BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα Ramos 8612/9614 TL και 3160 FP η πλήρης πρόταση της Fella στα χορτοκοπτικά

Η Fella αναβαθμίζει τα πίσω και μπροστινά χλοοκοπτικά Ramos για περισσότερη άνεση και παρουσιάζει τους νέους συνδυασμούς πεταλούδας που αγγίζουν σε πλάτος εργασίας τα 9,60 μ.

RAMOS_3160FP-Einsatz_295

Βασίλης Σοφός

311
0

Οι ισχυροί συνδυασμοί χορτοκοπτικών μπροστινής και πίσω τοποθέτησης είναι μερικές φορές ικανοί να αντικαταστήσουν ακόμη και τα αυτοκινούμενα μηχανήματα κοπής, εφόσον αυτό το επιτρέπει και η ισχύς του τρακτέρ. Το ρυθμιζόμενο πλάτος εργασίας των νέων πίσω χλοοκοπτικών 8612 TL και 9614 TL της Fella είναι έως και 8,60 μ. (για το 8612 TL) και 9,60 μ. (για το 9614 TL). Οι μονάδες χλοοκοπτικού, οι οποίες είναι χαμηλές και συμπαγώς αναρτημένες για καλό κέντρο βάρους, μαζί με μια εκτεταμένη διαδρομή εκκρεμούς και την υδροπνευματική ράβδο κοπής TurboLift, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη παρακολούθηση του περιγράμματος του εδάφους και χαμηλή πίεση. Η πρόσφατα αναπτυγμένη προστασία σύγκρουσης «EasySwing» και η νέα ράβδος κοπής έχουν σκοπό να βελτιώσουν την φιλικότητα προς το χρήστη και την απόδοση των νέων χλοοκοπτικών πεταλούδας.

Ράβδος κοπής «TurboLift»

Τα χλοοκοπτικά Ramos διαθέτουν το υδροπνευματικό σύστημα ανακούφισης ράβδου κοπής «TurboLift» καθώς και ειδικά διαμορφωμένους βραχίονες επέκτασης για περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Η αιωρούμενη κοπή ελαχιστοποιεί την πίεση του εδάφους, καθοδηγεί το χλοοκοπτικό με ακρίβεια κατά μήκος του περιγράμματος του εδάφους και έτσι μειώνει την ποσότητα ακατέργαστης τέφρας στη χορτονομή, λέει η εταιρεία, που ανήκει μάλιστα στον όμιλο AGCO. Χάρη στην αυξημένη διαδρομή του εκκρεμούς κατά -19 ° / + 30 °, θα ήταν εύκολο να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο έντονες ανομοιομορφίες στο περίγραμμα του εδάφους.



Για βέλτιστη κοπή, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τα πίσω χλοοκοπτικά στα υπάρχοντα μπροστινά χλοοκοπτικά χωρίς να κοντύνει τον άξονα PTO χρησιμοποιώντας δύο πείρους ασφάλισης στα πλάτη εργασίας. Το Ramos 8612 TL λειτουργεί στα 8,30 μ. ή 8,60 μ. και το Ramos 9614 TL στα 9,30 μ. ή 9,60 μ.. Με μόλις 1.610 κιλά και 1.850 κιλά αντίστοιχα, είναι από τα ελαφρύτερα στην κατηγορία τους. Για προστασία από ζημιές που προκαλούνται από χτυπήματα, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τη νέας σχεδίασης μηχανική προστασία σύγκρουσης «EasySwing» στον βασικό εξοπλισμό.



Σε περίπτωση σύγκρουσης, το χλοοκοπτικό κινείται προς τα πίσω και προς τα πάνω και στη συνέχεια επιστρέφει αυτόματα στη θέση εργασίας του με το δικό του βάρος. Χάρη στη συμπαγή προσάρτηση, οι μονάδες κοπής παραμένουν κάτω από το νομικά επιτρεπόμενο ύψος μεταφοράς των τεσσάρων μέτρων. Ο ενσωματωμένος κύλινδρος αντιστάθμισης αποτρέπει την αχρείαστη κίνηση και εγγυάται υψηλή απόσταση από το έδαφος ακόμα και στο κεφαλάρι, λέει η Fella. Η επίπεδη ράβδος κοπής του γραναζιού εξασφαλίζει ταυτόχρονα μια ομοιόμορφη κοπή και βέλτιστη ροή χορτονομής. Η μετάδοση ισχύος της νέας φιλοσοφίας κίνησης επιτρέπει επίσης και εξοικονόμηση καυσίμου σε μειωμένη ταχύτητα 850 σ.α.λ. και τη χρήση τρακτέρ με χαμηλότερη ιπποδύναμη.

Μπροστινό Ramos 3160 FP

Για το 2022, η Fella λανσάρει επίσης την επόμενη γενιά της σειράς χλοοκοπτικών μπροστινής τοποθέτησης Ramos 3160 FP με πλάτος εργασίας 3,10 μ., με τη νέα ράβδο κοπής. Το χλοοκοπτικό διατίθεται με και χωρίς ξηραντικό και άμεσα ταιριαστά στηρίγματα στερέωσης. Για τα μοντέλα με δόντια ξήρανσης και κυλίνδρους, σχεδιάστηκε ένα προσαρμοσμένο στήριγμα. Η απόσταση που βελτιστοποιείται με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει έναν στιβαρό συνδυασμό τρακτέρ και μηχανήματος με κέντρο βάρους κοντά στο τρακτέρ.



Υπάρχουν τρία σημεία σύζευξης στον επάνω σύνδεσμο και δύο στους κάτω συνδέσμους καθώς και μια επιλογή περιστροφής αριστερά ή δεξιά. Χάρη στην εκτεταμένη διαδρομή της μονάδας (+/- 7,5 °), το χλοοκοπτικό ακολουθεί το περίγραμμα του εδάφους ακόμη και σε λοφώδες έδαφος ή σε πλαγιές. Να σημειωθεί ότι το νέο μπροστινό χλοοκοπτικό διατίθεται σε δύο εκδόσεις με ξηραντικό. Τόσο το Ramos 3160 FP-KC όσο και το Ramos 3160 FP-RC είναι εξοπλισμένα με σύστημα προστασίας υπερφόρτωσης. Ρυθμίζοντας μεμονωμένα την ένταση του ξηραντικού, είναι δυνατή η γρήγορη κα εύκολη αντίδραση στις αλλαγές της συγκομιδής και στις καιρικές συνθήκες.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fella
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία