BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Προσανατολισμένοι στον επαγγελματία αγρότη οι νέοι φορτωτές Dieci της γκάμας New Agriculture

Η νέα γενιά γεωργικών φορτωτών αποτελείται από τα μοντέλα Mini Agri Smart, Mini Agri, Agri Farmer, Agri Star, Agri Plus, Agri Max και Agri Pivot, κάθε ένα με τα δικά του κατάλληλα για τον επαγγελματία αγρότη χαρακτηριστικά.

mini-agri_001-1030x687

Βασίλης Σοφός

121
1

Η νέα σειρά φορτωτών New Agriculture Range, την οποία λάνσαρε η Dieci στην διεθνή έκθεση EIMA 2021 της Μπολόνια, θέλει να «αποδείξει» την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα και την άνεση, χαρακτηριστικά που έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα μέσω του βελτιωμένου σχεδιασμού και της εισαγωγής κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φουτουριστικών καινοτομιών. Όλα τα μοντέλα κινούνται από κινητήρα Stage V, διαθέτουν μία ολοκαίνουργια καμπίνα «Giugiaro Design», νέα τεχνολογία άνεσης απόσβεσης κραδασμών και επιλογή τεσσάρων κιβωτίων ανάλογα με την προτίμηση του υποψήφιου αγοραστή.

Σύστημα μηδενικών κραδασμών

Νέο σύστημα απορρόφησης κραδασμών καμπίνας, ικανό να αποσβέσει αποτελεσματικά τους πιο ενοχλητικούς κραδασμούς στο πιο σκληρό έδαφος υπόσχεται η Dieci ότι θα δουν και θα νοιώσουν όσοι μπουν στην καμπίνα των γεωργικών φορτωτών. Η υδραυλική ανάρτηση της καμπίνας μειώνει αποτελεσματικά τους κραδασμούς και προσφέρει υψηλή οδηγική άνεση.



Η καμπίνα είναι εφοδιασμένη με σύστημα απορρόφησης κραδασμών, με ενσωματωμένη ρύθμιση, αποτελούμενη από 4 στηρίγματα (σινεμπλοκ και υδραυλικά) που απορροφούν δονήσεις και τραντάγματα προς κάθε κατεύθυνση: πλάγια, κάθετα, πίσω και εμπρός. Όπως είπαμε, η νέα καμπίνα, σχεδιασμένη από την Giugiaro Design, με εσωτερικό υψηλής ποιότητας, διαθέτει θερμαινόμενο κάθισμα με δυνατότητα επιλογής 3 συστημάτων ανάρτησης, περισσότερο χώρο για τα πόδια του χειριστή, ρυθμιζόμενη στήλη τιμονιού, υποβραχιόνιο και ηχομόνωση οροφής.



Η κατασκευάστρια θέλησε να δώσει ακόμη πιο μεγάλη ορατότητα και έτσι, χάρη στη μεγάλη επιφάνεια από γυαλί, τα ενσωματωμένα φώτα εργασίας LED και τα περιμετρικά φώτα, τις 3 ασύρματες κάμερες που εμφανίζονται σε έγχρωμη γραφική οθόνη 7 ιντσών και τους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, ο χειριστής δύναται να εργαστεί εύκολα αλλά και με ασφάλεια, νύχτα-μέρα. Βελτιώσεις εντοπίζονται και στον κλιματισμό, με 6 αεραγωγούς για γρήγορο ξεθάμπωμα του παραθύρου, ανοιγόμενο πίσω παράθυρο και οροφή, ενσωματωμένο ηλεκτρικό πλευρικό παράθυρο και διπλό φίλτρο αέρα που προστατεύει τον χειριστή από τη σκόνη και τις οσμές.  

Με τέσσερις επιλογές κιβωτίων

Το υδροστατικό κιβώτιο μίας ταχύτητας είναι το πρώτο από τις 4 διαθέσιμες επιλογές που προσφέρονται από την Dieci (στα μοντέλα Mini Agri, Mini Agri Smart και Agri Star) έχει εξαιρετική απόδοση, διατηρώντας την καλύτερη αναλογία ταχύτητας-ισχύος σε οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας και εγγυάται πρόσφυση και ταχύτητα, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή ταχυτήτων.



Η προοδευτική ταχύτητα έως 38 χλμ./ώρα παρέχει γρήγορη κίνησης και ακρίβεια σε μικρές κινήσεις. Το υδροστατικό κιβώτιο 2 ταχυτήτων (στα Agri Farmer και Agri Max) προσφέρει μέγιστη ακρίβεια διαδρομής προς τα εμπρός ακόμη και σε πλήρη ταχύτητα, χάρη στην αποτελεσματική ηλεκτρονική διαχείριση, λέει η Dieci. Στην πρώτη σχέση, η ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 19 χλμ./ώρα με κορυφή τα 40 χλμ./ώρα.

Σύστημα VARIO

Το σύστημα Vario (στα Agri Plus και Agri Max) προσφέρει 4 διαφορετικούς τρόπους οδήγησης: «Normal», ECO, «Loader» και «Creeper». Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαχείριση ελέγχει την ισχύ, την απόκριση και το σύστημα διεύθυνσης με τη βοήθεια του cruise control, με το ευρύ φάσμα στροφών να επιτρέπει την επιτάχυνση από 0 έως 40 χλμ./ώρα χωρίς να χρειάζεται αλλαγή ταχυτήτων. Τέλος, το κιβώτιο ταχυτήτων Shift on fly (στα Agri Pivot) επιτρέπει στον χειριστή να αλλάζει ταχύτητα ενώ κινείται. Το αυτόματο φρενάρισμα σε ανηφόρα αυξάνει την ασφάλεια, ενώ τα χειριστήρια μειώνουν το χρόνο ελιγμών.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Dieci
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-11-2021 11:39Δημητρης Σουλτανοπουλος

Εκπλικτικο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία