BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επέκταση στις εφαρμογές μηχανικής ζιζανιοκτονίας από την τσάπα EC-Ridger

Η Steketee, ως μέρος του ομίλου Lemken, αναβαθμίζει τις επιλογές μηχανικής εφαρμογής ζιζανιοκτονίας, με την Lemken να ανακοινώνει πως η νέας της μονάδα δύναται να εργάζεται πλέον τόσο στις πατάτες όσο και στα καρότα.

LEMKEN_Steketee_EC-Ridger9_1_2

Βασίλης Σοφός

320
0

Το φαινομενικά άλυτο πρόβλημα της συσσώρευσης ζιζανίων στις καλλιέργειες κορυφογραμμών με τη μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας προσπαθεί η Lemken να αντιμετωπίσει εδώ και κάποια χρόνια, υποσχόμενη να προσφέρει μια φυσική λύση στους επαγγελματίες, χωρίς χρήση χημικών.

Η ομόσταβλη Steketee, ειδικός στην μηχανική ζιζανιοκτονία και «μέσα» στις εξελίξεις που θέλουν τα αγροκτήματα να απομακρύνονται από τη χρήση ζιζανιοκτόνων, εξελίσσει ξανά την υπάρχουσα μονάδα της. Το Steketee EC-Ridger προσφέρει μια σύγχρονη λύση σε αυτό το πρόβλημα.



Το εργαλείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για πλάτος σειράς 75 εκ., λειτουργεί σε τρία στάδια. Οι δίσκοι του τσαπίσματος κόβουν με αξιόπιστο τρόπο τα ζιζάνια στην κορυφή και τις πλευρές της κορυφογραμμής, τα εύκαμπτα δόντια χαλαρώνουν τα κενά μεταξύ των κορυφογραμμών και τελικά τα σώματα της ράχης επαναφέρουν την κορυφογραμμή στο επιθυμητό σχήμα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το εργαλείο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε τρεις παραλλαγές:

-Το EC-Ridger 5, που έχει ελαφριά τα βασικά στελέχη του για την αφαίρεση ζιζανίων από τις κορυφές και τις πλευρές των κορυφογραμμών. Μπορεί να τοποθετηθεί εμπρός ή πίσω και είναι κατάλληλο για χρήση σε ελαφρά εδάφη και με μικρότερες καλλιέργειες που απαιτούν μικρή μύτη. -

-Το EC-Ridger 7, που είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος και διαθέτει το στέλεχος TRS το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εργασία σε δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να προστεθεί προστατευτικό φύλλων για να αποτρέψει τις καλλιέργειες από το να καταστραφούν ή να θαφτούν, όταν η μονάδα τσαπίζει κατά μήκος των πλευρών και «ξαναχτίζει» τις κορυφογραμμές. Τα σώματα της κορυφής μπορούν να αντικατασταθούν από δίσκους με ραβδώσεις για χρήση σε ελαφρά εδάφη, ενώ μπορεί να προστεθεί και εργαλείο που εργάζεται στο υπέδαφος για πιο δύσκολες συνθήκες.

-Το EC-Ridger 9, που και αυτό αναρτάται πίσω. Περιλαμβάνει μια σειρά από μονάδες εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή της μηχανής στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και στα διάφορα στάδια ανάπτυξης των καλλιεργειών. Υπάρχει ένα στέλεχος με λεπίδες για σκαλίσματα σε κορυφογραμμές και ένα στέλεχος με δίσκους για εργασία μεταξύ των κορυφογραμμών.

Οι τροχοί ελέγχου βάθους διασφαλίζουν ότι και τα δύο στελέχη διατηρούν ένα ακριβές βάθος εργασίας. Τα συμπληρωματικά εργαλεία της σειράς περιλαμβάνουν δόντια με ελατήρια, δίσκους κορυφών και στελέχη ράχης. Σημειωτέον ότι το σύστημα γρήγορης αλλαγής καθιστά εύκολη την αντικατάσταση των μεμονωμένων στελεχών και, εάν απαιτείται, μπορεί και εδώ να προστεθεί μονάδα που εργάζεται στο υπέδαφος για πιο δύσκολες συνθήκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία