BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξάμηνο με υψηλή κερδοφορία για την Manitoυ με τους τηλεσκοπικούς φορτωτές

Οι καθαρές πωλήσεις του Ομίλου Manitou (Manitou, Gehl και Mustang) αυξήθηκαν κατά 27% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε 970 εκατ. ευρώ.

bckg4_2

Βασίλης Σοφός

18
0

Το τμήμα προϊόντων (αρθρωτοί και εκσκαφικοί φορτωτές, τηλεσκοπικά, περονοφόρα ανυψωτικά, εναέριες πλατφόρμες) απέφερε πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ (619 εκατομμύρια ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του 2020), γεγονός που κάνει την Manitou σημαντικά ευνοημένη παρά τις προκλήσεις τις πανδημίας του κορωνοϊού.

Το τμήμα προϊόντων επωφελήθηκε από την ανάκαμψη που παρατηρήθηκε στο τέλος του περασμένου έτους, με τα έσοδα να αυξάνονται σε όλες τις περιοχές και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 43% στα 390 εκατ. ευρώ.

Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Manitou, εκεί όπου τα κέρδη αντιπροσώπευουν τα 703 εκατομμύρια ευρώ των συνολικών εσόδων για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους (οι πωλήσεις στη Νότια Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 14% στα 313 εκατομμύρια ευρώ).


«Κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους με ένα επίπεδο απόδοσης που ξεπέρασε τους στόχους μας και μια λίστα παραγγελιών που δεν είχαμε βιώσει ποτέ ξανά», σχολιάζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Manitou, Μισέλ Ντένις. Παρά το αυξανόμενο κόστος του χάλυβα και των μεταφορών, οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους παραμένουν θετικές και η εταιρεία προβλέπει ότι το 2021 θα λήξει με αύξηση 20% στα ετήσια έσοδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία