BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κοντά στην έναρξη παραγωγής του το ηλεκτρικό γεωργικό όχημα της EMotive

Η EMotive ξεκίνησε μια εκστρατεία Crowdcube αξίας 180.000 λιρών για να μεταφέρει το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών στο στάδιο προπαραγωγής, ως ένα έτοιμο για παραγωγή ηλεκτρικό εργαλείο, κατόπιν άδειας.

15__emotive

Βασίλης Σοφός

227
0

Γνωστό ως Scarab, το όχημα της EMotive μπορεί να φέρει τόσο μπροστινό όσο και πίσω σύνδεσμο, ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 4-6 τόνων. Από την εταιρεία, το νέο ηλεκτρικό όχημα περιγράφεται ως η οικολογική εναλλακτική του Mercedes Benz Unimog για μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της δασοκομίας και της γεωργίας, και είναι κατασκευασμένο γύρω από ένα εξατομικευμένο πλαίσιο. Η ηλεκτρική αρχιτεκτονική του συστήματος μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει προηγμένο έλεγχο ροπής, έξυπνη κατανομή ισχύος, τηλεματική και δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως.

Όλοι οι τροχοί κινούνται ηλεκτρικά και το όχημα μπορεί να διαμορφωθεί σε δύο, τέσσερις ή έξι τροχούς. Θα είναι διαθέσιμη μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών εκδόσεων ιπποδυνάμεων, αλλά η μέγιστη ισχύς του βασικού οχήματος είναι 895 ίπποι. Η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία φυσικά, ωστόσο οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, αλλά ενδεχομένως η λίστα των επιλογών να περιλαμβάνει κυψέλη καυσίμου υδρογόνου ως επέκταση εμβέλειας και για επαναφόρτιση των μπαταριών.



Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια στην ανάπτυξη και τη δημιουργία πρωτοτύπων της φυσικής μορφής του οχήματος (βάρος 10 τόνους-12 τόνους και σύστημα μετάδοσης κίνησης). Το μοντέλο προπαραγωγής αναμένεται να είναι έτοιμο για δοκιμή πεδίου τους επόμενους δύο μήνες. Έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον από πιθανούς κατασκευαστές στην Ισλανδία και τη Μέση Ανατολή. Οι επιδείξεις σε αυτούς και στους τελικούς πελάτες θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ η προβλεπόμενη ημερομηνία για την έναρξη της μαζικής παραγωγής είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία