BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Naïo Technologies: Νέα επένδυση για διπλασιασμό του στόλου των ρομπότ της

Η Naïo Technologies συγκεντρώνει κεφάλαια 32 εκατομμυρίων ευρώ για να πάει την επιχείρηση στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της, έχοντας όμως ήδη στο χαρτοφυλάκιό της τέσσερα ρομπότ για τον κλάδο της γεωργίας.

oz-benefice-2-1920x0-c-default

Βασίλης Σοφός

216
0

Πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης στη γεωργική ρομποτική, η Naïo Technologies μόλις αξιοποιεί τα κεφάλαια 32 εκατομμυρίων ευρώ για νέες επενδύσεις. Με επικεφαλής τον Mirova, τη θυγατρική της Natixis Investment Managers αφιερωμένη στις βιώσιμες επενδύσεις, αυτός ο νέος γύρος περιλαμβάνει προηγούμενους μετόχους, όπως το Ecotechnologies Fund, το οποίο διαχειρίζεται για λογαριασμό του γαλλικού κράτους η Bpifrance στο πλαίσιο του σχεδίου France 2030, Capagro, Demeter, Pymwymic και Codema.



Ως νέοι επενδυτές εντάχθηκαν τα περιφερειακά ταμεία M Capital και ARIS Occitanie. Η Naïo Technologies, που ιδρύθηκε το 2011, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτόνομα ρομπότ για τη γεωργία, σε στενή συνεργασία με αγρότες και αμπελουργούς. Αυτές οι λύσεις αντιμετωπίζουν την έλλειψη εργατικού δυναμικού, μειώνουν τις φυσικές καταπονήσεις και συμβάλλουν στη μείωση της διάβρωσης του εδάφους και του αποτυπώματος άνθρακα από τη γεωργία και τη χρήση ζιζανιοκτόνων.

Το 2013, η πρώτη μονάδα του Oz, του βοηθού αγρότη, πουλήθηκε και εντάχθηκε το 2018 από την Ted, το πρώτο ρομπότ για τον αμπελώνα. Το 2016, η Naïo Technologies ξεκίνησε τη FIRA, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση αγροτικής ρομποτικής, και τρία χρόνια αργότερα άνοιξε τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, στο Salinas της Καλιφόρνια, για να επικεντρωθεί σε βασικούς γεωργικούς κόμβους στη Βόρεια Αμερική. Αυτή η δυναμική επιτάχυνε την ανάπτυξη νέων ρομπότ παγκοσμίως, φτάνοντας τα 300 ρομπότ σε λειτουργία έως το 2022. Φέτος, η Naïo κυκλοφόρησε δύο νέα προϊόντα (Orio και Jo), που καλύπτουν βασικές ανάγκες των πελατών.

Η Naïo Technologies είναι ο πρώτος κατασκευαστής που παρέχει μια σειρά τεσσάρων ρομπότ. Η εταιρεία απασχολεί 70 άτομα και εμπορεύεται σε 20 διαφορετικές χώρες μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων. Χάρη σε αυτή τη νέα συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία θα επιταχύνει τη διεθνή επέκτασή της και θα υπερδιπλασιάσει τον στόλο της σε λειτουργία τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διπλασίασε τα έσοδά της σε μόλις ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξάνονται με μια εκτεταμένη γκάμα ρομπότ

Το βιβλίο παραγγελιών είναι γεμάτο με νέους και υπάρχοντες πελάτες που παραγγέλνουν νέες μονάδες για να διευρύνουν τους στόλους τους, λέει η εταιρεία, η οποία απολαμβάνει ισχυρής έλξης στην αγορά της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής.

Ο Aymeric Barthes, Διευθύνων Σύμβουλος της Naïo Technologies  λέει: «Αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίων θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα νέο βήμα προς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προϊόντων και οργάνωσης, χάρη στους βιομηχανικούς μας εταίρους όπως η Syselec». «Η αγροτική ρομποτική βρίσκεται σε άνοδο! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζονται τα σχέδιά μας από την Region Occitanie για τα επόμενα βήματα», τονίζει ο Gaëtan Séverac, συνιδρυτής της Naïo Technologies. «Η αγροτική ρομποτική απαντά στις προκλήσεις που σχετίζονται τόσο με τη βιώσιμη γεωργία όσο και με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Όλο και περισσότεροι αγρότες κλίνουν προς τα ρομπότ για να λάβουν βοήθεια».



Συνολικά, ο στόχος της Naïo Technologies είναι να μοιραστεί με τους αγρότες την τεχνογνωσία της για την περιβαλλοντική μετάβαση και τις προκλήσεις της αναγεννητικής γεωργίας. Η Naïo κατασκευάζει αποτελεσματικά και αυτόνομα ρομπότ και συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των γεωργικών δραστηριοτήτων, μέσω της σειράς ηλεκτρικών και ελαφρύτερων μηχανημάτων, που περιορίζει τη χρήση φυτοφαρμάκων σε καλλιέργειες τροφίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία