BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Bednar με ρεκόρ καλλιέργειας πεδίου χάρη στο Swifterdisc XE 18400 MEGA

Μέσα σε 24 ώρες, ο καλλιεργητής Bednar Swifterdisc XE 18400 MEGA και το John Deere 9RX 640 έσπασαν το ρεκόρ καλλιεργώντας 769,36 εκτάρια γης.

50_31

Βασίλης Σοφός

200
0

Κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας-ρεκόρ 24 ωρών (23 ώρες και 36 λεπτά καθαρού χρόνου λειτουργίας) στη Ρουμανία. Ο συνδυασμός τρακτέρ-καλλιεργητή Bednar Swifterdisc XE 18400 MEGA και John Deere 9RX 640 κάλυψε επιπλέον 125,36 εκτάρια, σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2007, σπάζωντας το ρεκόρ με συνολικά 769,36 εκτάρια γης. Το ρεκόρ 24 ωρών επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Bednar σε συνεργασία με τον ρουμανικό διανομέα της Bednar και της John Deere, IPSO Agricultură.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου, κοντά στην πόλη Slatina στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας. Η Olt Piess Slatina, μια γεωργική επιχείρηση, παρείχε τις εγκαταστάσεις για την προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, με τη Ρουμανία να επιλέγεται χάρη στα εκτεταμένα χωράφια της. Για να καταδειχθούν η πραγματική χρήση και οι δυνατότητες του συνδυασμού, το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε σε έξι διαφορετικά χωράφια όπου είχαν συγκομιστεί πρόσφατα σιτάρι, χειμερινή ελαιοκράμβη και μπιζέλια. Το μεγαλύτερο χωράφι κάλυπτε έκταση 161,36 εκταρίων.

Συνθήκες πεδίου και ρυθμίσεις του μηχανήματος

Οι μεγάλες επιφάνειες των πεδίων και ο συνδυασμός μεγάλου πλάτους και υψηλής ταχύτητας εργασίας επέτρεψαν στο σύνολο να επιτύχει μεγάλες επιδόσεις. Ο μέσος όρος ήταν 32,6 εκτάρια ανά ώρα και η κατανάλωση καυσίμου ήταν 3,1 λίτρα ανά εκτάριο κατά τη διάρκεια του καθαρού χρόνου των 23 ωρών και 36 λεπτών.



Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το σύνολο διήνυσε απόσταση 450,7 χιλιομέτρων και η συνολική κατανάλωση καυσίμου έφθασε την τιμή των 2.355,6 λίτρων. Το βάθος εργασίας που ρυθμίστηκε στο δίσκο ήταν 7 εκατοστά. Ο χρόνος παύσης λειτουργίας που απαιτήθηκε για την απαραίτητη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό με καύσιμα ήταν μόλις 24 λεπτά, ενώ οι οδηγοί εναλλάσσονταν κατά τη διάρκεια της εργασίας, για παράδειγμα, όταν το μηχάνημα έστριβε σε κεφαλάρι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία