BACK TO
TOP
Profi

Ήρθαν φορτσάτα τα τρακτέρ Ferrari Vega K105 και L80 με κινητήρα 75-98 ίππων

Με ρεβέρσα EasyDrive ώστε να εκτελούν µε ευκολία µανούβρες που απαιτούν οι συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, τα συµπαγή και κοµψά Vega της Ferrari είναι φτιαγµένα για ειδικές αποστολές.

3_52

382
0

Tα Vega K105 και L80 είναι τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας που ταιριάζουν µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας «made in Ferrari». Οι νέοι κινητήρες Stage 5 που είναι εξοπλισµένα τα τρακτέρ λειτουργούν ηλεκτρονικά συµµορφώνονται µε τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά τον έλεγχο των εκποµπών. Η νέα τεχνολογία κινητήρων µεταφράζεται σε χαµηλότερη κατανάλωση, λιγότερες εκποµπές και µεγαλύτερη άνεση λειτουργίας.

Τα τρακτέρ Vega K105 διαθέτουν κινητήρα Kubota 3,8 lt που αποδίδει 98 HP. Tεχνολογίες όπως το σύστηµα ανακυκλοφορίας καυσαερίων, ο καταλύτης οξείδωσης ντίζελ και το φίλτρο σωµατιδίων ντίζελ µειώνουν δραµατικά τις τοξικές ουσίες που εκπέµπονται στο περιβάλλον. Τα τρακτέρ Vega L80 διαθέτουν υπετροφοδοτούµενο κινητήρα Kohler 2,4 λίτρων που αποδίδει 75 ίππους. Και είναι εξοπλισµένος µε σύστηµα EGR µαζί µε καταλύτη DOC για µείωση των εκποµπών και ενίσχυση της λειτουργικής απόδοσης.

Και οι δύο τελευταίας γενιάς κινητήρες Common Rail εξασφαλίζουν ακριβή έλεγχο ψεκασµού, αποδοτικότερη καύση, βελτιωµένη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση καυσίµου. Ο κινητήρας και ο συµπλέκτης συνδέονται άµεσα µε έναν µόνο άξονα που µεταδίδει κίνηση τόσο στον κύριο συµπλέκτη του κιβωτίου ταχυτήτων όσο και στον συµπλέκτη PTO, προσδίδοντας στο Ιταλικό τρακτέρ συµπαγείς διαστάσεις και µεγαλύτερες γωνίες διεύθυνσης.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Τα τρακτέρ της Ferrari προσφέρονται µε συγχρονισµένο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο αποτελείται από 4 ταχύτητες και 4 οµάδες, για συνολικά 16 σχέσεις εµπρός και πίσω, µε τη χρήση ρεβέρσας. Το φάσµα ταχυτήτων (από 700 µ./ώρα έως 40 χλµ./ώρα) επιτρέπει την επιλογή της καλύτερης ταχύτητας για την απαιτούµενη χρήση, µε την ακόλουθη εξοικονόµηση καυσίµου, µειωµένη πίεση στα µηχανικά εξαρτήµατα και καλύτερη ποιότητα εργασίας.

Καλύτερη άνεση

Η ρεβέρσα EasyDrive® µε ηλεκτροϋδραυλική λειτουργία είναι ιδιαίτερα εύχρηστη για όλες εκείνες τις εργασίες που απαιτούν πολλές αλλαγές κατεύθυνσης, όπως συντήρηση πρασίνου, χειρισµός υλικών µε ανυψωτικό πιρούνι, εργασίες µετακίνησης χιονιού ή για µετακινήσεις στο κεφαλάρι σε αµπελώνες και οπωρώνες. Τα τρακτέρ Vega K105 και L80 έχουν µεγάλη ικανότητα ελιγµών, χάρη στο µικρό µεταξόνιο και τις συµπαγείς διαστάσεις τους. Το τιµόνι είναι υποβοηθούµενο, µέσω ενός ειδικού υδραυλικού συστήµατος.

Οι ελιγµοί είναι ακριβείς και οι ακτίνες στροφής είναι πολύ µικρές τόσο σε µοντέλα µε τιµόνι όσο και σε εκείνα µε κεντρική άρθρωση, και ιδιαίτερα στις εκδόσεις Dualsteer®. Το Dualsteer® είναι διεθνώς κατοχυρωµένο µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας και είναι µοναδικό στην αγορά: είναι ένα σύστηµα διπλού τιµονιού που ενώνει τον κεντρικό σύνδεσµο του πλαισίου µε το τιµόνι των µπροστινών τροχών µε αποτέλεσµα η γωνία διεύθυνσης µπορεί να φτάσει τις 70 °. Καινοτόµο χαρακτηριστικό αποτελεί και το σασσί τεχνολογίας OS. Ένας σύνδεσµος στη µέση του τρακτέρ παρέχει µεγαλύτερη σταθερότητα στις κλίσεις και όλες τις συνθήκες του εδάφους, διατηρώντας την υψηλότερη πρόσφυση και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό profi που κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία