BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το «ασημένιο» δίνει η Agritechnica στο ευφυές σύστημα εκφόρτωσης ExactUnload της Krone

Το σύστημα ExactUnload ξεφορτώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύθηκε και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χειριστές είναι να εισαγάγουν το μήκος του υλικού. Ο ρυθμός εκφόρτωσης ελέγχεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ.

Screenshot_2021-12-09_at_9_31_13_AM

Βασίλης Σοφός

224
0

Με το Krone ExactUnload, που βραβεύεται με ένα από τα 16 ασημένια μετάλλια του οργανισμού DLG, η εκφόρτωση του νέου βαγονιού GX, με το μπροστινό τοίχωμα να τρέχει προς τα πίσω, ελέγχεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα μεταφερόμενα εμπορεύματα να μπορούν να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε μια προκαθορισμένη διαδρομή.



Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα κινείται ο συνδυασμός και ακόμη και οι άπειροι οδηγοί επιτυγχάνουν πάντα καλή διανομή. Αυτό συμβάλλει σε μια πιο ομοιόμορφη συμπύκνωση και συνεπώς σε υψηλή ποιότητα ενσιρώματος, λέει η Krone. Επιπλέον, εξοικονομείται καύσιμο και χρόνος, τα προϊόντα χαλαρώνουν λιγότερο από την ολίσθηση των τροχών των οχημάτων διανομής και αποκτάται χωρητικότητα για συμπίεση σχετική με την ποιότητα.



Πέρα από την διαχείριση του ενσιρώματος, το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα βαγονιού που λανσάρει η Krone, το νέο GX, είναι κατάλληλο για τον τομέα των αροτραίων καλλιεργειών, αφού πρόκειται για ένα ρυμουλκούμενο ιδανικό για τη μεταφορά μιας μεγάλης γκάμας άλλων υλικών, όπως δημητριακά, OSR, πατάτες και ζαχαρότευτλα.



Οι επιλογές εκδόσεων δύο, με το «μικρό» μοντέλο GX 440 να έχει όγκο 44 κυβικά και το μεγαλύτερο με τρεις άξονες GX 440 να μπορεί να φιλοξενήσει 52 κυβικά. Το περιεχόμενο εκφορτώνεται χρησιμοποιώντας ζώνη δαπέδου πλήρους πλάτους 2 μέτρων σε συνδυασμό με κινητό κεφαλάρι. Με θραύση 50 τόνων, η ζώνη των 3,6 χιλιοστών κρύβει δύο στρώματα πολυεστέρα μέσα σε επιφάνεια PVC. Το ελεγχόμενο με ISObus μηχάνημα μπορεί να λειτουργήσει εξωτερικά χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Δύο φώτα τοποθετούνται στο πίσω μέρος και οι αντανακλαστικές λωρίδες είναι διαθέσιμες προαιρετικά, όπως και τα καλύμματα καλλιέργειας.



Το βαγόνι TX για διεργασίες αποσύνθεσης



Παράληλα με τη σειρά GX η Krone λανσάρει το ρυμουλκούμενου δαπέδου TX, το οποίο, χάρη στον μεγάλο όγκο του -έως 56 κυβικά-, παρέχει αυτονομία και υψηλή ροή κατά τη διάρκεια εργασίας σε απομακρυσμένες τοποθεσίες παραγωγής βιοαερίου. Το κινούμενο δάπεδό του γέρνει προς τα εμπρός για εξοικονόμηση χώρου κατά τη φόρτωση ενώ κινείται από αλυσίδες 1 ¼ ίντσας, καθοδηγούμενες από δύο ιμάντες επιτρέποντας την ταχεία εκφόρτωση μεγάλων όγκων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία