BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δεύτερη αναβολή για τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση γεωργικών μηχανημάτων Agritechnica 2022

H Agritechnica 2022, που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από μια πρώτη αναβολή, δεν θα πραγματοποιηθεί. Και αυτή είναι μια πολύ επιζήμια εξέλιξη, την οποία ανακοίωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, DLG. Η αιτία, φυσικά, η κατάσταση της πανδημίας.

Agritechnica_2

Βασίλης Σοφός

5241
1

Τα Agritechnica 2022, που ήταν προγραμματισμένα για τα τέλη Φεβρουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν. Αυτό μόλις ανακοίνωσε η Γερμανική Γεωργική Εταιρεία (DLG). Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εθνικές και παγκόσμιες εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού, την απότομη αύξηση του αριθμού των μολύνσεων σε πολλές χώρες καθώς και τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, η μεγάλη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων Agritechnica ακυρώνεται και μεταφέρεται για δεύτερη φορά.



Η διοργανώτρια DLG , η VDMA Landtechnik και το συμβούλιο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για την υλοποίηση της κορυφαίας παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης γεωργικής τεχνολογίας. Η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών, των συνεργατών, των μελών και των εργαζομένων έχουν ύψιστη προτεραιότητα σε αυτήν την κατάσταση. Η επόμενη ημερομηνία για την Agritechnica είναι 12 έως 18 Νοεμβρίου 2023, στο Ανόβερο.

Agritechnica 2022: Η μία δυσκολία ακουλουθεί την άλλη

«Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσουμε ότι η κατάσταση της πανδημίας που επιδεινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και οι σχετικοί ισχύοντες επίσημοι κανονισμοί οδήγησαν σε μια δικαιολογημένη εξαιρετική κατάσταση που δεν επιτρέπει στην έκθεση να λειτουργήσει ομαλά. Μαζί με την VDMA Landtechnik και τη συμβουλευτική επιτροπή της έκθεσης, καθώς και μετά από πολλές συζητήσεις με εκθέτες και επισκέπτες, αποφασίσαμε λοιπόν να ακυρώσουμε την Agritechnica την επόμενη χρονιά. Πήραμε αυτή την απόφαση με ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια όλων. Λυπούμαστε βαθύτατα για την ακύρωση. Πολλοί από τους εκθέτες, τους συνεργάτες, τους επισκέπτες και τα μέλη μας καθώς και ολόκληρη η ομάδα του οργανισμού DLG έχουν ήδη κάνει σπουδαία εργασία προετοιμασίας. Τώρα εξετάζουμε τον προγραμματισμό της Agritechnica 2023 καθώς και των άλλων εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων και εμπορικών εκθέσεων του DLG το επόμενο έτος», δήλωσε ο Reinhard Grandke, Γενικός Διευθυντής του οργανισμού DLG.

Βραβεία Καινοτομίας στην Agritechnica

«Η απόφαση να ακυρώσουμε την Agritechnica είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εμάς, καθώς πολλές εταιρείες έχουν προετοιμαστεί ειδικά για την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο με τις καινοτομίες τους», λέει η Freya von Czettritz, project manager της Agritechnica. «Ακόμη και αν η Agritechnica δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο όπως είχε προγραμματιστεί το επόμενο έτος, παραμένει μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε στις καινοτομίες στον τομέα της γεωργικής μηχανικής. Γι' αυτό ανακοινώσαμε τους νικητές του κορυφαίου Βραβείου Καινοτομίας στη διεθνή γεωργική τεχνολογία, όπως είχε προγραμματιστεί. Οι ευχαριστίες μας απευθύνονται στην Επιτροπή Καινοτομίας του οργανισμού DLG, ο οποίος έχει απονείμει ένα χρυσό και 16 ασημένια μετάλλια σε εξαιρετικές καινοτομίες. «Όλες οι βραβευμένες καινοτομίες δημοσιεύονται στη διεύθυνση www.agritechnica.com/innovation-award-gewinner. Τα βραβεία θα απονεμηθούν επίσημα από τον οργανισμό DLG τον επόμενο χρόνο.

Τα 16 βραβεία συνολικά:

Krone ExactUnload / Intelligente Entladeautomatik für ein Abladen nach Weg (GX)

Continental Agro ContiSeal

Claas Terranimo Terminalanzeige von Bodenverdichtungsrisiken

Fendt: Automatische Staubabsauganlage

Müthing CoverSeeder

Rauch TerraService

Amazone DirectInject Direkteinspeisung

Planungsbüro Heinrich: Photoheyler

Fasterholt Maskinfabrik A/S, Dänemark: DL 66 Pro

New Holland OptiSpread Automation System

Claas CEMOS AUTO HEADER

New Holland Big Baler Automation

Agro Intelligence ApS, Dänemark: RoboVeg Robotti

Rostselmash: RSM Ok ID

Agtech 2030: Compaction Prevention System (CPS)

Reichhardt GmbH Steuerungstechnik: SIS REMOTE

Η ψηφιακή παρουσία συνεχίζεται

Η ψηφιακή Agritechnica, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, θα είναι διαθέσιμη όπως είχε προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022 στην ψηφιακή πλατφόρμα «DLG-Connect». Οι επισκέπτες της πλατφόρμας έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τρέχουσες προσφορές και πληροφορίες από κατασκευαστές γεωργικών τεχνολογιών, να λάβουν μέρος σε ψηφιακές εκδηλώσεις και να δικτυωθούν με εταιρείες και αγρότες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-12-2021 17:57Νίκος νικος

Ξεκίνησαν οι αναβολές καθε πέρυσι και καλύτερα στο τέλος μόνοι τους θα τα βλέπουν τα μηχανήματα....δεν υπάρχει οικονομία δεν υπάρχουν υπεύθυνοι κατάντησαν τον αγροτικό τομέα μηδενικό ας τα φάνε τ μηχανήματα θα κάνουμε τ δουλειά μας με τ τρακτέρ του παππού .... θέλετε και εξέλιξη ηλεκτρική σκούπα ενέργεια αιολική ενέργεια...το καλλιτερο είναι το κάρβουνο όπως παλιά.....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία