BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αποτελεσματική άνω του 85% η ζιζανιοκτονία με τη σύγχρονη τεχνολογία της Steketee

Ο αραβόσιτος που καλλιεργείται σε δύο σειρές με βέλτιστη κατανομή του καλλιεργητικού χώρου είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σπαρτική ακριβείας Azur της Lemken, αλλά οι αγρότες που θέλουν το καλύτερο δυνατό πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικό έλεγχο ζιζανίων σε όλο το πλάτος, με τη σύγχρονη τεχνολογία της Steketee να αποτελεί ιδανική επιλογή για αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

TSF_LEMKEN_20190523_5264

Βασίλης Σοφός

52
0

Μέρος μιας διπλωματικής εργασίας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Νότιας Βεστφαλίας, ο μηχανικός έλεγχος των ζιζανίων στο καλαμπόκι που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του σκαπτικού Steketee EC-Weeder απέδειξε την απέδειξε ότι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης η ζιζανιοκτονία είναι πλήρως επιτυχημένη.

Η Steketee, εταιρεία του ομίλου Lemken, έχει αναπτύξει το προηγμένο σύστημα EC-Weeder. Τα θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν σε όλες τις παραλλαγές της δοκιμής. Ωστόσο, η σβάρνα που έφερε το σύστημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική για τον έλεγχο των ζιζανίων στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, καθώς τα ξεριζώνει και στη συνέχεια τα θάβει.



Με την ακρίβεια της Steketee, τα ζιζάνια ελέγχονταν πολύ αποτελεσματικά από τη στιγμή που οι βλαστοί αναδύονταν μέχρι το στάδιο των φύλλων. Οι μονάδες καλαμποκιού άντεξαν καλά στο μηχανικό φορτίο ακόμη και στο στάδιο των τριών φύλλων, με αποτέλεσμα πολύ χαμηλές απώλειες καλλιεργειών. Η διαμόρφωση ραχών γύρων από τα φυτά καλαμποκιού αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό βήμα για την καταπολέμηση μεγαλύτερων ζιζανίων έως το στάδιο των πέντε και έξι φύλλων.

Ανάλογα με την ταχύτητα λειτουργίας, το πλάτος του διαμορφωτή κορυφών και την κατάσταση του εδάφους, επιτεύχθηκε αποτελεσματικότητα 85% και άνω. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία, το Steketee EC-Weeder αποδεικνύεται ότι είναι πολύ αποτελεσματική για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων στον αραβόσιτο, ακόμη και με δύο σειρές τύπου DeltaRow, με τις κάμερες να εξασφαλίζουν αξιόπιστο έλεγχο σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης, καθώς μπορεί να ρυθμιστεί σε λειτουργία διπλής σειράς για νεαρά φυτά ή λειτουργία μονής σειράς για το τελικό πέρασμα με μεγάλα φυτά, ανάλογα με το ύψος της καλλιέργειας.

Πηγή: whatsnewinfarming.co.uk

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία