BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για το πρώτο σύστημα τηλεματικής στα αυτοκινούμενα της Vervaet

Το λεγόμενο «Vervaet Connect» συλλέγει δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουν ύστερα οι αγρότες για να βοηθηθούν με στόχο την βελτιστοποίηση των αποδόσεών, την μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση χρόνου.

13__veevaet_copy

Βασίλης Σοφός

127
0

Ο Ολλανδός κατασκευαστής Vervaet παρουσιάζει το δικό του σύστημα τηλεματικής για αυτοκινούμενα μηχανήματα συγκομιδής ζαχαροτεύτλων. Οι αγρότες, σημειώνεται, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα τηλεματικής που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του για να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση των αποδόσεων, στη μείωση του κόστους και στην εξοικονόμηση χρόνου κατά τη συντήρηση και τις διαγνωστικές εργασίες. Το Vervaet Connect και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μια επίδειξη εργασίας στις 27 Ιανουαρίου.



Το βασικό σύστημα τοποθετείται σε όλες τις νέες αυτοκινούμενες μηχανές συγκομιδής ζαχαροτεύτλων της Vervaet και μηχανές διανομής υδαρούς κοπριάς. Τα δεδομένα απόδοσης και λειτουργίας που συλλέγονται από τον αισθητήρα μεταδίδονται αυτόματα σε έναν διακομιστή και παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της διαδικτυακής πύλης MyVervaet. Τα τρέχοντα και ιστορικά δεδομένα του μηχανήματος είναι προσβάσιμα μέσω της πλατφόρμας από οποιαδήποτε τοποθεσία και οι πληροφορίες μπορούν να κοινοποιηθούν και να εξαχθούν σε πολλά άλλα συστήματα.

Οι εμφανιζόμενες πληροφορίες περιλαμβάνουν παρακολούθηση του μηχανήματος σε πραγματικό χρόνο, κατάσταση λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, της χρήσης ισχύος του κινητήρα, της κατανάλωσης καυσίμου και των στρεμμάτων εργασίας, ενώ εμφανίζονται και πληροφορίες όπως τα επίπεδα καυσίμου και οι ώρες εργασίας). Διατίθενται επίσης ιστορικά δεδομένα, όπως η χαρτογράφηση απόδοσης ζαχαροτεύτλων με δεδομένα συγκομιδής που συλλέγονται και εμφανίζονται σε χάρτη. Οι εργολάβοι μπορούν επίσης να δουν πόσο καύσιμο χρησιμοποιήθηκε σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Για τα Hydro Trike και Quad το σύστημα δημιουργεί χάρτες εφαρμογών που εμφανίζουν τον συνολικό όγκο υδαρούς κοπριάς που εφαρμόζεται σε κάθε πεδίο στην πύλη MyVervaet.



«Όλα βοηθούν την αποτελεσματικότητα», λέει ο Matt Carse, διευθυντής πωλήσεων στην J Riley Beet Harvesters (Ηνωμένο Βασίλειο). «Υπάρχει ένα πραγματικό πλεονέκτημα από την άποψη του σέρβις, με τη δυνατότητα διάγνωσης πιθανών προβλημάτων ή βοήθειας πελατών με τη ρύθμιση του μηχανήματος εξ αποστάσεως, κάτι που μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη την υποστήριξη «after sales». Η δυνατότητα εκτέλεσης ενημερώσεων λογισμικού ασύρματα σημαίνει επίσης ότι η ομάδα των τεχνικών θα αφιερώσει δυνητικά λιγότερο χρόνο -αφού δε θα πάει στον πελάτη-, κάτι που στην πραγματικότητα θα εξοικονομήσει χρήματα για τον ίδιο τον πελάτη».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία