BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέας γενιάς σπαρτική ακριβείας MSD Elektro λανσάρει η MaterMacc

Η ιταλική φίρμα εξελίσσει την ήδη επιτυχημένη σπαρτική ακριβείας MSD Elektro, αυτή τη φορά δίνοντας έμφαση στα δημητριακά, με την ακρίβεια να μένει σταθερή ακόμη και σε ελάχιστης άροσης καλλιέργειες.

eng-27828

Βασίλης Σοφός

403
0

Ο Ιταλός κατασκευαστής MaterMacc, γνωστός για τις σπαρτικές ακριβείας, αναβαθμίζει την πνευματική σπαρτική MSD Elektro, με τη νέα αυτή γενιά να προσφέρει παρόμοια ακρίβεια με τα δημητριακά σε περιπτώσεις ελάχιστης άροσης. Διαθέσιμη σε πλάτη εργασίας 5,0 και 6,0 μέτρων, η νέα γκάμα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ταχύτητες από 10-13 χλμ./ώρα.



Όπως και άλλες σπαρτικές της σειράς MSD, οι μονάδες διανομής σπόρων τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό σύστημα, ενώ με έλεγχο από την οθόνη X4 της εταιρείας, είναι δυνατή η αλλαγή των ρυθμών σποράς, η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής βαθμονόμησης και ο έλεγχος της προαιρετικής λειτουργίας κίνησης σε γραμμές. Τα μαχαίρια είναι κλιμακωτά σε δύο σειρές.

Ένα απλό ανοιχτήρι δίσκου με περιοριστή βάθους ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, αλλά διατίθενται και άλλες διαμορφώσεις. Η πίεση του μαχαιριού ρυθμίζεται μεμονωμένα έως και 45 κιλά, με την εταιρεία να εταιρεία ότι επιτρέπεται έτσι στο μηχάνημα να λειτουργεί σε όλα τα εδάφη και να αφαιρεί τα ίχνη του τρακτέρ.



Η εταιρεία τονίζει μάλιστα ότι το σύστημα μέτρησης μπορεί να αντεπεξέλθει τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους σπόρους και η δυνατότητα κλεισίματος της εξόδου του επιτρέπει τη σπορά μια σειράς από διαφορετικές καλλιέργειες. Η τυπική απόσταση της σειράς των 12,5 εκ. μπορεί να αυξηθεί σε 25 εκ. κατ' ανώτατο όριο για καλλιέργειες όπως η ελαιοκράμβη.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό παρέχει έναν πρακτικό και οικονομικό τρόπο, αφού είναι σαν να έχει ο χειριστής δύο σπαρτικές σε ένα. Η χωρητικότητα της χοάνης είναι 1300 λίτρα και το MSD Elektro διαθέτει πλατφόρμα φόρτωσης με πτυσσόμενη σκάλα, φώτα μεταφοράς και ανακλαστήρες. Η λίστα επιλογών περιλαμβάνει μια πίσω σβάρνα. Σημειωτέον πως η απαίτηση ισχύος είναι από 100-130 ίππους, ενώ και οι δύο εκδόσεις σπαρτικών διπλώνουν με πλάτος μεταφοράς 2,7 μέτρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία