BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξελιγμένο σύστημα καμερών στις τσάπες της λανσάρει η Steketee

Lemken και Steketee έχουν εδώ και καιρό στο χαρτοφυλάκιό τους ένα από τα πθιο σύγχρονα συστήματα μηχανικής ζιζανιοκτονίας, το οποίο συνεχώς εξελίσσουν, με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση να αφορά το σύστημα καμερών που ενσωματώνει η μονάδα.

LEMKEN_Steketee_ECWeeder_Cameras

Βασίλης Σοφός

261
0

Χάρη στα σύγχρονα συστήματα κάμερας, τα μηχανήματα μηχανικής ζιζανιοκτονίας μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα για μηχανικό έλεγχο ζιζανίων. Οι νέες λειτουργίες βελτιώνουν τον έλεγχο και συνεπώς την ανίχνευση σειρών σε μηχανήματα που καθοδηγούνται από μια δεύτερη κάμερα.



Σε αυτές τις σύγχρονες μονάδες, η νέα λειτουργία Combi Cam Mode, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα εκ του εργοστασίου, δημιουργεί μια υπερτιθέμενη εικόνα και από τις δύο κάμερες. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί από διπλάσιες οπτικές πληροφορίες, γεγονός που εξασφαλίζει ακόμη πιο ακριβή ανίχνευση σειρών και προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα, ειδικά σε ετερογενείς, αποσπασματικές καλλιέργειες. Αυτό, λέει η Steketee, προσφέρει αισθητή ανακούφιση στους οδηγούς, καθώς η χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ των δύο καμερών δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Φυσικά, ο χειριστής εξακολουθεί να μπορεί να επιλέγει μόνο μία κάμερα με καλή προβολή, για παράδειγμα εάν η άλλη κάμερα βρίσκεται εκτός των ορίων του πεδίου. Εναλλακτικά, η λειτουργία Auto Switch Cam Mode μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων. Σε αυτή τη λειτουργία, το μηχάνημα ελέγχεται αυτόματα μέσω της κάμερας που λαμβάνει την καλύτερη εικόνα.



Το σύστημα αλλάζει μόλις η ποιότητα της εικόνας πέσει κάτω από ένα καθορισμένο όριο. Αυτό εξασφαλίζει σταθερά ακριβή καθοδήγηση σειρών μέχρι την επόμενη λειτουργία στροφής. Όπως αναφέρουν L emken και Steketee, oι λειτουργίες Combi Cam και AutoSwitch Cam είναι μάλιστα διαθέσιμες και για τα υπάρχοντα μηχανήματα ζιζανιοκτονίας, απλά μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία