BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εφαρμογή Pendislide Pro για θρέψη με ακρίβεια για το διανομέα της JOSKIN

Ανάμεσα στα περισσότερα από 15 διαφορετικά προϊόντα εφαρμογής για βοσκοτόπια και καλλιέργειες, σίγουρα ξεχωρίζει και το Pendislide Pro, το σύστημα διανομής υγρής κοπριάς της JOSKIN, με το υλικό να εφαρμόζεται με ακρίβεια και συνεπώς με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

pendislide_pro_5__6f5_

Βασίλης Σοφός

134
0

Ο «πολτός» είναι μια πλούσια και άφθονη πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά για να αξιοποιηθούν πλήρως τα θρεπτικά συστατικά του είναι σημαντικό να διανεμηθούν σωστά, το σημείο δηλαδή το οποίο αναλαμβάνει η JOSKIN με το Pendislide Pro.

Το JOSKIN Pendislide Pro είναι ένα μηχάνημα διανομής όχι δημοφιλές σε όλες τις χώρες αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό, γιαυτό και αξιοσημείωτο. Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, με πλάτη εργασίας που κυμαίνονται από 12 έως 18 μέτρα και απόσταση σειρών 25 εκατοστών. Κάθε στοιχείο αποτελείται από ένα φύλλο ελατηρίου πλάτους 70 χιλιοστών στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα σκιντ Ertalon.



Το σκιντ δημιουργεί ένα μικρό αυλάκι στο έδαφος, έχει περιορισμένη επίδραση ισοπέδωσης στο γρασίδι και διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή του πολτού στο έδαφος και μεταξύ των καλλιεργειών. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται η τυχόν μόλυνση της καλλιέργειας.

Σε περιοχές με βραχώδες έδαφος, τα σκιντ Ertalon μπορούν να αντικατασταθούν από μοντέλα κατασκευασμένα από χυτό χάλυβα. Τα στελέχη είναι τοποθετημένα σε γωνία 45° ως προς το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, ο βραχίονας μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα εργασίας από 8 έως 10 χ.α.ω ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Η κάμψη των κυρτών φύλλων αντισταθμίζει την ελαφριά ανομοιομορφία στο λιβάδι ή το χωράφι, εξασφαλίζοντας έτσι ομοιόμορφη εξάπλωση, ενώ η αριστερή και η δεξιά πλευρά της μπούμας εξάπλωσης JOSKIN Pendislide Pro μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα η μία από την άλλη για ακόμα καλύτερη παρακολούθηση του εδάφους.

Για να αντισταθμιστούν σωστά οι διαφορές απελευθέρωσης υλικού, τα τμήματα του πλαισίου στηρίζονται αριστερά και δεξιά από έναν τροχό μετρητή. Χάρη σε ένα σύστημα εκκρεμούς ενσωματωμένο στο πλαίσιο, το εργαλείο ακολουθεί έτσι το ανάγλυφο του εδάφους, ακόμη και στο μήκος. Επιπλέον, τα σκιντ μπορούν να χαμηλώσουν στα 250 χλστ. κάτω από το επίπεδο του εδάφους, με τη διαδρομή προς τα πάνω να είναι απεριόριστη. Όλα αυτά κάνουν το JOSKIN Pendislide Pro ιδανικό για επίπεδο έδαφος, αλλά και εξαιρετικά πρακτικό σε λοφώδες έδαφος. Η πίεση των φύλλων ρυθμίζεται, για να ασκείται με 7 και 9 κιλά και, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να ανυψωθούν ή να χαμηλώσουν μέσω των τροχών μετρητή. Τα στελέχη του Pendislide Pro τοποθετούνται σε ένα στιβαρό και ελαφρύ πλαίσιο από γαλβανισμένο χάλυβα.

Η χρήση βιομηχανικού τύπου αρθρώσεων στο σκελετό εξασφαλίζει, λέει η JOSKIN, υψηλή αντοχή στη φθορά του βραχίονα και ακόμη και αν υπόκεινται σε υψηλές καταπονήσεις, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μειωμένο χρόνο συντήρησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραδοσιακή υδραυλική σύνδεση «τεσσάρων σημείων» δεν είναι απαραίτητη στα περισσότερα βυτία, εάν η διάμετρος του τροχού είναι 1.675 χλστ. ή μικρότερη (π.χ.: 750/60R30,5).



Οι τέσσερις κύλινδροι στο εργαλείο επιτρέπουν στα 2 τμήματα του πλαισίου (και επομένως στα στοιχεία διασποράς) να ανυψώνονται ή να χαμηλώνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας, να ενεργοποιείται το σύστημα αντιστάθμισης Twist και να ανυψώνεται η μπούμα πάνω από τους λασπωτήρες για μεταφορά ή να χαμηλώνουν για άπλωμα.

«Η απλή, αλλά ανθεκτική σχεδίαση του JOSKIN Pendislide Pro, η ευελιξία του τόσο σε λιβάδια όσο και σε (νεαρές) καλλιέργειες και η ικανότητά του να χρησιμοποιείται τόσο σε επίπεδο όσο και σε ανώμαλο έδαφος το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για εντατική χρήση σε φάρμες», τονίζει η JOSKIN. Η ακριβής κατανομή του πολτού και τα μεγάλα πλάτη εργασίας διασφαλίζουν τη βέλτιστη και αποτελεσματική κατανομή των μετάλλων και των θρεπτικών συστατικών, έτσι ώστε οι καλλιέργειες να αξιοπιούνται πλήρως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία