BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Διπλή διάκριση για την John Deere και τον ψεκασμό «See & Spray» στα βραβεία της έκθεσης CES 2022

Η John Deere απέσπασε τους τίτλους «Best of Innovation Honoree» στην κατηγορία «Robotics» και «Honoree» στην κατηγορία «Vehicle Intelligence & Transportation», στα πλαίσια της επερχόμενης έκθεσης τεχνολογίας CES 2022, που διεξάγεται 5-8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

54ANT2P67BDAVES4P7BFAYBWFU_2

Βασίλης Σοφός

62
0

Για τρίτη φορά στην ίδια τιμητική θέση βρίσκεται η John Deere η οποία ανακηρύχθηκε κινήτρια στα Βραβεία Καινοτομίας CES 2022 Best of Innovation στην κατηγορία Robotics και τιμώμενη στην κατηγορία Vehicle Intelligence & Transportation από την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA), η οποία αναγνωρίζει τον εξαιρετικό σχεδιασμό και τη μηχανική σε προϊόντα τεχνολογίας. Αυτή η ανακοίνωση έγινε ενόψει της CES 2022, της πιο σημαντικής τεχνολογικής εκδήλωσης στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, και ψηφιακά.



Αμφότερες οι κατηγορίες για τις οποίες ξεχώρισε η κατασκευάστρια αφορούν τη νέα τεχνολογία ψεκασμού που εκείνη φέρνει στο πεδίο μαζί με την Blue River. Το See & Spray, όπως ονομάζεται, είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομποτικό σύστημα για τη βιομηχανία της γεωργίας που αξιοποιεί την όραση υπολογιστή και τη μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει τη διαφορά μεταξύ φυτών και ζιζανίων και να στοχεύσει με την εφαρμογή ζιζανιοκτόνου ακριβώς στα ζιζάνια. Αυτή η τεχνολογία διαχείρισης δίνει στο μηχάνημα το «χάρισμα» της όρασης, ωφελώντας τον αγρότη, τη γύρω κοινότητα και το περιβάλλον.



«Η ευκαιρία για τεχνολογία στη γεωργία συνεχίζει να μας εμπνέει να αναπτύσσουμε έξυπνα μηχανήματα, συστήματα και λύσεις αιχμής για να αντιμετωπίζουμε κάθε φυτό ξεχωριστά και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας», δήλωσε ο Jahmy Hindman, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της John Deere. «Η John Deere βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και με τεχνολογίες όπως το See & Spray, βοηθάμε τους πελάτες μας να μεγιστοποιήσουν τη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και την παραγωγικότητα, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο σημαντικό έργο τους, να θρέψουν τον κόσμο», σημειώνει ο ίδιος.



Το See & Spray χρησιμοποιεί ειδικά συστήματα εκμάθησης, κάμερες και ρομποτικές τεχνολογίες για να διακρίνει τα φυτά από τα ζιζάνια. Το μέλλον αυτής της τεχνολογίας είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση κάθε φυτού ξεχωριστά, παρέχοντας μόνο και ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάθε φυτό εκείνη τη στιγμή από το κάθε προϊόν, καθιστώντας τη χρήση χημικών πιο αποτελεσματική. Κατά συνέπεια, προστατεύεται το περιβάλλον και τα φυτά, ενώ παράγονται πιο υγιείς, πιο παραγωγικές καλλιέργειες.


Η κατηγορία Robotics των βραβείων καινοτομίας βάζει στόχο προγραμματιζόμενα ή, αλλιώς, έξυπνα μηχανήματα ικανά να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες ή να αναπαράγουν ανθρώπινες κινήσεις και αλληλεπιδράσεις. Η κατηγορία Vehicle Intelligence & Transportation εστιάζει σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα της αυτοκίνησης και άλλων μεταφορών που ενσωματώνουν την τεχνολογία στην εμπειρία οδήγησης. Τα προϊόντα εξετάζονται και βαθμολογούνται από μια επιτροπή κριτών που αποτελείται από σχεδιαστές, μηχανικούς και συντάκτες τεχνολογίας. Τα προϊόντα αξιολογούνται επίσης ως προς τη μηχανική και τη λειτουργικότητα, την αισθητική και το σχεδιασμό τους. Όσοι έχουν την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν τη διάκριση «Καλύτερη καινοτομία (Best Innovation)».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία