BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τριμερής συνάντηση για επαναφορά ενότητας συνεταιρισμών

Με στόχο την αποκατάσταση της ενότητας στην κορυφή της συνεταιριστικής πυραμίδας, μετά το γνωστό πραξικόπημα του 2016 στην ΠΑΣΕΓΕΣ, συναντώνται σήμερα -στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης- στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς και ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ, Αλέκος Κοντός.

KAR_9192-_AGROTICA-2020

Γιάννης Πανάγος

7
1

Οι πληροφορίες θέλουν η συνάντηση να είναι αποτέλεσμα πολλών ζυμώσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό και ειδικά στο περιθώριο της Agrotica και οι οποίες δείχνουν να οδηγούν σε μια κοινή διάθεση για την αποκατάσταση της τάξης στους συνεταιρισμούς και στην εκπροσώπηση αυτών με θεσμικό τρόπο σε τριτοβάθμιο επίπεδο, κάτι το οποίο δεν υπήρχε μετά την διάλυση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η συνάντηση έρχεται μετά την κατανόηση, από την πλευρά του υπουργού, Μάκη Βορίδη, ότι με «ακέφαλο» τον συνεταιριστικό χώρο δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των συνεργατικών σχημάτων, κάτι το οποίο δυσκολεύει πολύ την σωστή οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, την βελτίωση της αποδοτικότητας των εκμεταλλεύσεων και τον ομαλό εφοδιασμό της μεταποιητικής βιομηχανίας με αγροτικά προϊόντα.

Το ζητούμενο είναι τώρα να βρεθεί ένας τρόπος σχεδιασμού της νέας δομής στο συνεταιριστικό χώρο, έτσι ώστε η εκπροσώπηση στην τριτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση που θα δημιουργηθεί και η οποία θα αποτελεί τον θεσμικό συνομιλητή της Πολιτείας να είναι γνήσια και να εκφράζει το σύνολο των υγειών οργανώσεων του χώρου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θα επιδιωχθεί, είναι η διευκόλυνση των ανοικτών διαδικασιών που θα φέρουν μια ισχυρή ηγεσία των συνεταιρισμών, ικανή να βάλει τις βάσεις για την αναγέννηση του συνεργατισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο της συνάντησης και τα πρόσωπα που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στην Agrenda του Σαββάτου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-02-2020 10:14asavas

Ποια τριτοβάθμια όταν δεν υπάρχουν βαθμίδες; Υπάρχει ανάγκη ίδρυσης όταν έχουμε διεπαγγελματικές οργανώσεις; Μήπως χρειάζεται περισσότερο ένα όργανο συνεταιριστικής εκπαίδευσης;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές