Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Profi

Λατίνος... εργάτης στα Κόμαρα του Έβρου

Με έναν µόνο χρήστη το µηχάνηµα Double Master II µπορεί να συγκοµίσει έως και 30 τόνους φασολιών και έως 20 τόνους φιστικιών, καθιστώντας το κόστος απόκτησης και χρήσης του µια συµφέρουσα επένδυση. ...

Λατίνος... εργάτης στα Κόμαρα του Έβρου

0
2

Ολοκληρωµένες λύσεις στη συλλογή φασολιών και φιστικιών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες προσφέρουν τα µηχανήµατα της βραζιλιάνικης εταιρείας Ιndustrias Colombo, στην γκάµα της οποίας ανήκει και η συλλεκτική δύο σειρών Double Master ΙΙ. Σηµαντικό πλεονέκτηµα του εν λόγω µηχανήµατος είναι ο µικρός αριθµός των κινητών εξαρτηµάτων, ο οποίος περιορίζει σηµαντικά τα έξοδα συντήρησής του.
Με το Double Master II  η συγκοµιδή γίνεται πιο εύκολη και αποδοτική, από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας και µε έναν µόνο χειριστή.
Μονάδα αλωνισµού: Ο αλωνιστικός κύλινδρος, µε τους δακτυλίους του και το αντιτύµπανο, διαθέτει το αποκλειστικό σύστηµα ενεργής ροής αλωνισµού και διαχωρισµού FABI. Το σύστηµα ρυθµίζει την ένταση και την ταχύτητα του αλωνισµού, επιτρέποντας τη συλλογή του καρπού σε οποιεσδήποτε συνθήκες υγρασίας. Έτσι ο καρπός, είτε είναι ξηρός είτε πιο χλωρός, δεν τραυµατίζεται κατά τη συγκοµιδή. Οι ρυθµιζόµενοι ελικοειδείς δακτύλιοι του κυλίνδρου εµποδίζουν και το φράξιµο της σήτας από υπολείµµατα.
Συλλεκτική µονάδα: Τα φιστίκια ή τα φασόλια συλλέγονται από εύκαµπτα στελέχη που τα οδηγούν στον ενδιάµεσο κύλινδρο, ο οποίος τα προωθεί στον κύλινδρο διεύθυνσης. Ο κύλινδρος αυτός, που φέρει ελικοειδείς δακτυλίους, φέρνει τον καρπό στον αλωνιστή. Η µονάδα συλλογής είναι αναρτηµένη µε ελατήρια και τροχούς καθοδήγησης που ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους, επιτρέποντας τέλεια προσαρµογή των ευέλικτων στελεχών, ώστε να εργάζονται κοντά στην επιφάνεια του εδάφους. Έτσι το σύστηµα αποφεύγει την πρόσληψη χώµατος αλλά και την απώλεια καρπού.
Σύστηµα καθαρισµού, µεταφοράς και αποθήκευσης:  Στο τέλος του αλωνιστικού κυλίνδρου υπάρχει ρότορας που πετάει το άχυρο εκτός του µηχανήµατος. Ο καρπός πέφτει στη σχάρα δόνησης και οδηγείται στο πίσω µέρος του µηχανήµατος, όπου ένας αγωγός αναρρόφησης αποµακρύνει τυχόν κλαδιά και φύλλα. Μετά ο καρπός προωθείται στον ανελκυστήρα, ο οποίος µε τους κάδους από πολυαιθυλένιο τον µεταφέρει στη χοάνη, µε ένα υδραυλικό σύστηµα ανυψώνεται και µπορεί να πάρει κλίση για την εκφόρτωση.

Ολοκληρωµένη γκάµα
Η Colombο, η οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τη ∆. ∆αρίδης & Σία Ο.Ε., κατασκευάζει πολλά µοντέλα συλλεκτικών, όπως τα 2 σειρών «Double Master II» και «Double Master Plus», το 4 σειρών «Advanced» και το 6 σειρών «Twin Master».
Όλα τα µοντέλα  είναι συρόµενα και προσαρµόζονται σε δυναµοδότη. Επίσης στην γκάµα της εταιρείας περιλαµβάνονται και  µηχανήµατα για το ξήλωµα φασολιού και φιστικιού γραµµικά (µε το µηχάνηµα Ceiflex 3000T ή τα Digger C400 ή Digger C200) και το γύρισµα των φυτών για καλό στέγνωµα (µε το µηχάνηµα Tranfer Line R).

Στα Κόµαρα 5.000 στρέµµατα
Αφορµή για τον ερχοµό της συλλεκτικής φασολιών Double Master ΙΙ στην Ελλάδα, έδωσαν οι ανάγκες των επιχειρήσεων Στράντζαλη, µε έδρα τα Κόµαρα του Έβρου, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, µεταποίηση και συσκευασία κατεψυγµένων λαχανικών (κυρίως αρακά και φασολάκια).
Η απόφαση της εν λόγω µονάδας να διευκολύνει τους συνεργαζόµενους παραγωγούς στην προµήθεια των σπόρων φασολιών και αρακά, υποχρέωσε τον υπεύθυνο αυτής, κ. Στράντζαλη, να φροντίσει και για τον τρόπο συλλογής των ξερών φασολιών από τα προγραµµατισµένα για την ερχόµενη χρονιά σπορόκεντρα της περιοχής.
Να σηµειωθεί ότι στις παραποτάµιες περιοχές του Έβρου και ειδικότερα στις όχθες του Άρδα, όπου βρίσκονται τα Κόµαρα, για λογαριασµό της µεταποιητικής µονάδας κατεψυγµένων Στράντζαλη καλλιεργούνται περί τα 5.000 στρµ., µε αρακά (3.000 στρµ.) και φασολάκια (2.000 στρµ.). Η εν λόγω επιχείρηση, η οποία προσφέρει δύο µηχανές συλλογής του πράσινου αρακά και άλλες δύο για τη συλλογή των πράσινων φασολιών,  διαθέτει τα κατεψυγµένα λαχανικά σε µεγάλες συσκευασίες για τις ανάγκες του στρατού και διαφόρων ιδρυµάτων, ενώ σηµαντικό µέρος της παραγωγής ικανοποιεί παραγγελίες µεγαλύτερων εταιρειών του χώρου που διαθέτουν επώνυµα τα προϊόντα τους. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-09-2015 00:00κωστασ

Καλησπερα. Θα θελαμε να επικοιωνησουμε μεσω τηλεφωνου με καποιον ο οποιος μπορει να μας βρει τετοιο μηχανημα καινουργιο ή μεταχειρησμενο. Στειλτε μου στο ηλ. ταχυδρομείο. τηλ.6934063469

Απάντηση

12-08-2013 14:25Κοταμπάσης Αναστασιος

Καλησπερα. Θα θελαμε να επικοιωνησουμε μεσω τηλεφωνου με καποιον ο οποιος μπορει να μας βρει τετοιο μηχανημα καινουργιο ή μεταχειρησμενο. Στειλτε μου στο ηλ. ταχυδρομείο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα