BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το βραβείο Farm Machine 2022 τιμάται το ρομποτικό IC-Weeder ΑΙ της Steketee

Το τεχνητής νοημοσύνης μηχάνημα ζιζανιοκτονίας, προϊόν συνεργασίας Lemken και Steketee, κερδίζει για φέτος το βραβείο Farm Machine 2022, ξεχωρίζοντας στην κατηγορία των μηχανημάτων ελέγχου ζιζανίων

NICRAY-Fotografie-Steketee-IC-WEEDER-Einsatz-0200_ED

Βασίλης Σοφός

323
0

Στην ρομποτική καταπολέμηση των ζιζανίων οι Lemken-Steketee έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη του τελευταίου μηχανικής ζιζανιοκτονίας IC-Weeder ΑΙ, που εφοδιάζεται με τεχνητή νοημοσύνη για να ξεχωρίζει τα ζιζάνια από τα ζαχαρότευτλα, κερδίζοντας για φέτος το βραβείο Farm Machine 2022.

Το IC-Weeder AI μαθαίνει συνεχώς ποια φυτά είναι ζαχαρότευτλα και ποια όχι - για να τα σκαλίσει στη συνέχεια. Ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες, αποφασίζει σωστά σε πολύ πάνω από το 95% των περιπτώσεων. Λαμβάνοντας 30 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο από τις ενσωματωμένες κάμερες, το IC-Weeder AI αποφασίζει αν έχει να κάνει με παντζάρι ή ζιζάνιο. Στη συνέχεια αφαιρεί το τελευταίο με τα δρεπανοειδή μαχαίρια του, κάνοντας μάλιστα χρήση του αλγορίθμου του.



Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο παρελκόμενο μηχανικής ζιζανιοκτονίας IC-Weeder AI είναι σε θέση να αναγνωρίζει μεμονωμένες καλλιέργειες χάρη στις κάμερες πάνω από κάθε σειρά. Τα ηλεκτρονικά ενεργοποιούν τις πλάγιες κινήσεις των λεπίδων του δρεπανιού για να ταιριάζουν με τις καλλιέργειες για την καταπολέμηση των ζιζανίων στη σειρά.

SprayHub και SprayKit για ψεκασμό ζώνης κατά τον τεμαχισμό

Ο συνδυασμός μηχανικής καταπολέμησης ζιζανίων και ψεκασμού σε ζώνη μπορεί να μειώσει τα ποσοστά εφαρμογής φυτοφαρμάκων σε καλλιέργειες σε σειρά, λέει η Lemken. Επομένως, η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα της Steketee για να συμπεριλάβει το μπροστινό δοχείο SprayHub. Η τσάπα είναι εξοπλισμένη με το SprayKit για την εφαρμογή.



Ο μπροστινός κάδος διαθέτει δικό του σύστημα ελέγχου, αναδευτήρα και σύστημα καθαρισμού. Η εφαρμογή υγρών, ανάλογα με την ταχύτητα, είναι επίσης δυνατή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το SprayHub διατίθεται με όγκο δοχείου 1100 ή 1500 λίτρων. Τέλος, εκτός από το σκάλισμα, το SprayKit μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες συσκευές. Η εναλλαγή τμήματος μερικού πλάτους είναι επί του παρόντος δυνατή και η εναλλαγή μεμονωμένων σειρών σχεδιάζεται μέσω GPS.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία