BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στο χαρτοφυλάκιο της Kverneland τα Onyx με τεχνολογία BC Technique S.A.S.

Μετά την εξαγορά της BC Technique S.A.S., η Kverneland εισάγει στην γκάμα της τη μονάδα μηχανικής ζιζανιοκτονίας για τη βιώσιμη κατεργασία του εδάφους.

Kverneland-Onyx-iXtra-Life-field-02-jpg-hfm14je4yk-2_2

Βασίλης Σοφός

292
0

Η τσάπα Onyx αντιπροσωπεύει μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά λύσεις μηχανικής ζιζανιοκτονίας για μεγάλες επιδόσεις με μέγιστη ακρίβεια. Εξοπλισμένη με το διπλό πλαίσιο H, το Kverneland Onyx χαρακτηρίζεται από υψηλή σταθερότητα στη σειρά και προσαρμοστικότητα έως και 12,5 εκ. σε πλάτος σειράς.



Διατίθεται μια ευρεία γκάμα σε ποιότητα Hardox και καρβιδίου καθώς και μια πλήρης γκάμα αξεσουάρ, όπως δίσκοι φρεζαρίσματος, δίσκοι φυτοπροστασίας και σβάρνες, που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις και τις συνθήκες. Χάρη στη μεγαλύτερη διάμετρο των τροχών ελέγχου βάθους, αποφεύγεται κάθε αναπάντεχο στο φινίρισμα το εδάφους. Κάθε στοιχείο λειτουργεί ανεξάρτητα, ενώ, όταν το Onyx είναι εξοπλισμένο με σύστημα ελέγχου τμήματος, μέχρι και 13 τμήματα ανυψώνονται αυτόματα μέσω ISObus.

Υψηλή ακρίβεια και πρόσθετη ευελιξία

Για μέγιστη ακρίβεια ακόμη και με φαρδύτερα εργαλεία και κατά την εργασία σε δύσκολα εδάφη σε πλαγιές, η μονάδα Onyx μπορεί να συνδυαστεί με το πλαίσιο μετατόπισης Lynx. Η πλευρική μετακίνηση έως και 25 εκ. σε κάθε πλευρά εξασφαλίζει ακριβή έλεγχο των ζιζανίων. Το Lynx είναι εξοπλισμένο με μια χρωματομετρική κάμερα ανάλυσης HR, με τεχνολογία Tillett & Hague. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί μια δεύτερη κάμερα για την προστασία των καλλιεργειών, διατηρώντας το μηχάνημα στην πορεία του σε λοφώδη εδάφη ή σε περίεργα κεφαλάρια. Υπάρχει μάλιστα και ένας προαιρετικός ανιχνευτής φυτών για εργασία σε ώριμες συστάδες.



Σύμφωνα με την εταιρεία, τα φώτα LED προσφέρουν καλά αποτελέσματα εργασίας ακόμη και στο σκοτάδι, ενώ το πλαίσιο μετατόπισης Lynx της Onyx προσφέρει πρόσθετη ευελιξία, προσαρμόζοντας γρήγορα το πλάτος τροχιάς σε διαφορετικές καλλιέργειες, πλάτη εργασίας και αποδόσεις.

Περιστροφική τσάπα Helios

Η Helios είναι εξοπλισμένη με παθητικά κινούμενους τροχούς από χυτοσίδηρο. Αυτοί διαθέτουν μια ειδική σχεδίαση που επιτρέπει την καλή διάσπαση του εδάφους και των επικαθίσεων ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες εργασίας σε δύσκολες συνθήκες. Το σχήμα τύπου «κάδου» επεξεργάζεται μεγαλύτερη επιφάνεια, αποφεύγοντας παράλληλα ζημιές στην καλλιέργεια. Η παθητική κατεύθυνση περιστροφής τους σημαίνει ότι ούτε χώμα ούτε πέτρες εκσφενδονίζονται προς τα πάνω. 
 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία