BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υψηλή ακρίβεια στη φύτευση δημητριακών υπόσχεται η MaterMacc με τα νέα MSD Elektro

Ο Ιταλός κατασκευαστής λανσάρει την πνευματική σπαρτική MSD Elektro, τολνίζοντα την μεγάλη ικανότητα αυτής να προσφέρει παρόμοια ακρίβεια φύτευσης δημητριακών σε περιπτώσεις ελάχιστης άροσης.

14__msd_elektro_di_matermacc_2_1

Βασίλης Σοφός

230
0

Διαθέσιμη σε πλάτη εργασίας 5 και 6 μέτρων και σχεδιασμένη για να λειτουργεί με ταχύτητες από 10-13 χ.α.ω, η νέα φυτευτική MSD Elektro φιλοξενεί, όπως και άλλα μοντέλα της σειράς MSD, μονάδες διανομής σπόρων τροφοδοτούμενες από ηλεκτρικό κινητήρα.

Ελεγχόμενο από την οθόνη X4 της εταιρείας, το μηχάνημα δύναται να αλλάζει ρυθμό σποράς, ενώ μπορεί να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική βαθμονόμηση και ο έλεγχος της προαιρετικής λειτουργίας ίχνους. Τα μαχαίρια είναι κλιμακωτά διατεταγμένα σε δύο σειρές. Ένα απλό ανοιχτήρι δίσκου με περιοριστή βάθους είναι στάνταρντ, αλλά διατίθενται διάφορες διαμορφώσεις, λέει η εταιρεία. Η πίεση του μαχαιριού ρυθμίζεται μεμονωμένα έως και 45 κιλά, κάτι για το οποίο η MaterMacc λέει ότι επιτρέπει τη λειτουργία σε όλα τα εδάφη.



Το σύστημα μέτρησης μπορεί να αντεπεξέλθει τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους σπόρους και η δυνατότητα κλεισίματος των εξόδων του επιτρέπει να φυτεύσει μια σειρά από διαφορετικές καλλιέργειες. Η τυπική απόσταση της σειράς των 12,5 εκ. μπορεί να αυξηθεί σε 25 εκ. κατ' ανώτατο όριο για καλλιέργειες όπως η ελαιοκράμβη.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό παρέχει έναν πρακτικό και οικονομικό τρόπο για να υπάρχουν δύο σπαρτικές σε μία. Η χωρητικότητα της χοάνης είναι 1300 λίτρα και το MSD Elektro διαθέτει πλατφόρμα φόρτωσης με αναδιπλούμενη σκάλα, φώτα μεταφοράς και ανακλαστήρες. Η απαίτηση ισχύος του τρακτέρ είναι από 100-130 ίππους και τα δύο μέρη σποράς διπλώνουν σε πλάτος μεταφοράς 2,7 μέτρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία