιζανίων με δίσκους Rollstar για κάθε καλλιέργεια

Ως μέρος του μηχανικού ελέγχου των ζιζανίων, η αυστριακή εταιρεία Einböck έχει αναπτύξει μια προηγμένη τεχνολογία για την επεξεργασία καλλιεργειών σειράς που κινούν το ενδιαφέρον ενός ευρέος φάσματος παραγωγών.

presse-rollsterhackgeraet-rollstar4

Βασίλης Σοφός

60
0

Με προορισμό κυρίως τα ελαφριά εδάφη -κηπευτικά, καλαμπόκι και πατάτα- και εξοπλισμένα με περιστροφικούς δίσκους τύπου αστεριού είναι φτιαγμένη η τσάπα Rollstar της Einböck, με την τελευταία να υπόσχεται υψηλή αντοχή για το νέο της μηχάνημα.

Εντός σειράς σε απόσταση 60 έως 70 εκατοστών

Ως οπίσθιος αναρτημένος εξοπλισμός, το Rollstar διατίθεται για απόσταση μεταξύ 60 και 70 εκατοστών (καλαμπόκι και πατάτες) και μεταξύ 30 και 45 εκατοστών (λαχανικά) και είναι εξοπλισμένο με διάταξη τεσσάρων δίσκων (έκδοση καλαμποκιού) και δύο δίσκων στην έκδοση για την πατάτα. Κάθε στοιχείο είναι τοποθετημένο σε ένα παραλληλόγραμμο με έναν τροχό μέτρησης και οι σειρές μπορούν να περιστρέφονται στον στρογγυλό σωλήνα στήριξης, επιτρέποντας ένα περισσότερο ή λιγότερο έντονο αποτέλεσμα συμπίεσης.



Με βάση την απόσταση μεταξύ των σειρών, το εργαλείο είναι εξοπλισμένο με μεταβλητό αριθμό δίσκων, ενώ τα δόντια προεπεξεργασίας, ρυθμιζόμενα κατά ύψος, τοποθετημένα στο μπροστινό μέρος, προετοιμάζουν τη διέλευση των επόμενων δίσκων. Και, καθώς οι δίσκοι μπορούν να μετακινηθούν οριζόντια και κάθετα, η ροή του εδάφους μπορεί να κατευθύνεται προς τις σειρές ή μακριά από αυτές.

Σταθερό ή αναδιπλώμενο πλαίσιο

Το ανθεκτικό πλαίσιο του εξοπλισμού, στον οποίο είναι τοποθετημένα τα παραλληλόγραμμα, διατίθεται σε άκαμπτη ή υδραυλικά αναδιπλούμενη έκδοση και η ειδική του δομή επιτρέπει τη συναρμολόγηση του παραλληλόγραμμου μέσω ενός μόνο σφιγκτήρα.



Από την άποψη αυτή, τα μοντέλα Rollstar είναι εξοπλισμένα με ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με ρύθμιση πίεσης, καθώς και, όπως αναφέρθηκε, με αισθητήρες για τον έλεγχο του βάθους εργασίας -Farm-flex-, με διάμετρο 300 χιλιοστών και πλάτος 100 χιλιοστών. Για ζιζανιοκτονία με μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και σε λοφώδες έδαφος (σε πλαγιές κλίσης 6%) και όταν στρίβουν, τα Rollstar είναι μάλιστα εξοπλισμένα με ένα αυτόματο σύστημα διεύθυνσης στο τρίτο σημείο σύνδεσης.

Αυτόματο κεντράρισμα και έλεγχος με κάμερες

Όπως τα περισσότερα μηχανήματα ζιζανιοκτονίας της Einböck έτσι εκείνα της οικογένειας Rollstar μπορούν να συνδυαστούν με ένα σύστημα καθοδήγησης για αυτόματο κεντράρισμα των εργαλείων. Κατ'επέκταση, το σύστημα επιτρέπει την γρήγορη εργασία και με μεγάλη ακρίβεια, πλησιάζοντας στη σειρά χωρίς η καλλιέργεια να διατρέχει κίνδυνο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία