Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Agritechnica 2022: Το χρυσό μετάλλιο λαμβάνει η ρομποτική γεωργική πλατφόρμα NeXaT

Το NeXaT είναι ένα όχημα που μπορεί να εκτελέσει όλες τις εργασίες στη φυτική παραγωγή από το όργωμα έως τη σπορά και την φυτοπροστασία έως τη συγκομιδή.

41b__implement_wechsel

Βασίλης Σοφός

326
0

Η NexaT είναι φέτος η τιμώμεμη με το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού DLG που λαμβάνει χώρα στην έκθεση Agritechnica, η οποία θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου του 2022. Η πλατφόρμα της NexaT είναι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μεταφοράς με πλάτος εργασίας έως και 24 μέτρα που μπορεί να χειριστεί όλα τα στάδια της εργασιακής διαδικασίας του αγρότη και είναι προετοιμασμένο για πλήρη αυτονομία. Πρόκειται ουσιαστικά για «όλα σε ένα σύστημα» που φροντίζει για κάθε βήμα εργασίας: από την καλλιέργεια μέχρι τη σπορά, την προστασία των φυτών και τη συγκομιδή.Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ένα αρθρωτό σύστημα γρήγορης αλλαγής για κάθε βήμα εργασίας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, αυτό αυξάνει την απόδοση σε σύγκριση με τους συνδυασμούς τρακτέρ. Στην έκδοση των 12 μέτρων, το 95% της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης δεν έχει ποτέ την επιθυμητή λειτουργία στρώσης, λόγω του συστήματος, το οποίο θα πρέπει να επιτρέπει υψηλές δυνατότητες απόδοσης με καλή προστασία του εδάφους και του περιβάλλοντος.Το NeXaT έχει σχεδιαστεί ως αυτόνομο μηχάνημα εργασίας και εξοπλισμένο με σύστημα παρακολούθησης του περιβάλλοντος. Μια καμπίνα που μπορεί να περιστραφεί κατά 270 ° είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση της διαδικασίας. Αυτό δημιουργεί τη βάση για την πλήρως αυτόματη χρήση του μηχανήματος και επιτρέπει τη χειροκίνητη καθοδήγηση του οχήματος κατά τη μεταφορά.Οι ενσωματωμένες συσκευές τοποθετούνται μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων, ηλεκτροκίνητων ερπυστριών, οι οποίες πορούν να περιστραφούν κατά 90° για οδικές μετακινήσεις. Η τροφοδοσία παρέχεται προς το παρόν από δύο ανεξάρτητους κινητήρες πετρελαίου με 545 ίππους έκαστος, με γεννήτριες.

Το όχημα, ωστόσο, προορίζεται για εναλλακτικές τεχνολογίες κίνησης, όπως κυψέλες καυσίμου. Μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της άροσης, της σποράς και της φύτευσης, η Väderstad ανακοινώνει μάλιστα τη νέα της συνεργασία με το γερμανικό σύστημα φυτικής παραγωγής NexaT.

Η εταιρεία NexaΤ ιδρύθηκε το 2013 από την Kalverkamp Maschinenbau GmbH και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση του νέου συστήματος παραγωγής NexaT. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα αυτή εταιρεία βασίζεται στα 30 χρόνια εμπειρίας και ανάπτυξης με πολυάριθμες εξελίξεις προϊόντων για κορυφαίους διεθνείς κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων.Το σύστημα NexaΤ θα παρουσιαστεί στο διεθνές κοινό για πρώτη φορά στην Agritechnica, την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη γεωργική τεχνολογία, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία