BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το λανσάρισμα του επόμενου ρομπότ πεδίου ετοίμασε η Naïo Technologies

Η γαλλική Naïo Technologies ανέπτυξε το Orio, το νέο της ηλεκτρικό όχημα για το πεδίο, καθοδηγούμενο από RTK και ικανό να φέρει δύο εργαλεία ταυτόχρονα στην πλατφόρμα του.

DJI_0061_61fd48097ce9d

Βασίλης Σοφός

172
0

«Το Orio είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη χρήση ζιζανιοκτόνων που σέβεται το έδαφος, βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και συλλέγει δεδομένα για έξυπνη γεωργία», εξηγεί η Ingrid Sarlandie, COO της Naïo Technologies, της εταιρείας που λανσάρει στην έκθεση World Ag Expo το ευέλικτο ρομπότ Orio. Το Orio προσφέρει μια βιώσιμη, εξυπηρετική και έξυπνη γεωργική λύση που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.



«Κατασκευάσαμε ένα ελαφρύ ηλεκτρικό και αυτόνομο ρομπότ για προφανείς βιώσιμους λόγους βασισμένους στην μηδενική εκπομπή άνθρακα και στην μηδενική χρήση χημικών», σημειώνει η ίδια. Η τεχνολογία επιτρέπει την υψηλής ακρίβειας εργασία Σύμφωνα με την Naïo Technologies, το Orio καθοδηγείται με GPS και κάμερα, επιτρέποντάς του να ελίσσεται εύκολα στο αγρόκτημα.



Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με πολλαπλούς αισθητήρες που λειτουργούν σε έναν αλγόριθμο που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ζιζανιοκτονία υψηλής ακρίβειας, ενώ μπορεί να φέρει δύο εργαλεία που είναι προσαρτημένα στο κέντρο και πίσω από το ρομπότ.



Το κεντρικό εργαλείο μαζεύει τα ζιζάνια χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη τεχνολογία που εξασφαλίζει τη βέλτιστη ακρίβεια, ενώ πίσω μπορούν να προσαρμοστούν εργαλεία για άροση και σπορά. Η εταιρεία λέει ότι το σύστημα εποπτείας της είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια για τους ανθρώπους και τις υποδομές, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των εργασιών που εκτελούνται.

Το ρομπότ μπορεί να εργάζεται, ενώ ο αγρότης μπορεί να εστιάζει σε μια άλλη δουλειά, για να διασφαλιστεί ότι όλες οι εργασίες ολοκληρώνονται με ταχύτερο τρόπο από ό,τι αν ο αγρότης έπρεπε να κάνει όλη την εργασία μόνος του.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ρομπότ έχει επιλεγεί ως ένα από τα 10 κορυφαία νέα προϊόντα στην έκθεση World Ag Expo. Αυτή η διάκριση ακολουθεί το ρομπότ Ted της Naïo Technologies που έλαβε το τιμητικό βραβείο καινοτομίας από την έκθεση τεχνολογίας CES στην κατηγορία Robotics το 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία