BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανάμεσα στα 10 «φιλικότερα» ρομπότ του κόσμου το νέο Naïo Orio

Η γαλλική εταιρεία Naio Technologies γιόρτασε πρόσφατα τη 10η επέτειό της και κατέγραψε περισσότερες από 60.000 ώρες λειτουργίας υπό πραγματικές συνθήκες με τα ρομπότ. Το τελευταίο της επίτευγμα είναι το Orio, ένα ρομπότ που σέβεται τη γη και δύναται να εκτελεί πολλαπλές εργασίες.

FJZQkh4XsAAqENo

Βασίλης Σοφός

306
0

Το Orio της Naio Technologies είναι ένα ολοκαίνουργιο ρομπότ πολλαπλών εργασιών που επιλέχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 10 νέων προϊόντων στην αναγνωρισμένη έκθεση World Ag Expo 2022. Η Naio Technologies δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2019 με το Dino, το μηχανικής ζιζανιοκτονίας ρομπότ για λαχανικά, με την εταιρεία να κυκλοφορεί πρόσφατα και το ρομπότ αμπελώνα Ted κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2022.

«Το Orio είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη χρήση ζιζανιοκτόνων που σέβεται το έδαφος, βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και συλλέγει δεδομένα για έξυπνη γεωργία», εξηγεί η Ingrid Sarlandie, COO της Naio Technologies. «Το Orio προσφέρει μια βιώσιμη, εξυπηρετική και έξυπνη γεωργική λύση που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.



Κατασκευάσαμε ένα ελαφρύ ηλεκτρικό και αυτόνομο ρομπότ για προφανείς βιώσιμους λόγους: καμία εκπομπή άνθρακα, καμία χρήση χημικών», σημειώνει η ίδια. Το Orio είναι καθοδηγούμενο από GPS και κάμερα, εξοπλισμένο με πολλαπλούς αισθητήρες που λειτουργούν σε έναν αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το Orio προσφέρει ζιζανιοκτονία υψηλής ακρίβειας και πολύ ακριβή καθοδήγηση των εργαλείων, με τα τελευταία να είναι προσαρτημένα στο κέντρο του ρομπότ. Το Orio μπορεί επίσης να έχει ένα τυπικό εξάρτημα τριών σημείων και να μεταφέρει οποιοδήποτε εργαλείο στο πίσω μέρος του. Για παράδειγμα, η σπορά υψηλής ακρίβειας είναι μια πρόσθετη υπηρεσία που παρέχει η Orio στους καλλιεργητές επιτρέποντας βελτιωμένα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με μηχανική ζιζανιοκτονία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία