BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με υπερσύγχρονο κιβώτιο έρχονται τα νέα τηλεσκοπικά Dieci Agri Max Power X2

Το ισχυρό Agri Max Power X2 της γκάμας τηλεσκοπικών φορτωτών της Dieci ενσωματώνει τώρα το κιβώτιο HVT-1, το οποίο, έχοντας χαρακτηριστικά των αδιαβάθμητων που φέρουν τα τρακτέρ, τοποθετείται για πρώτη φορά στα Agri Max Power X2, συνενώνοντας στοιχεία μηχανικού και υδροστατικού κιβωτίου μετάδοσης για το καλύτερο αποτέλεσμα.

DSC01506-1030x687

Βασίλης Σοφός

316
0

Το κιβώτιο ταχυτήτων HVT-1 με τεχνολογία Power Split βασίζεται στην αυτόματη, αδιαβάθμητη μετατροπή στροφών και ροπής, με τους τομείς μηχανικής και υδραυλικής ισχύος να διαμορφώνουν το «μερίδιό» τους ανάλογα με τις απαιτήσεις ισχύος του μηχανήματος κάθε φορά. «Το σύστημα αυτό, το οποίο εισήχθη στη γεωργία για τη βελτίωση της οδηγικής άνεσης των τρακτέρ και τη μείωση του φορτίου μετάδοσης κατά τη συνεχή λειτουργία, εγκαθίσταται τώρα σε τηλεσκοπικό φορτωτή για πρώτη φορά παγκοσμίως, στον Agri Max Power X2», αναφέρει η εταιρεία.



Η μετάδοση HVT-1 φέρει ένα πλανητικό γρανάζι που αθροίζει την ισχύ και την ταχύτητα ενός μηχανικού συστήματος και μιας υδροστατικής μονάδας. Με αυτόν τον τρόπο, η ταχύτητα και η ροπή στην απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων μπορούν να αλλάξουν σταδιακά ελέγχοντας την ταχύτητα και τη μετατόπιση της υδροστατικής μονάδας.

Αγγίζοντας τα 50 χλμ./ώρα

Χάρη στην καινοτόμο λειτουργία του κιβωτίου αυτού, το Agri Max Power X2 επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 50 χλμ./ώρα χωρίς καμία διακοπή στην πρόσφυση και με συνεχώς μεταβαλλόμενες αναλογίες σχέσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κιβώτιο εγγυάται μέγιστη απόδοση στις μέγιστες στροφές και ιδανική μετάδοση ισχύος στους τροχούς στις ελάχιστες δυνατές στροφές.



Παράλληλα, η νέα μονάδα διαχείρισης ισχύος που αναπτύχθηκε από την Dieci για το Agri Max Power X2 επεξεργάζεται τη συνολική ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα και τη διανέμει ως ποσοστό στον βραχίονα και στο κιβώτιο ταχυτήτων ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης. Αυτό το πλεονέκτημα έρχεται να ενισχυθεί από τη νέ αντλία ανίχνευσης φορτίου βελτιωμένης απόδοσης, που επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργίας του βραχίονα και, επομένως, σημαντική εξοικονόμηση χρόνου εργασίας.

Άνετη οδήγηση πολλών «προφίλ»

Ανάλογα με τις ανάγκες εργασίας, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει μια πιο ήπια ή πιο επιθετική ρύθμιση και να επιλέξει ανάμεσα σε 4 τρόπους οδήγησης: Eco, Normal, Loader, Creeper. Με το «Normal» το μηχάνημα χρησιμοποιείται στη μικτή λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων και της μπούμας, εγγυάται υψηλή ταχύτητα και δυνατότητα ρύθμισης της μπούμας χωρίς διακοπές. Στη λειτουργία «Loader» το μηχάνημα γίνεται ιδιαίτερα κατάλληλο για εργασίες με φτυάρι, αφού το προφίλ αυτό διαχειρίζεται κατά προτεραιότητα την ισχύ που προορίζεται για την μπούμα.



Η λειτουργία «Eco» είναι διαμορφωμένη, φυσικά, για οικονομία καυσίμου, μειώνει τις στροφές του κινητήρα και διατηρεί υψηλή ισχύ στους τροχούς και την μπούμα. Τέλος, η λειτουργία αργού («Creeper») είναι ιδανική για εξαρτήματα που απαιτούν σταθερή υδραυλική ισχύ ανεξάρτητα από την ταχύτητα εδάφους, με τη ρύθμιση να επιτρέπει τον προκαθορισμό των στροφών του κινητήρα.

Ο σχεδιαστικός οίκος Giugiaro μπήκε στην καμπίνα

Καμπίνα από την Giugiaro Design με εσωτερικό υψηλής ποιότητας κατασκευασμένο από μαλακά υλικά, θερμαινόμενο κάθισμα, 3 συστήματα ανάρτησης, περισσότερος χώρος για τα πόδια του χειριστή, ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού και υποβραχιόνιο ελέγχου, οροφή, ταμπλό και πατάκι δαπέδου ηχομονωμένα. Αυτά είναι εν ολίγοις τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει η αναβαθμισμένη καμπίνα των Agri Max Power X2.



Επιπλέον, ο χειριστής έχει υψηλή ορατότητα χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα ενσωματωμένα φώτα εργασίας LED και τα πλαϊνά φώτα, τις 3 ασύρματες κάμερες και τους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες οπισθοπορείας. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κλιματισμός είναι βελτιωμένος, με 6 εξαγωγές αέρα για γρήγορο στέγνωμα παραθύρων, ενώ συνολικά διατίθεται και διπλό φίλτρο αέρα ως προστασία από τη σκόνη και τις οσμές που φθάνουν στον χειριστή.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Dieci
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία