BACK TO
TOP
Τεχνολογία

MaterMacc Unica PVI: Πολλαπλές λειτουργίες σε μία μονάδα ζιζανιοκτονίας

Το Unica PVI διαθέτει ευρεία δυνατότητα διαμόρφωσης σε συνδυασμό με μια στιβαρή κατασκευή, ενώ συνολικά οι διαστάσεις και το βάρος του είναι σημαντικά μειωμένα.

MaterMacc_sarchiatrice_UNICA_PVI_04

Βασίλης Σοφός

255
0

Για τη μεγάλη του ευελιξία στη διαμόρφωση αλλά και τη συμπαγή δομή του φημίζεται το Unica PVI, η νέα μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας της MaterMacc.



Μέσα στην τεράστια και αρθρωτή γκάμα ζιζανιοκτόνων που προσφέρει ο κατασκευαστής με έδρα το Friuli, το κορυφαίο μοντέλο με υδραυλικό πλαίσιο ξεχωρίζει ως ένα εργαλείο έξι ή οκτώ σειρών με απόσταση 75 εκατοστών μεταξύ τους, κάτι που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί, με τη χρήση ενός μόνο εργαλείου, στις αποστάσεις μεταξύ των σειρών. Η ευελιξία του συστήματος είναι αποτέλεσμα του πρακτικού συστήματος Easy-Set, πατενταρισμένο από την MaterMacc και προσαρμοσμένο επίσης στο Unica PVI, το οποίο επιτρέπει την αλλαγή της απόστασης μεταξύ των σειρών του εξοπλισμού μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, με τη χρήση ενός μόνο εργαλείου.



Το Unica PVI στην έκδοση Easy-Set είναι επομένως σε θέση να επεξεργάζεται μεγάλο αριθμό καλλιεργειών με διαφορετικές σειρές, εξοικονομώντας εργασία, χρόνο και κόστος. Ο καινοτόμος χαρακτήρας και η ευελιξία του Unica PVI οφείλονται επίσης στην παρουσία ενός μεγάλου αριθμού αξεσουάρ που σχετίζονται με τα εργαλεία μηχανικής ζιζανιοκτονίας, όπως, πρώτα απ' όλα, ο τροχός ελέγχου βάθους στην έκδοση με καουτσούκ, που συνιστάται για υγρά εδάφη, και οι οδοντωτοί δίσκοι για ένα ελαφρύ αποτέλεσμα θραύσης της κρούστας στις άκρες του φυτού.



Αξίζει επίσης να αναφερθούν τα περιστρεφόμενα διαφράγματα προστασίας φυτών που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την εναπόθεση χώματος στις νεοσπαρμένες καλλιέργειες καθώς και η μικρή φρέζα με ρυθμιζόμενες αυλακιές ή δίσκους. Πρόκειται για εξαρτήματα που, σε αντίθεση με τα δύο προαναφερθέντα, φέρνουν το χώμα προς τη σπαρμένη καλλιέργεια. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης σκαπτικά με άκαμπτο στέλεχος και δίσκοι, εργαλεία κατάλληλα για εδάφη με τις πιο σκληρές κρούστες και, ταυτόχρονα, για καλύτερο έλεγχο των σβόλων. 

Αποτέλεσμα η στοχευμένη λίπανση

Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, η λύση που έχει μελετήσει η MaterMacc για τα μηχανήματα ζιζανιοκτονίας και αποσκοπεί στη μείωση της ρύπανσης που συνδέεται με τη μαζική χρήση λιπασμάτων και την εντατική εκμετάλλευση του εδάφους αποτελείται από κιτ με σκαλιστήρι για τοπική ταφή λιπασμάτων (που επιτρέπει την απόθεση λιπασμάτων σε βάθος έως 7-8 εκατοστών (επομένως όχι με διασπορά) σε πλήρη συμμόρφωση με τους τελευταίους κανονισμούς: ένα αποκλειστικό σύστημα που επιτρέπει την ταφή λιπασμάτων ακριβώς εκεί που απαιτείται και κοντά στο φυτό, εξοικονομώντας προϊόν και, κυρίως, προστατεύοντας το βιοσύστημα.

Ειδικό για βιολογική γεωργία

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Unica PVI της MaterMacc είναι ένα ιδιαίτερα κατάλληλο και αποτελεσματικό εργαλείο για τους χρήστες που επιλέγουν να υιοθετήσουν μεθόδους βιολογικής γεωργίας. Και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για μια έγκυρη τεχνική για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των ζιζανίων στη βάση του σπαρμένου φυτού, που δρα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ίδιο το φυτό. Μια εργασία που είναι καλά διαχειρίσιμη με μηχανικό τρόπο, επομένως χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε χημικής επεξεργασίας.



Η πρόταση της MaterMacc σε αυτό το πλαίσιο είναι η χρήση ειδικών δίσκων από εύκαμπτο πλαστικό υλικό, οι οποίοι είναι πολύ ανθεκτικοί και ειδικά σχεδιασμένοι για εφαρμογή στο έδαφος. Αυτή η συσκευή, η τεχνική της οποίας είναι να επεξεργάζεται το έδαφος μέχρι το όριο του φυτού (το εξάρτημα είναι ρυθμιζόμενο τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος), συνδέεται επίσης με μια ευέλικτη συσκευή για να προσαρμόζεται στο μεταβαλλόμενο προφίλ του εδάφους.

meccagri

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία