BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για τα νέα τρακτέρ 6S της Massey Ferguson με ισχύ που φτάνει 200 ίππους

Η Massey Ferguson με τη Σειρά MF 6S, που επεκτείνει τη «νέα εποχή» αναβαθμισμένης εμπειρίας χρήστη, συνδεσιμότητας και έξυπνης γεωργίας (smart farming) στην κατηγορία ισχύος τρακτέρ 135 – 180 ίππων. Πέραν του ότι υιοθετούν το σύγχρονο neo- retro στυλ της οικογένειας, τα πέντε νέα αυτά τρακτέρ εισάγουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ελέγχου.

6S-Slider_2

209
0

Η Σειρά περιλαμβάνει πέντε συμπαγείς, ευέλικτους τετρακύλινδρους ελκυστήρες με ισχυρές επιδόσεις. Όλοι εφοδιάζονται με σύστημα Engine Power Management (EPM) που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 15 ή 20 ίππους, φτάνοντας τους 200 ίππους.

Κορυφαία επιλογή για όλα τα μοντέλα είναι το κιβώτιο Dyna-VT Super Eco με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση, με νέο Automatic Mode ή 24 x 24 Dyna-6 Super-Eco, semi- powershift με AutoDrive. Η ακτίνα στροφής 4,75μ. προσφέρει μέγιστη ευελιξία – η οποία λέει η MF ότι είναι μικρό- τερη συγκριτικά με οποιονδήποτε ελκυστήρα 200 ίππων. Η Σειρά έχει επίσης αναβαθμιστεί με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, χειριστήρια και τεχνολογίες συνδεσιμότητας που είδαμε για πρώτη φορά στην ναυαρχίδα των τρακτέρ της εταιρείας, MF 8S.



Αναλυτικότερα, όλοι οι ελκυστήρες της νέας Σειράς MF 6S διατίθενται με ποικίλες εκδόσεις εξοπλισμού – Essential, Panoramic, Efficient και Exclusive. Μαζί με ένα ευρύ εύρος προαιρετικών επιλογών, επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν τα τρακτέρ τους και το ύψος της επένδυσης στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.

Ολοκληρωμένος έλεγχος με ένα χειριστήριο

Όλες οι κύριες λειτουργίες των ελκυστήρων ελέγχονται από ένα νέο χειριστήριο Multipad, συμβατό με ISOBUS. Αυτός ο εύχρηστος επιλογέας περιλαμβάνει νέο διακόπτη ελέγχου κίνησης μοχλικού, ρυθμίσεις ταχύτητας κίνησης, προεπιλογές οδηγικών προγραμμάτων και ενεργοποίηση MF Guide. Επίσης φιλοξενεί ένα micro joystick για τον έλεγχο δύο ηλεκτρικών βαλβίδων. Ένα ακόμα μοναδικό multifunction joystick προσφέρει απλό, άνετο έλεγχο του προαιρετικού φορτωτή ή του εμπρός μοχλικού. Αυτό όχι μόνο ελέγχει τις βαλβίδες αλλά επιτρέπει στους χειριστές να αλλάζουν κατεύθυνση και να ελέγχουν την ταχύτητα του ελκυστήρα.

Λειτουργία οθόνης αφής

Σημαντικές αλλαγές στη μοντέρνα οθόνη Datatronic 5 βελτιώνουν όχι μόνον τη λειτουργικότητα, αλλά και τη πρακτικότητα. Με την πιο φωτεινή, αντιθαμβωτική επιφάνεια της νέας οθόνης αφής 9”, παρέχει εύκολη πρόσβαση στις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Με τη λειτουργία τύπου tablet, επιτρέπει στους χειριστές να έχουν πρόσβαση και να αλλάζουν ρυθμίσεις γρήγορα και εύκολα. Όχι μόνο διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ αλλά και όλες τις τεχνολογίες MF Technologies όπως MF Guide, με την πρακτική λειτουργία ‘Go Mode’ που ρυθμίζεται ταχύτατα, αλλά και τις MF Section, MF Rate Control και τα δεδομένα MF Task Doc.



Νέα για τις εκδόσεις Exclusive και Efficient είναι μία νέα επιλογή που επιτρέπει τον έλεγχο του ραδιοφώνου και του κινητού τηλεφώνου, αλλά και την αναπαραγωγή πολυμέσων μέσω της οθόνης Datatronic 5. Νέο είναι και το προαιρετικό σύστημα MF E-Loader που βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας φόρτωσης, της παραγωγικότητας και της ασφάλειας και παρέχει έλεγχο και ρύθμιση της νέας λειτουργίας ανάδευσης κάδου Bucket Shake. Το σύστημα επιτρέπει στους χειριστές να ζυγίζουν κάθε φορτίο στο πιρούνι ή τον κάδο, αλλά και να καταγράφουν κάθε στοιχείο ή εργασία σε ένα απλό αρχείο τύπου Excel (spreadsheet). Για μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία υπάρχει επίσης το αναβαθμισμένο τερματικό Fieldstar 5, που επιτρέπει στους χειριστές να τρέχουν όλες τις λειτουργίες ‘smart farming’ σε μία ανεξάρτητη οθόνη.

Ισχυρές επιδόσεις κινητήρα

Όλοι οι ελκυστήρες MF 6S στην τελευταία τεχνολογία κινητήρων AGCO Power, που αποδίδουν ισχύ από 135 έως 180 ίππους, με στιγμιαία αύξηση ισχύος από 15 έως 20 ίππους, ανάλογα με το μοντέλο, αλλά και της ροπής – έως και κατά 40Nm στο μεγαλύτερο MF 6S 180. Το σύστημα «All-in-One» SCR της Massey Ferguson διασφαλίζει επίσης ότι οι κινητήρες συμμορφώνονται με τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Stage V. Έξυπνα ενσωματωμένο κάτω από την καμπίνα, αυτό το σύστημα που δεν έχει απαιτήσεις συντήρησης δεν επηρεάζει την ορατότητα ή τις επιδόσεις.

Επιλογές κιβωτίων

Η σειρά κιβωτίων που διατίθεται προαιρετικά για όλα τα μοντέλα περιλαμβάνει το ομαλών αλλαγών Dyna-VT Super Eco, και το δημοφιλές Massey Ferguson Dyna-6 Super-Eco, semi-powershift με AutoDrive. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στους κόλπους της εταιρείας, τα κιβώτια – με άριστες περγαμηνές και βελτιώσεις για πάνω από 20 χρόνια – συμπληρώνουν άριστα τους κινητήρες AGCO Power, προσφέροντας τον πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό συνδυασμό της αγοράς. Και τα δύο κιβώτια συνοδεύονται από το μοχλό MF Power Control στην αριστερή πλευρά της κολόνας του τιμονιού, που προσφέρει μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση σε όπισθεν χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και μάλιστα με ρυθμιζόμενη απόκριση. Επίσης ανεβάζει και κατεβάζει σχέσεις, αλλά και επιλέγει τη νεκρά.

Τα κιβώτια Dyna-VT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση εφοδιάζονται τώρα με ένα νέο Automatic Mode. Το auto mode ενεργοποιείται απλά από ένα διακόπτη στο υποβραχιόνιο και επιτρέπει στο χειριστή να προσαρμόζει την εμπρόσθια ταχύτητα με το μοχλό Multipad ή το πεντάλ, ενώ οι στροφές του κινητήρα ρυθμίζονται αυτόματα σύμφωνα με το φορτίο και την ταχύτητα. Το χειρόγκαζο επιλέγει επίσης το κατώτατο όριο στροφών κινητήρα – ώστε οι στροφές να μην πέφτουν ποτέ κάτω από αυτό το όριο. Η νέα έκδοση Super Eco version του Dyna-VT μειώνει την κατανάλωση επιτυγχάνοντας 40χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ.



Έχοντας αποδείξει τις δυνατότητές του στο χωράφι πάνω από 20 χρόνια, το διάσημο, πολύ αποδοτικό και αξιόπιστο κιβώτιο Dyna-6 Super Eco 24 x 24 semi-powershift της Massey Ferguson, πετυχαίνει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα στις 1.500 σαλ. και εξοικονομεί καύσιμο. Το AutoDrive, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, αλλάζει αυτόματα σχέσεις ανάλογα με το φορτίο και τις στροφές του κινητήρα. Οι χειριστές μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τις στροφές του κινητήρα στις οποίες πραγματοποιούνται οι αλλαγές. Όσοι εργάζονται σε εξειδικευμένες καλλιέργειες θα εκτιμήσουν την επιλογή Super Creeper, που προσφέρει ακριβή έλεγχο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (έως 70 μέτρα / ώρα στις 1.400 σαλ.). Όλα τα τρακτέρ MF 6S προσφέρουν επίσης τη χρήσιμη λειτουργία brake-to-neutral, που αποσυνδέει τη μετάδοση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Δύναμη με ευελιξία

Με δυνατότητα ανύψωσης έως και 9.600 κιλ. μέσω του πίσω μοχλικού και του ισχυρού υδραυλικού κυκλώματος των 110 λίτρ./λεπτό κλειστού κέντρου με αισθητήρες φορτίου, οι ελκυστήρες μπορούν να διαχειρίζονται και να λειτουργούν μία μεγάλη ποικιλία σύγχρονων παρελκόμενων. Για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη ροή υπάρχει η επιλογή συστήματος 150 λίτρ./λεπτό με μοντέλα Dyna-6, ενώ οι Dyna-VT ελκυστήρες προσφέρονται με επιλογή 190 λίτρ./λεπτό. Για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και προστασία του εδάφους, οι ελκυστήρες MF 6S.165 και MF 6S.180 μπορούν να παραγγέλνονται με τα πιο σύγχρονα πίσω ελαστικά Michelin VF650/60R42.

Ιδανικά για εργασίες με μπροστινό φορτωτή

Με ελαφρύ βάρος, εξαιρετική ορατότητα, συμπαγείς διαστάσεις, ακτίνα στροφής 4,75m, αριστερό επιλογέα κίνησης Power Control και Brake-to-Neutral, η Σειρά MF 6S συνεργάζεται άριστα με τους φορτωτές. Για ακόμα πιο αποδοτικές εργασίες φόρτωσης, μπορούν να εξοπλίζονται με μια ευρεία γκάμα συστημάτων άνεσης και ισχύος, όπως το υδραυλικό κύκλωμα 150 ή 190 λίτρ./λεπτό και η οροφή Visio Roof, που επιτρέπει στους χειριστές να βλέπουν το φορτίο σε όλο το εύρος ανύψωσης.



Το Multifunction joystick διευκολύνει τον έλεγχο του φορτωτή, παρέχοντας μία ακόμα λειτουργία ελέγχου κίνησης εμπρός/πίσω, ενώ μπορεί να ρυθμίζει και την ταχύτητα του ελκυστήρα. Μία νέα λειτουργία ανάδευσης κάδου ελέγχει αυτόματα τις βαλβίδες, βοηθώντας στo γέμισμα και το άδειασμα του κάδου ή του πιρουνιού. Η επιλογή του νέου συστήματος E-Loader για τρακτέρ με Datatronic 5 διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις εργασίες. Ορισμένα μοντέλα της Σειράς MF 6S προσφέρονται με ένα ενσωματωμένο, εργοστασιακής τοποθέτησης υποπλαίσιο και φορτωτή της Σειράς MF FL.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία