BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Mε το ηλεκτροκίνητο Yanmar e-X1 για μηδενικές εκπομπές

Το ηλεκτρικό όχημα αναμένεται στην αγορά μετά το 2025, αλλά τώρα εκτέθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Yanmar Agribusiness Co. Ltd, ως μια μονάδα μηδενικών εκπομπών.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-02-08__11_20_25

Βασίλης Σοφός

90
0

Η Yanmar Agribusiness Co. Ltd. αποκάλυψε την ιδέα e-X1, ένα συμπαγές ηλεκτρικό γεωργικό μηχάνημα με ηλεκτρική κίνηση, σχεδιασμένο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών στη γεωργία. Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο σε εκδήλωση με ενδιαφερόμενους φορείς, με σκοπό να ξεκινήσει την εμπορική διάθεσή του έως το 2025.



Εντός του ομίλου Yanmar, η πρωτοβουλία YANMAR GREEN CHALLENGE 2050 προωθεί τις προσπάθειες για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας. Τα ηλεκτρικά γεωργικά μηχανήματα δεν προσφέρουν μόνο περιβαλλοντικές επιδόσεις, αλλά και την ανώτερη αθόρυβη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων, υποσχόμενα βελτιωμένες συνθήκες εργασίας για καλλιέργειες και εργασίες εντός θερμοκηπίων.

Το μηχάνημα μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα εργαλεία, όπως περιστροφικές φρέζες και χορτοκοπτικές μηχανές στο μπροστινό και στο πίσω μέρος, επιτρέποντας εργασίες όπως ζιζανιοκτονία, απομάκρυνση χιονιού και καλλιέργεια. Η επιλογή ερπυστριοφόρων συστημάτων αντί για τροχούς εξασφαλίζει σταθερή λειτουργία σε πλαγιές και ανώμαλα εδάφη, ενώ, χωρίς κάθισμα οδηγού, το μηχάνημα εγγυάται την ασφάλεια του χειριστή κατά τη διάρκεια των γεωργικών εργασιών μέσω τηλεχειρισμού. Εξετάζεται επίσης η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών αυτόνομης οδήγησης.

Η Yanmar AG σχεδιάζει να ξεκινήσει την παρακολούθηση της αγοράς το 2025 και να προχωρήσει ενεργά προς τη μαζική παραγωγή μέσω αυστηρού σχεδιασμού και δοκιμών, με στόχο να συμβάλει στην απαλλαγή του γεωργικού τομέα από τις ρυπογόνες εκπομπές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία