BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ευελιξία και παραγωγικότητα υπόσχεται η MaterMacc για τη σπαρτική MS8230

Η MaterMacc εντάχθηκε πρόσφατα στον όμιλο Pöttinger, με το τελευταίο να απολαμβάνει πλέον των καινοτομιών που η φίρμα έχει στη φαρέτρα της, όπως είναι το MS8230, η νέα σπαρτική ακριβείας που φημίζεται για την αποδοτικότητα, την ευελιξία και την υψηλή παραγωγικότητα που πετυχαίνει.

matermacc-ms8230-la-seminatrice-di-precisione-su-mais-a-bibione__2_

Βασίλης Σοφός

448
0

Ο όρος strip-till αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη γεωπονική τεχνική επεξεργασίας του εδάφους σε λωρίδες στις οποίες επεξεργάζονται μόνο συγκεκριμένα και καλά καθορισμένα τμήματα του εδάφους, ενώ οι χώροι μεταξύ των σειρών παραμένουν αναλλοίωτοι, διασφαλίζοντας την προστασία, την ισορροπία. και τον πλούτο σε θρεπτικά συστατικά του εδάφους, μια λύση που τα τελευταία χρόνια βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στην Ευρώπη.



Η επιτόπια δοκιμή πραγματοποιήθηκε στη βορειοδυτική Πολωνία από τη MaterMacc, κοντά στην πόλη Szczecin, στα σύνορα με τη Γερμανία. όπου ο εργολάβος Wojtyla, πελάτης της MaterMacc,  εφάρμοσε αυτήν την τεχνική και πήγε στο χωράφι με τη μηχανή σποράς ακριβείας MS 8230, έκδοσης 12 σειρών, σε συνδυασμό με παρελκόμενο strip-till 6 μέτρων από τον Πολωνό κατασκευαστή Czajkowski. Με μία μόνο εφαρμογή, μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφοροι κύκλοι εργασίας όπως το όργωμα, η προετοιμασία του σπόρου, η τοποθέτηση λιπάσματος και η σπορά.



Ο εργολάβος Woytila, ο οποίος σπέρνει ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι και ελαιοκράμβη (τις κύριες καλλιέργειες για την πολωνική αγορά) με το MS8230, δηλώνει ότι εκτιμά την ευελιξία χρήσης του για τις διάφορες καλλιέργειες, την απλότητα της μετατροπής από τη μια απόσταση σε μια άλλη και την ευκολία οδικής μεταφοράς χάρη στο μικρό αποτύπωμα. Ένα ακόμη δυνατό σημείο της σπαρτικής MaterMacc είναι, κατά τη γνώμη του, η συμπαγής και ελαφριά κατασκευή. Η λύση strip-till επεξεργάζεται τις σειρές που προορίζονται για σπορά, λιπαίνοντας ταυτόχρονα, ενώ η σπαρτική, με τη σειρά της, σε συνδυασμό με τα μηχανήματα, το ακολουθεί κατανέμοντας και σπέρνοντας με ακριβεία την καλλιέργεια που επιθυμεί ο καθένας.

Όπως έδειξε η εφαρμογή, η άροση σειρών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με την πάροδο των ετών σε καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας, πρώτης και δεύτερης συγκομιδής, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και σε διαφορετικούς τύπους εδάφους.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την επιτυχία της εφαρμογής strip-till η σπορά της συνδυασμένης καλλιέργειας πρέπει να γίνει με σπαρτική εξοπλισμένη με σύστημα ακριβείας, για να διασφαλιστεί ότι η επεξεργασμένη σειρά είναι τέλεια κεντραρισμένη, αφήνοντας τις σειρές που καλύπτονται από υπολείμματα καλλιέργειας ανέπαφες, για τη μετατροπή σε οργανική ύλη.



Η σπαρτική MaterMacc με το strip-till εγγυάται στον εργολάβο Woytila σημαντική μείωση στους χρόνους εργασίας και στην κατανάλωση καυσίμου καθώς και στην ταχύτητα εκτέλεσης, σε ένα μόνο πέρασμα. Επιπλέον, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των λιπασμάτων, καθώς τα τελευταία τοποθετούνται ακριβώς στην επεξεργασμένη σειρά. Σε όλα αυτά συνεισφέρει και η υψηλή ποιότητα σποράς, χάρη στην ηλεκτρονική διαχείριση του MS8230 από το τερματικό ISObus του τρακτέρ.

meccagri.it

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία