BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κινητήρας για λειτουργία με αιθανόλη από τη John Deere στην πολυαναμενόμενη Agritechnica

Η John Deere θα παρουσιάσει στην Agritechnica έναν πρωτότυπο κινητήρα 9,0 λίτρων που μπορεί να λειτουργήσει με αιθανόλη, ενώ από τη Mazzotti αναμένεται και ένα αυτοκινούμενο ψεκαστικό ακριβείας στο διπλανό περίπτερο.

desktop-wallpaper-john-deere-6130r-r-s

Βασίλης Σοφός

1364
0

Η John Deere δε καινοτομεί το τελευταίο διάστημα μόνο στα συστήματα μετάδοσης (κιβώτια) με το ηλεκτρικό κιβώτιο να ξεχωρίζει, αλλά συνεχίζει να εξετάζει και να δοκιμάζει νέες τεχνολογίες που απλοποιούν την ενσωμάτωση ανανεώσιμων καυσίμων στην τεχνολογία κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Θεωρεί έτσι ότι το βιοντίζελ, το ανανεώσιμο ντίζελ (ή HVO) και η αιθανόλη είναι οι πιο προσιτές επιλογές για το εγγύς μέλλον σε εφαρμογές βαρέων οχημάτων. Η John Deere εκτιμά ότι ένα καύσιμο με βάση την αλκοόλη που μπορεί να παραχθεί από αραβόσιτο, σιτάρι ή ζαχαροκάλαμο, είναι ελκυστικό για κινητήρες υψηλής απόδοσης με ανάφλεξη με σπινθήρα.



Ενόψει της έκθεσης, η εταιρεία δε δίνει πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο, σύμφωνα με το profi, στο περίπτερο θα κάνει την εμφάνισή του και ένα αυτοκινούμενο ψεκαστικό Mazzotti, για πρώτη φορά σε πράσινο χρώμα και με την επωνυμία John Deere. Γνωστά ως 300M, τα 332M και 340M, βασίζονται στα μηχανήματα Mazzotti των 3.000 και 4000 λίτρων. Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα, το μηχάνημα των 4.000 λ. θα βρίσκεται στο περίπτερο.

Φωτογραφίες από το διαδίκτυο δείχνουν επίσης τη σειρά RX με μεγαλύτερες ερπύστριες, πλαίσιο και καπό από το σημερινό 9RX640, οπότε δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν η John Deere αποφάσιζε να παρκάει κάτι τέτοιο στο περίπτερο, για να κλέψει λίγο την παράσταση.

Οι καινοτομίες-φαβορί

Η ενεργή ρύθμιση κλίσης (Active Slope Adjustment) παρέχει ενεργή αναδιανομή υλικού στο πέδιλο καθαρισμού μιας θεριζοαλωνιστικής μηχανής μέσω ενός μεταβλητής ταχύτητας μεταφορικού ιμάντα κατά την εργασία σε πλαγιές. Η εταιρεία εκτιμά ότι είναι καλύτερο από όλα τα διαθέσιμα σήμερα συστήματα αντιστάθμισης κλίσεων.

Το σύστημα αυτόματης εκφόρτωσης (AutoUnload) είναι επίσης νέο. Αυτό γεμίζει αυτόματα το ρυμουλκούμενο χρησιμοποιώντας μια κάμερα και συστήματα καθοδήγησης του μηχανήματος στη θεριζοαλωνιστική μηχανή και στο τρακτέρ. Το AutoPath για τα τρακτέρ είναι επίσης κάτι ενδιαφέρον. Με βάση τα όρια του χωραφιού και το πλάτος εργασίας του μηχανήματος, δημιουργούνται αυτόματα γραμμές καθοδήγησης για ολόκληρο το χωράφι, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλών. Τα οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο χρόνο εγκατάστασης και εύκολη εναλλαγή μεταξύ των γραμμών καθοδήγησης και των σχεδίων του χωραφιού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία