BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Bednar Fenix FO: Ταχεία επεξεργασία παντός εδάφους σε ένα πέρασμα

Η Bednar παρουσιάζει μια νέα γενιά του καλλιεργητή Fenix FO Profi, με τη σειρά να περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα με πλάτος εργασίας από 4 έως 7,9 μ., κατάλληλη για έντονη επεξεργασία σε ένα πέρασμα με μέγιστο βάθος εργασίας 35 εκατοστά.

fenix-fo-6004-profi_cz-2022_dlouhe-dvory_s-johnd_dji_0008

Βασίλης Σοφός

2142
0

Η Bednar ανέπτυξε τη νέα γενιά του καλλιεργητή Fenix FO Profi με βάση την εμπειρία πολλών ετών και τα ευρήματα από διάφορες αγορές. «Μετά από δύο χρόνια έντονων δοκιμών υπό διάφορες συνθήκες, παρουσιάζουμε ένα νέο προϊόν που διαπρέπει σε πολλά τεχνικά και δομικά στοιχεία.



Το Fenix FO Profi είναι ένα μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να κάνει τις περισσότερες λειτουργίες σχεδόν σε κάθε καιρό», λέει ο διευθυντής πωλήσεων Jan Bednář. 


Διαμόρφωση δοντιών τεσσάρων σειρών

Ο καλλιεργητής νέας γενιάς έχει διαμόρφωση τεσσάρων σειρών των κύριων εξαρτημάτων εργασίας –των δοντιών.

Τα μεμονωμένα δόντια απέχουν επαρκώς, τόσο μέσα στη σειρά όσο και μεταξύ των επιμέρους σειρών. Η εταιρεία δηλώνει ότι ο νέος σχεδιασμός προσφέρει υψηλή απόδοση κατά την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων οργανικής ύλης χάρη στο υψηλό διάκενο 80 εκ. του κύριου πλαισίου.



Παράλληλα, η διάταξη των επιμέρους δοντιών σε σχήμα V συμβάλλει στην ελάχιστη αντίσταση του μηχανήματος στο ρεύμα. Η κατάλληλη διάταξη και το σχήμα των τμημάτων εργασίας παρέχει έντονη καλλιέργεια εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της ομοιόμορφης ανάμειξης οργανικής ύλης μέχρι το βάθος των 35 εκατοστών.



Να σημειωθεί ότι τα δόντια μπορούν να φέρουν σμίλες πλάτους 80 και 60 χλστ. ή σμίλες Long-Life πλάτους 80 και 40 χλστ., εξοπλισμένες με πλάκες καρβιδίου για μεγαλύτερη αντοχή. Ο βασικός εξοπλισμός του μηχανήματος περιλαμβάνει υδραυλική ρύθμιση βάθους εργασίας, ενώ οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν και ηλεκτρική-υδραυλική ρύθμιση. Το μηχάνημα ελέγχεται άνετα από την καμπίνα του τρακτέρ.


Προστασία των εξαρτημάτων

Τα μέρη εργασίας του καλλιεργητή μπορούν να εφοδιαστούν με τρεις διαφορετικούς τύπους προστασίας από υπερφόρτωση. Η βασική είναι η προστασία μπουλονιών, κατάλληλη για πολύ ελαφριά εδάφη. Η οριζόντια προστασία ελατηρίου με δύναμη απελευθέρωσης 480 κιλά είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη προστασία σε αυτά τα μηχανήματα κι είναι κατάλληλη για τις κανονικές εδαφολογικές συνθήκες.

Η νέα υδραυλική προστασία προσφέρει δύναμη απελευθέρωσης έως και 550 κιλά. «Η στιβαρή κατασκευή καθιστά αυτόν τον τύπο προστασίας ιδανικό για εδάφη μέτριας βαρύτητας και βαριάς», λέει η εταιρεία. Η νέα γενιά του Fenix φέρει τη σχεδίαση του ενσωματωμένου άξονα μεταφοράς.



Η τέταρτη, μονή σειρά δοντιών είναι τοποθετημένη πίσω από τον άξονα μεταφοράς για καλύτερη ποιότητα εργασίας. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος άξονας μειώνει τη διάμετρο της ακτίνας στο Κεφαλάρι και βελτιώνει την ικανότητα ελιγμών του μηχανήματος κατά τη μεταφορά.



Το μοντέλο Fenix FO 6004 προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής του πλάτους εργασίας από 6,7 έως 7,9 μέτρα με εύκολη εγκατάσταση του σετ για πρόσθετα πλευρικά τμήματα. Το πλάτος εργασίας μπορεί στη συνέχεια να προσαρμοστεί εύκολα στις τρέχουσες απαιτήσεις.


Μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού

Ο σχεδιασμός του μηχανήματος επιτρέπει τη βαθιά καλλιέργεια εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της ποιοτικής ισοπέδωσης και της επανασυμπίεσης του εδάφους με ένα πέρασμα. Επιπλέον, ο ισοπεδωτής Crushbar μπορεί να εγκατασταθεί μπροστά από τον πίσω συσκευαστή για την τελική ισοπέδωση του εδάφους. Τέλος, οι συσκευαστές είναι εξοπλισμένοι με ένα παραλληλόγραμμο που παρέχει ιδανική ιχνηλάτηση εδάφους και διατηρεί το καθορισμένο βάθος εργασίας, όπως σημειώνει η κατασκευάστρια.

world-agritech

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία