BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο συνδυασμό σπαρτικής-δισκοσβάρνας Precea λανσάρει η Amazone στο ψηφιακό event για την Agritechnica 2022

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα λανσάρει η Amazone επίσημα στην έκθεση Agritechnica, 2 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου, βρίσκεται ο νέος της συνδυασμός Precea CombiDisc 3000, στο οποίο η εταιρεία έχει ενσωματώνει τις τελευταίες της καινοτομίες από τους «δύο κόσμους».

Precea3000-AC_KG3001_Valtra_d0_kw_DJI_0456_d1_191022_GO_2

Βασίλης Σοφός

216
0

Μια σειρά νέων παρελκόμενων και τεχνολογικών λύσεων παρουσιάζει μέσω ψηφιακού event η Amazone από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, με εστίαση στα μηχανήματα σποράς, επεξεργασίας εδάφους και φυτοπροστασίας. Ένας από τους συνδυασμούς είναι η αναρτώμενη σπαρτική υψηλής ταχύτητας Precea 3000-A Super σε συνδυασμό με την δισκοσβάρνα CombiDisc 3000.


Σύζευξη της συμπαγούς δίσκοσβάρνας CombiDisc 3000 στην σπαρτική ακριβείας Precea μέσω QuickLink.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σπαρτική εξασφαλίζει πολύ ακριβή τοποθέτηση των σπόρων χάρη στο νέο διαχωριστή υπερπίεσης. Ο σπόρος χωρίζεται μεμονωμένα σε κάθε σειρά σπόρου και εισάγεται στο έδαφος μέσω του καναλιού πρόωσης. Το Precea 3000-A Super είναι κατάλληλο για ταχύτητες έως 15 χλμ./ώρα και επομένως είναι ιδανικό για συνδυασμό με τη δισκοσβάρνα CombiDisc 3000.

Προετοιμασία σποροκλίνης και σπορά καλλιεργειών σειράς σε ένα μόνο πέρασμα

Η δισκοσβάρνα CombiDisc χρησιμεύει ως παθητική άροση του εδάφους για ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών σπαρτικών της Amazone. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει μια παθητική μηχανή επεξεργασίας εδάφους, παράλληλα με τη σειρά μηχανημάτων που κινούνται με PTO, όπως η περιστροφική σβάρνα και ο περιστροφικός καλλιεργητής για τους συνδυασμούς σπαρτικών της. Ο συνδυασμός με τη σπαρτική Precea-A ακριβείας είναι φυσικά το νέο μέλος.

Η δισκοσβάρνα CombiDisc έχει πλάτος εργασίας 3 μ. και αποτελείται από δύο σειρές δίσκων, ο ένας μετά τον άλλο. Κάθε σειρά δίσκων αποτελείται από 12 οδοντωτούς δίσκους, ο καθένας με διάμετρο 410 χιλιοστά. Σε κάθε περίπτωση, δύο δίσκοι συνδέονται σε έναν βραχίονα δίσκου. Οι δισκοειδείς βραχίονες φέρουν από τον βασικό εξοπλισμό τους ελαστικά στοιχεία ενώ τα ρουλεμάν δίσκου δεν απαιτούν συντήρηση. Η Amazone λέει ότι μπορεί να επιτευχθεί βάθος εργασίας από 3 έως 8 εκατοστά. Αυτό καθιστά τη δισκοσβάρνα ιδανική για προετοιμασία σποροκλίνης σε ελαφρές έως μεσαίες δομές εδάφους.

Σπαρτική Precea 3000-ACC στη δισκοσβάρνα CombiDisc 3000.

Το βάθος εργασίας των δύο σειρών δίσκων μπορεί να ρυθμιστεί μηχανικά ή, εναλλακτικά, μέσω ενός υδραυλικού κυλίνδρου από την καμπίνα του τρακτέρ. Το πραγματικό πλάτος εργασίας των 3 μ. εξασφαλίζει την πλήρη κάλυψη του εδάφους μπροστά από την σπαρτική. Η ισοπέδωση έρχεται γρήγορα και εξασφαλίζεται από ρυθμιζόμενους φορείς δίσκων στους τροχούς και στα άκρα του μηχανήματος.

Τέλος, η σωστή ανασυγκρότηση του εδάφους επιτυγχάνεται από έναν κύλινδρο από την γκάμα κυλίνδρων της εταιρείας. Αξιζει να προστεθεί στα πλεονεκτήματα και η γρήγορη, ασφαλής σύνδεση των δύο μηχανημάτων μέσω του συστήματος γρήγορης ζεύξης QuickLink. Η δισκοσβάρνα CombiDisc 3000 συνδέεται με το τρακτέρ μέσω Cat. 2 ή Cat. 3 κάτω βάσεων σύνδεσης. Η απλή τοποθέτηση υποστηρίζεται από την ενσωμάτωση μιας ράγας εύκαμπτου σωλήνα για τη διευκόλυνση της σύνδεσης των υδραυλικών σωλήνων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία