BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ranger XP Kinetic: πλήρως ηλεκτρικό, με υψηλή δύναμη έλξης και 130 χιλιόμετρα αυτονομία

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της Polaris, Ranger XP Kinetic, διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου για αυτονομία έως και 129 χιλιόμετρα, μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 1000 κιλά και να μεταφέρει 567 κιλά στον κάδο του, ενώ αφήνει στον χρήστη 70% περισσότερα έσοδα από την σημαντικά μειωμένη συντήρηση.

Polaris_ranger_xt_kinetic_61a60c5dbd75c

Βασίλης Σοφός

851
0

Μετά την κυκλοφορία στην αγορά του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλο Ranger EV, η Polaris συνεχίζει να εμπνέει στον γεωργικό αλλά και στον κατασκευαστικό κλάδο τους χρήστες να επενδύσουν σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Αυτή τη φορά, η Polaris κάνει το επόμενο βήμα με το Ranger XP Kinetic.



Εκμεταλλευόμενος τη συνεργασία του με την εξειδικευμένη Zero Motorcycles, ο Αμερικανός κατασκευαστής φτάνει αυτή τη φορά με μια πιο αποδοτική ηλεκτροκίνητη έκδοση του διάσημου SSV του. Αυτό το τριθέσιο και όμορφο όχημα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Premium και Ultimate. Αμφότερες διαθέτουν μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14,9 και 29,8 kWh αντίστοιχα, για εκτιμώμενη αυτονομία 70 και 129 χιλιομέτρων. Οι μπαταρίες επαναφορτίζονται πλήρως σε 5 ώρες με τον τυπικό φορτιστή (3 και 6 kW). Αυτός ο χρόνος μπορεί να μειωθεί στο μισό με τον προαιρετικό ταχυφορτιστή (6 και 9 kW), με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει άμεσα -μιας και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό απόδοσης των ηλεκτρικών μοτέρ-189 Nm ροπής, με αποτέλεσμα μια ζωηρή επιτάχυνση.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το Ranger XP Kinetic είναι στο ίδιο επίπεδο με τα μοντέλα βενζίνης, προσφέροντας ικανότητα έλξης 1.000 κιλά και έχοντας ωφέλιμο φορτίο αμαξώματος 567 κιλά. Όπως και η υπόλοιπη σειρά Ranger, διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση τροχού, με διαδρομή 25,4 εκ.



Η ενσωμάτωση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων περιορίζει τον αριθμό των κινούμενων μερών και απλοποιεί τη συντήρηση, με την Polaris να αναφέρει 70% μειωμένο κόστος περιοδικής συντήρησης σε σύγκριση με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης μοντέλο SSV. Το ηλεκτρικό Ranger XP Kinetic προσφέρει τρεις τρόπους οδήγησης: «Eco +» που περιορίζει τη ροπή και τη μέγιστη ταχύτητα για διατήρηση της αυτονομίας, «Standard» για καθημερινή οδήγηση και «Sport» που βελτιστοποιεί την απόκριση του γκαζιού για δυναμική οδήγηση και εντατική εργασία.



Έχοντας τρία καθίσματα, το εσωτερικό του SSV επωφελείται από την αθόρυβη λειτουργία του ηλεκτρικού μοτέρ, ένα μεγάλο χαρακτηριστικό σε σύγκριση με τις πολύ θορυβώδεις εκδόσεις αυτής της κατηγορίας οχημάτων. Το ταμπλό της έκδοσης Ultimate ενσωματώνει οθόνη 7 ιντσών και εκεί δίπλα παρουσιάζεται και ένας νέος διακόπτης για έλεγχο της κίνησης μπροστά και πίσω. Εκτός από μια υποδοχή USB στο ταμπλό, το Ranger διαθέτει και μια υποδοχή 12 V. Τέλος, να σημειωθεί ότι το Ranger XP Kinetic μπορεί να φιλοξενήσει τα περισσότερα από τα αξεσουάρ της σειράς Thermal Ranger, με την αδιάβροχη καμπίνα Pro Schield να ξεχωρίζει έχοντας το κιτ ηλεκτρικής θέρμασης ταχείας δράσης.

Όπως αναφέρθηκε, το Ranger XP Kinetic διατίθεται ως 3θέσιο μοντέλο, σε δύο εκδόσεις, Premium και Ultimate. Η έκδοση Premium προσφέρει αυτονομία 70 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση Ultimate 129 χιλιόμετρα. Η τελευταία εκδοχή ενσωματώνει και μια οθόνη infotainment, η οποία τροφοδοτείται από την τεχνολογία Ride Command.

Ολοκληρωμένος εξοπλισμός

Το Ranger XP Kinetic περιλαμβάνει επίσης έναν μπροστινό προφυλακτήρα και μια πλάκα προστασίας της κοιλιάς για πρόσθετη προστασία του οχήματος σε δύσκολα εδάφη. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, υπάρχει μια θύρα USB στην καμπίνα και μια παροχή ρεύματος 12 V για την τροφοδοσία ενός μηχανήματος ή οποιουδήποτε άλλου αξεσουάρ χρειάζεστε για την εργασία σας.



Να σημειωθεί ότι το Ranger XP Kinetic είναι συμβατό με το 95% των αξεσουάρ του Ranger XP 1000, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων καμπίνας Pro Shield για τέλεια στεγανοποίηση και άνεση οδήγησης σε όλες τις εποχές. Στα πρόσθετα διαθέσιμα αξεσουάρ περιλαμβάνονται τα εύκολα στην εγκατάσταση συστήματα Pro HD για πρόσθετη δύναμη έλξης και ο αποθηκευτικός χώρος Lock & Ride για να διατηρείτε τα εργαλεία και τον εξοπλισμό ασφαλή κατά την οδήγηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία