BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το άροτρο Bednar Terraland TN για ένα πέρασμα και άνεση αναδίπλωσης

Η Bednar έχει μια σειρά από παρελκόμενα επεξεργασίας εδάφους, με το Terraland TN να είναι ένα από αυτά, που πλέον αναβαθμίζεται, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο έλεγχο.

16-2_2

Βασίλης Σοφός

1396
0

Το άροτρο Terraland TN είναι «ένα γρήγορο άροτρο εδώ και πολλά χρόνια», λέει η Bednar. Στα πλεονεκτήματά του είναι η καλλιέργεια του εδάφους με ένα πέρασμα, και κάτω από το υπέδαφος, η υψηλότερη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση και ο αερισμός του εδάφους ή η διάσπαση των σκληρών εδαφικών στρωμάτων. Στην γκάμα προστίθεται τώρα μια αναδιπλούμενη έκδοση πλάτους 4 μέτρων.



«Εκτός από τα αγρονομικά πλεονεκτήματα, το Terraland TN φέρνει επίσης μια σειρά δομικών και τεχνικών πλεονεκτημάτων, όπως η παρατεταμένη διάρκεια ζωής του μηχανήματος και ο ευκολότερος έλεγχος. Δεδομένου ότι οι πωλήσεις τρακτέρ υψηλής ισχύος αυξάνονται, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη σειρά μοντέλων μας με το νέο αναδιπλούμενο μοντέλο Terraland TN 4000 HD9», λέει ο διευθυντής πωλήσεων Jan Bednar. Το βασικό μέρος του νέου αρότρου Terraland TN 4000 HD9 φέρει εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο από χάλυβα Alform υψηλής αντοχής. Παρέχει υψηλή στιβαρότητα και ανθεκτικότητα κατά την εργασία, ακόμη και στο μέγιστο βάθος των 65 εκατοστών.



Το ευέλικτο παρελκόμενο είναι εξοπλισμένο με εννέα δόντια με απόσταση 45 εκατοστών μεταξύ τους . Αυτά διαθέτουν υδραυλική προστασία χωρίς διακοπή για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και βαρέων ή σκληρών εδαφών. Η αναδιπλούμενη διαμόρφωση είναι το κύριο πλεονέκτημα του αρότρου Terraland TN 4000 HD9. Παρέχει ασφαλή μεταφορά του μηχανήματος, καθώς το πλάτος μεταφοράς δεν υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Terraland TN παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μηχάνημα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ή σε σχέση με τις τρέχουσες καιρικές μεταβολές, χάρη στην εύκολη αντικατάσταση των εξαρτημάτων εργασίας.

Για βαθιά χαλάρωση, ο κατασκευαστής συστήνει τον εξοπλισμό του μηχανήματος με δόντια Active-Mix, που έχουν ειδικό σχήμα για την ανάμειξη των υπολειμμάτων της καλλιέργειας με το έδαφος, τη διάσπαση των σκληρών στρωμάτων και τη βαθιά καλλιέργεια.

Το καλοκαίρι ή αμέσως μετά την καλλιέργεια, είναι κατάλληλη η χρήση των δοντιών Zero-Mix, που αερίζουν και διαταράσσουν το σκληρό έδαφος, αλλά δεν αναμειγνύουν, για να αποτρέψουν την εξάτμιση της εδαφικής υγρασίας. Τα δόντια Active-Mix μπορούν να εξοπλιστούν με σμίλες πλάτους 70 ή 40 χλστ. στην τυπική έκδοση ή με τις σμίλες Long-Life με μύτες καρβιδίου υψηλής αντοχής.



Η Bednar συνιστά τη χρήση στελεχών 40 χλστ. για έντονη χαλάρωση, σε απαιτητικές συνθήκες ή κατά την εργασία στο μέγιστο βάθος. Στην περίπτωση των δοντιών Zero-Mix, το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με σμίλες πλάτους 60 χλστ. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Terraland TN 4000 HD9 μπορεί να εξοπλιστεί με οπίσθιους συσκευαστικά, όπως ο υδραυλικά ρυθμιζόμενος διπλός κύλινδρος, ο Cutpack (κατάλληλος συνδυασμός με τα δόντια Zero-Mix) ή το V-Ring με διάμετρο 630 χλστ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία