BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβάθμιση για τη σπαρτική μηχανή ακριβείας Kverneland Optima V

Η Optima V με το μεταβλητό πλαίσιο για 6 έως 8 σειρές σποράς SX ή HD-II έχει ανανεωθεί, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και άνεση για τον χειριστή.

KV-Optima-V-SX-DJI-0076-hbrf8qsdw0

Βασίλης Σοφός

183
0

Διατηρώντας την ικανότητά της να εργάζεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, η Kverneland Optima αποκτά νέο κιτ έρματος πλαισίου, που παρέχει ακόμη ισχυρότερη διείσδυση και τέλειο έλεγχο του βάθους εφαρμογής της σποράς, όπως εξηγεί ο Constantin Homann, υπεύθυνος προϊόντων για τις σπαρτικές μηχανές ακριβείας της Kverneland Group Soest. «Αυτό, σε συνδυασμό με τον ανθεκτικό σωλήνα του πλαισίου, εξασφαλίζει υψηλή σταθερότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής του μηχανήματος», σημειώνει.



Η άνεση και ο έλεγχος του χειριστή είχαν κεντρικό ρόλο στη νέα βάση του μανόμετρου, η οποία παρέχει στο χειριστή ανεμπόδιστη και άμεση εικόνα της κατάστασης του κενού ή της πίεσης του αέρα ανά πάσα στιγμή.

Βελτιστοποιημένη εφαρμογή λιπασμάτων

Το νέο στόμιο διακοπής για την εφαρμογή λιπάσματος εξοικονομεί λίπασμα, ειδικά σε χωράφια με ανομοιόμορφο σχήμα. Το επανασχεδιασμένο χειριστήριο για την εφαρμογή λιπασμάτων διατίθεται χωρίς πρόσθετη κίνηση. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση λαδιού ανά δοσομετρική μονάδα έχει μειωθεί στα 10 λίτρα ανά λεπτό, αναφέρει η κατασκευάστρια.

Ασφαλής προσβασιμότητα

Μια νέα πλατφόρμα με σκαλοπάτι παρέχει ασφαλή πρόσβαση στη δεξαμενή λιπάσματος για την πλήρωση, τη συντήρηση και την επιθεώρηση. Το μηχανικό σύστημα μετάδοσης έχει μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά του μηχανήματος για καλύτερη προσβασιμότητα, ενώ μια νέα εργαλειοθήκη προστατεύει τη σακούλα βαθμονόμησης, το ανοιχτήρι δίσκων σποράς, τη βούρτσα και το εγχειρίδιο λειτουργίας από τη σκόνη και το νερό και είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Νέα θέση για τον ανεμιστήρα με αύξηση της απόδοσης

Με την Optima V, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικής κίνησης μέσω PTO ή υδραυλικής κίνησης ανεμιστήρα. Ο κινητήρας της υδραυλικής έκδοσης είναι τώρα τοποθετημένος απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα. Δεν απαιτείται πλέον ιμάντας, με την εταιρεία να επιχειρεί έτσι να μειώσει το χρόνο και το κόστος συντήρησης.

Υψηλότερη χωρητικότητα και βελτιστοποιημένη δοσομέτρηση σπόρων μέσω της αναβαθμισμένης μονάδας σποράς HD-II

Για να μειωθεί ο χρόνος πλήρωσης, η χοάνη σποράς της μονάδας σποράς HD-II έχει μεγαλώσει κατά 5 λίτρα και έχει πλέον χωρητικότητα 60 λίτρα. Το αναβαθμισμένο κανάλι πτώσης «Channel Extra» της σειράς HD-II εξασφαλίζει ακόμη πιο ακριβή τοποθέτηση του σπόρου, ενώ ένας πρόσθετος αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί στο κανάλι για καλύτερη παρακολούθηση του σπόρου. Ο αισθητήρας Plantirium χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα για την καταμέτρηση όλων των τύπων σπόρων, από την ελαιοκράμβη έως τον ηλίανθο.



Η Kverneland λέει επίσης ότι αυτό το σύστημα δεν ανιχνεύει μόνο τους σπόρους που λείπουν αλλά και τους διπλούς σπόρους. Μέσω του τερματικού, ο χειριστής παρακολουθεί την ποιότητα της εργασίας και λαμβάνει προειδοποιητικό σήμα, όταν ο κάδος σπόρων είναι άδειος.

trekkerweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία