BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το λογότυπο της Kverneland η μηχανική ζιζανιοκτονία της BC Technique S.A.S.

Στις αρχές του 2023, η Kverneland κατάφερε να εξαγοράσει την BC Technique S.A.S. και να εντάξει τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της τελευταίας στο χαρτοφυλάκιό της. Σε αυτά περιλαμβάνονται τσάπες, καλλιεργητές μεταξύ των σειρών και λογισμικά καθοδήγησης, όλα με κατεύθυνση τη βιώσιμη γεωργία.

kverneland_mechanical_weeding_sales_training_jpeg_hfm14dbyd4_c66__2

Βασίλης Σοφός

215
0

Το ράλυ ενσωμάτωσης ειδικών εργαλείων μηχανικής ζιζανιοκτονίας στο χαρτοφυλάκιο μεγάλων κατασκευαστριών συνεχίζεται, με την Kverneland να πρωτοστατεί σε αυτό, έχοντας κοινή γραμμή βέβαια με άλλες εταιρείες, και αυτή η κοινή γραμμή είναι η βιωσιμότητα. Μετά την εξαγορά της BC Technique S.A.S. στις 31.01.23, τους τελευταίους μήνες ο όμιλος Kverneland εργάστηκε σκληρά για την πλήρη ενσωμάτωση της νέας ομάδας προϊόντων στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του αροτραίου εξοπλισμού.

Οι κορυφαίες περιστροφικές τσάπες, οι καλλιεργητές μεταξύ των σειρών και οι διεπαφές καθοδήγησης συμπληρώνουν τέλεια την προσφορά υψηλής ποιότητας του ομίλου Kverneland. Αυτά τα προϊόντα και οι λύσεις ταιριάζουν απόλυτα στο μέλλον της βιώσιμης γεωργίας και επιτρέπουν στους πελάτες να επιτύχουν αποτελεσματική, ακριβή και συνεπή καλλιέργεια μαζί με τον έλεγχο των ζιζανίων.



Εκτός από την ασφαλή παραγωγή τροφίμων, η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει ένα από τα βασικά θέματα για τους αγρότες. Οι πρόσφατοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, κανόνες και πολιτικές έχουν καθορίσει νέα πρότυπα και έχουν μειώσει τα είδη των φυτοφαρμάκων που επιτρέπονται. Έτσι, η μηχανική ζιζανιοκτονία έχει γίνει μια από τις απαντήσεις για τους αγρότες, ώστε οι τελευταίοι να ανταποκριθούν σε αυτά τα πρότυπα εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την υγιή ανάπτυξη των φυτών ως βάση για μια επιτυχημένη απόδοση.



«Τα πρώτα μηχανήματα έχουν βρεθεί στο χωράφι σε όλη την Ευρώπη αυτή τη σεζόν για παρουσίαση και εκπαίδευση του δικτύου διανομής της Kverneland. Πολύ ευχαριστημένοι με την υψηλή ποιότητα και πεπεισμένοι από τις ισχυρές επιδόσεις στον αγρό, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πλήρη διάθεση», εξηγεί ο Dirk-Jan Stapel, υπεύθυνος μάρκετινγκ και πωλήσεων του τμήματος αροτραίων καλλιεργειών. Ο καλλιεργητής μεταξύ των σειρών Onyx, η διεπαφή καθοδήγησης Lynx καθώς και η περιστροφική τσάπα Helios θα είναι πλήρως διαθέσιμα με το νέο τιμοκατάλογο από την 1η Σεπτεμβρίου 2023, αναφέρει η εταιρεία.

Περαιτέρω λύσεις και συνδυασμένες εφαρμογές

Οι απαιτήσεις των γεωργών είναι ποικίλες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις διάφορες καλλιέργειες, τις εδαφικές συνθήκες και τα συστήματα καλλιέργειας. Προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη λύση για όλες αυτές τις επιμέρους προκλήσεις, η Kverneland έχει επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της μηχανικής ζιζανιοκτονίας συνδυάζοντας συστήματα. «Είμαστε πολύ περήφανοι που παρουσιάζουμε τα πρώτα συνδυασμένα συστήματα μηχανικής ζιζανιοκτονίας με χημική φροντίδα της καλλιέργειας και εφαρμογή λιπασμάτων ήδη στη φετινή Agritechnica», ανακοινώνει ο Dirk-Jan Stapel.

Το Kverneland Onyx, για παράδειγμα, θα συνδυάζεται με το Kverneland iXtra LiFe για τον ψεκασμό σε λωρίδες ή την εφαρμογή υγρών λιπασμάτων. Σε συνδυασμό με τη σπαρτική Kverneland a-drill και την έκδοση f της δημοφιλούς χοάνης είναι δυνατή η ταυτόχρονη εφαρμογή στερεών λιπασμάτων ή συνοδευτικών καλλιεργειών σε ένα πέρασμα με τη διαδικασία της μηχανικής ζιζανιοκτονίας. Αυτές οι εξελίξεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι διαθέσιμες σε περιορισμένη έκδοση από το 2024.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία