BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Jumbo-Stream: Μηχανικό έλεγχο ζιζανίων με ταυτόχρονο ψεκασμό φέρνει η Einböck

Η Einböck θέλει να καινοτομήσει, παρουσιάζοντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό, με το νέο μπροστινό δοχείο Jumbo-Stream να μεριμνά για την ζιζανιοκτονία μέσω του υγρού που φιλοξενεί και το παρελκόμενο Chopstar να επεμβαίνει μηχανικά για την πλήρη αντιμετώπιση εντός των σειρών.

3-10__1_

Βασίλης Σοφός

245
0

Με τη νέα μπροστινή δεξαμενή υγρών Jumbo-Stream η Einböck προσφέρει περαιτέρω λύσεις για συνδυασμένο έλεγχο ζιζανίων. Μαζί με τους καλλιεργητές της σειράς Chopstar, η νέα μπροστινή δεξαμενή επιτρέπει τον αποτελεσματικό μηχανικό έλεγχο των ζιζανίων, καθώς και τον ταυτόχρονο ψεκασμό ή τη λίπανση.

Η στρατηγική της μηχανικής-χημικής καταπολέμησης των ζιζανίων, με τη χρήση ενός ψεκαστικού ζωνών σε έναν καλλιεργητή σειρών, πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις των αυστηρών κανονισμών, όπως είναι η οικολογική εφαρμογή φυτοπροστασίας.





Το Jumbo-Stream προσφέρει μια εξατομικευμένη λύση για την εφαρμογή υγρών, όπως φυτοφάρμακα, υγρά λιπάσματα ή πρόσθετα φυτών. Σε συνδυασμό με έναν καλλιεργητή σε σειρά, αυτό επιτρέπει τον γρήγορο συνδυασμό των διαδικασιών, τη μείωση των ποσοστών εφαρμογής και την αύξηση της αποτελεσματικότητας του ελέγχου των ζιζανίων.



Χάρη στην τεχνολογία βοτανίσματος, ελεγχόμενου από κάμερα, τα στελέχη του τσαπίσματος κινούνται με ακρίβεια μεταξύ των σειρών, αλλά και τα ακροφύσια λειτουργούν με ακρίβεια πάνω από τη σειρά των φυτών που πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία. Το αποτέλεσμα, λέει η Einböck, είναι το μεγαλύτερο μέρος της καταπολέμησης των ζιζανίων να πραγματοποιείται με τον καλλιεργητή σειρών και μόνο μια πολύ μικρή περιοχή να υποβάλλεται σε χημική επεξεργασία. Η μπροστινή δεξαμενή Jumbo-Stream έχει τη δική της υδραυλική αντλία, ρυθμιστή πίεσης, δοχείο καθαρού νερού, σύστημα καθαρισμού, ενσωματωμένα ηλεκτρονικά και ατομικό έλεγχο ακροφυσίων.



Ο χειρισμός του μπροστινού συστήματος γίνεται μέσω ISObus και έως και 18 σειρές μπορούν να ελεγχθούν αυτόματα, χρησιμοποιώντας το προαιρετικό «Section-Control», ενώ πολλές παραλλαγές εξοπλισμού ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα σε ένα ή δύο ακροφύσια ανά σειρά ή επιλογή ενός ακροφυσίου στα στελέχη για εφαρμογή υγρού λιπάσματος.



Η εταιρεία τονίζει μάλιστα πως τα ακροφύσια ρυθμιζόμενου ύψους εγγυώνται τη βέλτιστη προσαρμογή στην καλλιέργεια και προστατεύονται από ζημιές μέσω εκτροπέα φύλλων.

 Η μπροστινή δεξαμενή Jumbo-Stream προσαρμόζεται ξεχωριστά στον καλλιεργητή και διαμορφώνεται ανάλογα, εξασφαλίζοντας πλήρη συμβατότητα και λειτουργική αξιοπιστία. Έτσι, ο συνδυασμός του Jumbo-Stream και του καλλιεργητή Chopstar με το σύστημα διεύθυνσης μέσω κάμερας Row-Guard έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρή και αποτελεσματική λύση για τον έλεγχο των ζιζανίων σε καλλιέργειες σειρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία