BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υψηλά έσοδα για Lemken και Steketee, νέο εργοστάσιο για μηχανική ζιζανιοκτονία στην Ολλανδία

Η γερμανική εταιρεία Lemken έκλεισε την τελευταία της επιχειρηματική χρονιά με αύξηση πωλήσεων 22%. Ο όγκος πωλήσεων που έφτασε τα 446 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει ένα ρεκόρ για την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία έχει ιστορία 242 ετών. Η νέα χρονιά ξεκίνησε εξίσου καλά με μεγάλο αριθμό παραγγελιών.

LEMKEN_Stektetee_IC-Weeder_AIa_01

Βασίλης Σοφός

251
0

Οι δυσκολίες στην προμήθεια πρώτων υλών για τον κατασκευαστικό κλάδο συνεχίζονται αλλά η παραγωγή για τις Lemken και Steketee κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα, όπως δείχνουν και οι αριθμοί του 2021. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υπαλλήλους μας για την εξαιρετική δουλειά και τη δέσμευσή τους», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Nicola Lemken και ο διευθύνων σύμβουλος Anthony van der Ley. Οι εισερχόμενες παραγγελίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Οι περισσότεροι αγρότες και εργολάβοι επωφελήθηκαν κυρίως από τις σταθερά υψηλές τιμές παραγωγού και, ως εκ τούτου, επένδυσαν στη σύγχρονη επαγγελματική γεωργική τεχνολογία.



Σε αυτό το θετικό πνεύμα, οι περιορισμοί που συνδέονται με τα μέτρα έναντι της πανδημίας της Covid-19, μαζί με τη δυσκολότερη προμήθεια υλικών και την αύξηση του σχετικού κόστους, έχουν οδηγήσει σε ιδιαίτερες προκλήσεις, οι οποίες έχουν ξεπεραστεί χάρη στην εξαιρετική ομαδική εργασία. Ως αποτέλεσμα, διατηρήθηκαν εξαιρετικά επίπεδα παραγωγής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ήταν δυνατή η παράδοση σχεδόν όλου του εξοπλισμού που παραγγέλθηκε. Παραλληλα, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, ο αριθμός των εργαζομένων της Lemken παγκοσμίως έχει αυξηθεί σε 1.697.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η γερμανική αγορά κατάφερε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και οι ισχυρές πωλήσεις σπαρτικών αντιστάθμισαν τη διακοπή στην παραγωγή ψεκαστικών. Το μερίδιο των εξαγωγών αυξήθηκε στο 81% και σχεδόν όλες οι διεθνείς αγορές παρουσίασαν θετική τάση. Ειδικότερ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κυρίως στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αφρική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Lemken δημιούργησε τη δική της βάση πωλήσεων και υπηρεσιών κοντά στο Des Moines πέρυσι, για να χειριστεί την αυξανόμενη ζήτηση ακόμη καλύτερα.

Θετικές οι προβλέψεις παρά το πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία

Για το τρέχον έτος 2022, η Lemken ανησυχεί για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ανθρωπιστικά, δεδομένης της μακροχρόνιας σχέσης της εταιρείας με αυτή τη σημαντική αγροτική αγορά. Η εταιρεία σημειώνει όμως ότι ο καλός όγκος των υφιστάμενων παραγγελιών, ο οποίος επεκτείνεται σε όλες τις άλλες αγορές πωλήσεων και έχει ενισχυθεί περαιτέρω από τις υψηλές τιμές παραγωγού, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος που προκύπτει από αυτή τη σύγκρουση μπορεί να μετριαστεί και με τα ποσοστά απασχόλησης να παραμένουν ασφαλή στους χώρους παραγωγής. Στην πραγματικότητα, η Lemken αναμένει σταθερά υψηλό επίπεδο πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2022.

Η Steketee κερδίζει με το προηγμένο σύστημα ζιζανιοκτονίας

Εξαιρετικά αποτελέσματα ανακοινώνονται και για την ολλανδική μάρκα Steketee, η οποία πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία της γερμανικής εταιρείας, προσφέροντας ένα μηχανικό σύστημα ζιζανιοκτονίας ικανό να ανιχνεύει μεμονωμένα φυτά μέσω κάμερας. Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση για αυτόν τον τύπο εξοπλισμού, η Lemken κατασκευάζει ένα εντελώς νέο και καινοτόμο εργοστάσιο στη Νότια Ολλανδία, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία