BACK TO
TOP
Profi

Αυτόνομη θεριζοαλωνιστική μηχανή από την ολλανδική Huizing Harvest

H ολλανδική εταιρεία Huizing Harvest αναπτύσσει την πρώτη της αυτόνομη θεριζοαλωνιστική μηχανή, ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο.

DSC_1819-WEB-1600x852_0

Βασίλης Σοφός

195
0

Τη δική της αυτόνομη θεριζοαλωνιστική μηχανή δοκιμάζει στο πεδίο η ολλανδική Huizing Harvest, μια εταιρεία που ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια και πιστέυει στο «αυτόνομο αγροτικό μέλλον». Η Huizing Harvest εδρεύει στην πόλη Έμεν, στην βορειοανατολική πλευρά κοντά στα γερμανικά σύνορα και έχοντας μια δεκεαετή πορεία στην ανάπτυξη μηχανημάτων πιστέυει σε ένα μέλλον όπου το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα εκτελείται από αυτόνομα μηχανήματα.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο στο εργαστήριο της εταιρείας. Κατά την ανάπτυξη της αυτόνομης θεριζοαλωνιστικής μηχανής μηχανής, η Huizing Harvest συνεργάστηκε με την Fieldbee, η οποία συνέδραμε παρέχοντας αισθητήρες και το σύστημα RTK GPS για το μηχάνημα.

Το τελευταίο αυτό πρότζεκτ της εταιρείας δεν έχει λάβει ακόμη όνομα, αλλά έκανε τις πρώτες του αρχές Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει το μηχάνημα προστέθηκε στο λογισμικό από πριν ενώ τόσο η εκκίνηση όσο και η διακοπή πραγματοποιήθηκαν με τηλεχειρισμό.

Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία λέει μάλιστα ότι προσφέρει και πρακτικές γεωργικές συμβουλές για γεωργικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Από τη άλλη μεριά, η Fieldbee είναι μια νέα ουκρανική εταιρεία ιδρυθείσα το 2014 και έχει θυγατρική εταιρεία στην Ολλανδία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία