BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κάμερα IC-Light+για τις τσάπες της Steketee, ακριβέστερη η αναγνώριση των φύλλων

Η μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας των Lemken-Steketee εξελίσσεται και άλλο, με την ομάδα να αναβαθμίζει τώρα την κάμερα, η οποία δύναται να αναγνωρίζει καλύτερα το μπλε χρώμα στα φύλλα.

plecka-lemken-steketee-ec-weeder-kamerove-rizeni-1_2

Βασίλης Σοφός

411
0

Η γερμανική εταιρεία Lemken παρουσιάζει τη νέα κάμερα ελέγχου «IC-Light+» για τα μηχανήματα ζιζανιοκτονίας Steketee, η οποία καταγράφει επίσης την περιοχή εγγύς υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό καλλιεργειών με υψηλή περιεκτικότητα σε μπλε χρώμα στα φύλλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για τη μηχανική καταπολέμηση ζιζανίων σε κρεμμύδια, πράσα, μπρόκολο ή κόκκινο λάχανο.



Το σύστημα τυπικής κάμερας IC-Light που αναπτύχθηκε από την ίδια τη Lemken για τα μηχανήματα καταγράφει την γκάμα χρωμάτων RGB και διακρίνει με αξιοπιστία μεταξύ πράσινων και κόκκινων τόνων. Χάρη στη λειτουργία αυτοεκμάθησης, το σύστημα μαθαίνει συνεχώς στην πράξη. Επειδή η νέα κάμερα IC-Light+ αναγνωρίζει πλέον καλά και τις μπλε αποχρώσεις, τα νεαρά φυτά ή τα φυτά με πολύ λεπτή δομή μπορούν να αναγνωρίζονται και να απεικονίζονται καλύτερα.



Ακόμη και τα κρεμμύδια σε μέγεθος καρφίτσας δεν αποτελούν πρόβλημα για την κάμερα, λέει η εταιρεία. Ο χειρισμός της κάμερας IC-Light+ γίνεται μέσω του τερματικού IC-Light. Αυτό επιτρέπει το τσάπισμα σε απόσταση έως και 2 εκατοστών από το φυτό με ταχύτητες οδήγησης έως και 15 χλμ./ώρα. Μια κάμερα αναγνωρίζει ταυτόχρονα έως και πέντε σειρές φύτευσης και ελέγχει την οδήγηση της μηχανής μεταξύ των σειρών.

Futurefarming

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία