BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα HR 5030 R και HR 6030 R οι δύο νέες δισκοσβάρνες της Kuhn το 2023

Σχεδιασμένες για «σόλο» εργασία, τα δύο μηχανήματα προσφέρουν πλάτη εργασίας 5 και 6 μέτρα και είναι κατάλληλα για μεγάλη γκάμα τρακτέρ έως 350 ίππων, στοχεύοντας στην υψηλή παραγωγικότητα.

HR7040R_Working4

Βασίλης Σοφός

795
0

H Kuhn επεκτείνεται στην αγορά των παρελκόμενων δισκοσβάρνας με το λανσάρισμα των νέων αναδιπλούμενων HR 5030 R και HR 6030 R. Σχεδιασμένα για ατομική χρήση, τα μηχανήματα προσφέρουν πλάτη εργασίας 5,00 και 6,00 μέτρα αντίστοιχα και έχουν πλαίσιο μονής δέσμης.



Η πρόσβαση στα κιβώτια ταχυτήτων διευκολύνεται έτσι, περιορίζοντας τον χρόνο συντήρησης. Χάρη στο κέντρο βάρους που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τρακτέρ, διασφαλίζεται η οδηγική άνεση και η απαιτούμενη ανυψωτική ισχύς είναι χαμηλότερη. Καθώς η υφή του εδάφους μπορεί να διαφέρει στο ίδιο πεδίο, η εταιρεία ήθελε οι ρυθμίσεις του μηχανήματος να εκτελούνται εύκολα και γρήγορα, για να επιτευχθεί η βέλτιστη ποιότητα εργασίας. Χάρη στη νέα σειρά HR 1030 R, αυτό είναι απλό.

Οι ρυθμίσεις του βάθους εργασίας και της ράβδου ισοπέδωσης γίνονται είτε χειροκίνητα -κεντρικά- είτε υδραυλικά, απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ.


Βέλτιστη προετοιμασία σποροκλίνης

Για βελτιστοποιημένο θρυμματισμό, ισοπέδωση και συμπίεση, τα HR είναι συμβατά με μια ευρεία επιλογή λεπίδων και κυλίνδρων.

Αρχικά, έρχονται διαθέσιμα με λεπίδες επικαλυμμένες με καρβίδιο DURAKUHN για αυξημένη αντοχή στην κρούση και τη φθορά. Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όμως, διατίθενται προαιρετικά λεπίδες DURAKARB με ένθετα καρβιδίου βολφραμίου.

Χάρη στο σύστημα γρήγορης στερέωσης FAST-FIT, ο χρόνος που δαπανάται για την αντικατάστασή τους ελαχιστοποιείται μάλιστα, όπως τονίζει η ίδια η Kuhn. Τα κιβώτια ταχυτήτων διπλής όψης διαθέτουν εναλλάξιμα γρανάζια που επιτρέπουν την προσαρμογή της ταχύτητας των ροτόρων στις συνθήκες εργασίας και στο αναμενόμενο αποτέλεσμα.



Επίσης, οι δισκοσβάρνες HR 5030 R και 6030 R μπορούν να συνδυαστούν με κυλίνδρους Maxicrumbler (Ø 520 χλστ.), Maxipacker (Ø 535 χλστ.) ή Megapacker (Ø 590 χλστ) μεγάλης διαμέτρου, με τον τελευταίο να έχει και εξαιρετική φέρουσα ικανότητα.


Η εμπειρία και η τεχνογνωσία εφαρμόζονται στα νέα μοντέλα

Το ενισχυμένο κεντρικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι εξοπλισμένο με ψυγείο λαδιού και ολόκληρη η αλυσίδα κίνησης προστατεύεται από συμπλέκτη. Όπως όλες οι δισκοσβάρνες της Kuhn έτσι και εδώ η ισχυρή κίνηση του ρότορα προστατεύεται πλήρως από ένα άκαμπτο περίβλημα γραναζιού. Το περίβλημα, τα ρουλεμάν και οι βάσεις λεπίδων αποτελούν μια συμπαγή και πολύ στιβαρή μονάδα, ενώ η διάταξη των κωνικών ρουλεμάν κυλίνδρων εξασφαλίζει αντοχή και αξιοπιστία. Τα νέα μοντέλα HR 1030 R προσφέρουν έτσι μια αποτελεσματική λύση για την προετοιμασία ενός ομοιογενούς και ποιοτικού σπόρου.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία