BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πολλές εργασίες σε ένα πέρασμα με τον καλλιεργητή Bednar-Row Master

Η Bednar δε μένει έξω από το παιχνίδι, εξελίσσοντας το δικό της καλλιεργητή σειρών, ένα είδος μηχανήματος που είναι ξανά σε εμπορική άνοδο, λόγω κυρίως της ακρίβειας χειρισμού αλλά και της φροντίδας του εδάφους.

hJWBVLzwl-BEDNAR_ROW-MASTER_RN_PROFI_7_2

Βασίλης Σοφός

1640
0

Η καλλιέργεια μεταξύ των σειρών είναι και πάλι σε άνοδο, λέει η Bednar, η οποία λανσάρει το νέο τύπο καλλιεργητή Bednar Row-Master RN_PROFI, που στόχο έχει την εκτέλεση πολλών εργασιών σε ένα πέρασμα και έτσι να εξοικονομηθεί κόστος και χρόνος.



Εκ πρώτης όψεως, η νέα σειρά μοντέλων ROW-MASTER RN_PROFI διαφέρει από τα προηγούμενα μοντέλα στο νέο κύριο πλαίσιο στήριξης. Το κύριο πλαίσιο είναι πιο στιβαρό και είναι προετοιμασμένο για μεγάλη μεταβλητότητα των στοιχείων του εξοπλισμού. Το διάκενο του κύριου πλαισίου αυξήθηκε επίσης στα 90 εκατοστά, για καλλιέργεια μεταξύ σειρών, δηλαδή καλαμποκιού και ηλίανθου, επίσης στα τελευταία στάδια της ανάπτυξής τους.



Οι μεμονωμένες μονάδες καλλιέργειας μπορούν να ρυθμιστούν με απόσταση μεταξύ των σειρών από 45 έως 80 εκατοστά. Η σειρά RN_PROFI προσφέρεται σε τρία μοντέλα για εργασία 4,8 έως 9,6 μέτρων.

Μεγαλύτερη ακρίβεια από το σύστημα ελέγχου ROW-UNIT

Το αυτόματο σύστημα καθοδήγησης είναι ένας πολύ δημοφιλής εξοπλισμός σε καλλιεργητές μεταξύ σειρών, καθώς εγγυάται την κίνηση του πλαισίου χωρίς να καταστρέφει την καλλιέργεια. Ωστόσο, καθώς η χρήση ελέγχου τμήματος συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυξάνονται και οι απαιτήσεις για αυτόν τον τύπο εξοπλισμού σε καλλιεργητές μεταξύ σειρών, με την εταιρεία να μεριμνά για αυτό.



Η σειρά μοντέλων ROW-MASTER RN_PROFI προσφέρει ένα σύστημα τμηματικού ελέγχου με το όνομα ROW-UNIT CONTROL. Με βάση τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, οι επιμέρους μονάδες εργασίας ανυψώνονται και κατεβαίνουν σταδιακά.Το ύψος ανύψωσης των επιμέρους καλλιεργητικών μονάδων είναι στα 45 εκατοστά.

Έξυπνη αρχιτεκτονική

Τα μοντέλα ROW-MASTER RN_PROFI περιλαμβάνουν την αποδεδειγμένα καλή σχεδίαση παραλληλόγραμμου. Κάθε μονάδα καλλιέργειας τοποθετείται στο πλαίσιο με ένα κλιπ. Το παραλληλόγραμμο «ανιχνεύει» το έδαφος και διατηρεί το καθορισμένο βάθος εργασίας των μονάδων καλλιέργειας με ακριβή τρόπο.



Τα μεμονωμένα μοντέλα ROW-MASTER RN_PROFI μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στην καλλιέργεια μεταξύ των σειρών, όχι μόνο λόγω της αναδιάταξης της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ των σειρών αλλά και χάρη στην ευρεία γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για τις μεμονωμένες καλλιεργητικές μονάδες. Οι μονάδες καλλιέργειας μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα στελέχη, που χαλαρώνουν το έδαφος στην ενδιάμεση σειρά κοντά στη σειρά καλλιέργειας, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις.

Για την προστασία των καλλιεργειών χρησιμοποιούνται προστατευτικοί δίσκοι ή σταθερά προστατευτικά καλύμματα. Ο ειδικός εξοπλισμός με τη μορφή ράβδων από καουτσούκ είναι ένα βολικό εργαλείο για τις μονάδες καλλιέργειας, όταν η καλλιέργεια μεταξύ σειρών γίνεται στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Οι λαστιχένιες ράβδοι λειτουργούν στη σειρά καλλιέργειας, βγάζοντας τα ζιζάνια με ρηχές ρίζες με την περιστροφική τους κίνηση.



Ο καλλιεργητής ROW-MASTER RN_PROFI μπορεί να εξοπλιστεί και με σπαρτικές για καλλιέργειες κάλυψης στις ενδιάμεσες σειρές της κύριας καλλιέργειας, μια μέθοδος που, σύμφωνα με την Bednar, παρέχει την καλύτερη προστασία από την υδάτινη διάβρωση. Επιπλέον, αυξάνει τη σταθερότητα της τεχνολογίας συγκομιδής, όταν τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται κατά τη συγκομιδή και μπορεί επίσης να επηρεάσει θετικά τη βλάστηση της επόμενης καλλιέργειας. Τέλος, διαθέσιμο είναι και το συμπληρωματικό σετ λίπανσης για την εφαρμογή υγρού λιπάσματος όπως το μπροστινό FERTI-BOX FB_F.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία