BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Iδανική σποροκλίνη σε βαριά εδάφη με την περιστροφική σβάρνα Bednar Kator

Η σειρά Kator KN είναι μια σειρά μοντέλων από σβάρνες με ενεργά εξαρτήματα εργασίας. Η περιστροφική σβάρνα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για επεξεργασία σε αδιαπέραστα, σκληρά, ξηρά και βαριά εδάφη, με την Bednar να υπόσχεται εξαιρετικό αποτέλεσμα εργασίας και ποιοτική σποροκλίνση.

Bednar-Kastor-05

Βασίλης Σοφός

522
0

Ανθεκτική απ'άκρη σ'άκρη έχει κάνει η Bednar τη νέα σβάρνα Kator KN, ένα παρελκόμενο για βαριά εδάφη, ενισχυμένο ειδικά για αυτά. Εξοπλισμένη παράλληλα με συστήματα προστασίας των εξαρτημάτων αλλά μεριμνώντας και για την εξοικονόνηση καυσίμου, η σβάρνα της Badnar φιλοξενεί ένα κεντρικό άξονα υψηλή ισχύος ως κύριο μέρος. Η σύνδεση μεταξύ της ειδικής συμπαγούς στεφάνης με επιμήκη θήκη και του μειωμένου κεντρικού άξονα (75 χιλιοστά) παρέχει πολύ καλή μεταφορά δύναμης μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και των γραναζιών, επισημαίνει η Bednar.



Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, κάθε ρότορας είναι εξοπλισμένος με τρία ρουλεμάν (ο άξονας περιβάλλεται κυρίως από ρουλεμάν). Αυτό το σύστημα παρέχει τέλεια σταθερότητα του ρότορα και προστατεύει τους τροχούς μετάδοσης, τους άξονες και τις τσιμούχες από ζημιές.



Επιπροσθέτως, ο ειδικός εξοπλισμός «STONE» αποτρέπει τη διείσδυση ή την προσκόλληση πετρών μεταξύ της φλάντζας συγκράτησης της λεπίδας και του ρότορα. Η βάση των ρουλεμάν και το κάλυμμα είναι κατασκευασμένα ομοιογενώς, ενώ το κάλυμμα βιδώνεται στο πλαίσιο του μηχανήματος και ο άξονας περιστρέφεται μέσα στο κάλυμμα. Με αυτόν τον τρόπο, κανένα ξένο αντικείμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στη φλάντζα ή το ρουλεμάν δεν μπορεί να εισέλθει στην περιοχή του ρότορα.

Γρήγορη αντικατάσταση λεπίδας

Εύκολη αντικατάσταση χωρίς την ανάγκη ειδικών εργαλείων δέχονται οι λεπίδες, λέει η εταιρεία. Ο χρήστης απλώς τραβάει προς τα έξω το πτερύγιο, αφαιρεί τον πείρο και επανατοποθετεί τη λεπίδα. Ένα σύστημα σχεδιασμένο για χρήση χωρίς ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό. Η αναδιπλούμενη διάταξη της περιστροφικής σβάρνας Kator προσφέρει μόνο 22,5 εκ. μεταξύ των ροτόρων.



Ένας μεγαλύτερος αριθμός ρότορων ανά μέτρο πλάτους εργασίας βελτιώνει την διασπαση του εδάφους, σημειώνει η εταιρεία. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η πίσω ράβδος ισοπέδωσης είναι πολύ κοντά στους ρότορες. Αυτός ο σχεδιασμός είναι καλύτερος για υψηλότερη ποιότητα ισοπέδωσης του εδάφους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία