Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ο Σπήλιος Λιβανός νέος Υπουργός Γεωργίας, φεύγει και ο Κώστας Μπαγινέτας  

Ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει επικεφαλής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ υφυπουργός με θέματα αρμοδιότητας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τοποθετείται ο Γιάννης Οικονόμου. Στη θέση της παραμένει η αρμόδια υφυπουργός για θέματα ζωικής και αλιευτικής πολιτικής η Φωτεινή Αραμπατζή.

mitsotakis_21

272
10

Ο Μάκης Βορίδης μετακινείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναλαμβάνει το το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Κώστας Σκρέκας τοποθετείται επικεφαλής στο υπουργείο Ενέργειας, με υφυπουργό τον κ. Γιώργο Αμυρά.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό να ανακοινώνεται στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Ο Σπήλιος Λιβανός Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, είναι γιός του Διονύση Λιβανού, πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και έχει αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες θέλουν μαζί με τον μέχρι σήμερα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μάλλον αναβαθμίζεται σε υπουργό Εσωτερικών, να αποχωρεί από τη θέση του και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, έτσι ώστε να υπάρξει νέα αφετηρία στα θέματα που συνδέονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν θέση γενικού γραμματέα για κοινοτικά θέματα να αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα  αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

 

Βιογραφικό Σπήλιου Λιβανού 

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο πολιτική, αλλά και γεμάτο αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αιτωλοακαρνανία. Είμαι γιος του πρώην Υπουργού Διονύση ΛιΒανού και της Αλίκης Κυριακίδου. Θείος και νονός μου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος -στο σπίτι μας συνέγραψε μεγάλο μέρος του σπουδαίου πνευματικού του έργου.

Σπούδασα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερσττης Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση.

Εργάστηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ελλάδα ως στέλεχος επιχειρήσεων και το 1998 δημιούργησα και έκτοτε λειτουργώ την εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων «ΔΙΩΝ Α.Ε.» και δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.

Στις εκλογές του 2007, οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκλέγοντάς με Βουλευτή. Στα δύο χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έκανα ό,τι μπορούσα για να στηρίξω την Αιτωλοακαρνανία μας. Και το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς μού ανέθεσε τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Από το 2016 είμαι Πρόεδρος του ΔΣ της πνευματικής εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκα αμέσως στο πλευρό του. Μετά την εκλογή του, μου ανέθεσε τη θέση του Συμβούλου του για θέματα Επιχειρηματικότητας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχτηκα Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και από τότε ορίστηκα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ.

Οι σταθερές στη ζωή μου είναι δύο: Ο τόπος μας και η οικογένειά μου.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουμε τρία παιδιά: το Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη.

Βιογραφικό  Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου βουλευτής της ΝΔ γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία,  στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές,  νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση,  στο ψηφοδέλτιο Β Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Ο κ. Οικόνομου διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί Κώστα Καραμανλή, είχε όμως επίσης ακολουθήσει τη Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία (είχε μάλιστα αναλάβει τη νεολαία του κόμματος), αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη ΝΔ.

 

Η σύνθεση της κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Αναπληρωτής υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Απόστολος Βεσυρόπουλος

Υφυπουργός: Γεώργιος Ζαββός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Ιωάννης Τσακίρης

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Αναπληρωτής υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Βλάσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ελευθέριος Οικονόμου

 

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός: Αλκιβιάδης Στεφανής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός: Ζέτα Μακρή

Υφυπουργός: Άγγελος Συρίγος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός: Παναγιώτης Τσακλόγλου

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υφυπουργός: Μαρία Συρεγγέλα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Αναπληρωτής υπουργός: Βασίλης Κοντοζαμάνης

Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Υπουργός: Κώστα Σκρέκας

Υφυπουργός: Γιώργος Αμυράς

Υφυπουργός: Νίκςο Ταγαράς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Υφυπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Υπουργός: Κώστας Τσιάρας

Υφυπουργός: Γιώργος Κότσιρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπουργός: Μάκης Βορίδης

 Υφυπουργός: Στέλιος Πέτσας

Υφυπουργός: Σταύρος Καλαφάτης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Υφυπουργός: Γιώργος Γεωργαντάς

Υφυπουργός: Γιώργος Στήλιος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Υπουργός: Κωνσταντίνος Καραμανλής

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Υπουργός: Γιάννης Πλακιωτάκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Υπουργός: Σπήλιος Λιβανός

Υφυπουργός: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Φωτεινή Αραμπατζή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υπουργός: Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Υπουργός: Παναγιώτης Μηταράκης

Αναπληρώτρια υπουργός: Σοφία Βούλτεψη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Γιώργος Γεραπετρίτης

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θοδωρής Λιβάνιος

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Άκης Σκέρτσος

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Χρήστος Ταραντίλης

 

Σχόλια (10)
Προσθήκη σχολίου

05-01-2021 15:50ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Ελπίζω Ο νέος υπουργός, έχοντας όλη αυτή την πλούσια πολιτική κληρονομιά και καταγωγή από αγροτική περιοχή, να καταλάβει την σημασία του Αγροτοδιατροφικού κλάδου στην οικονομία τόσο της Χώρας μας όσο και της Ευρώπης. Μία πάρα πολύ θλιβερή διαπίστωση ήταν όταν το προηγούμενο τρίμηνο, διαπιστώσαμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ Υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ για μια πλειάδα αγροτικών προιόντων (μεταξύ των οποίων και τα φρέσκα σύκα) οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των εξαγωγών αγροτικών προιόντων από την Χώρα μας προς Χώρες με σοβαρές και ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως αυτές των ΗΠΑ, της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.. Ο προηγούμενος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατανοώντας αμέσως το μέγεθος της αναμενόμενης ωφέλειας, ανέθεσε μετά από προσωπική μας παρέμβαση την έναρξη των διαδικασιών για την υπογραφή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Ευχόμαστε και Ελπίζουμε οι ενέργειες αυτές για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας ΗΠΑ, να συνεχιστούν υπό τη ηγεσία του Νέου Υπουργού με ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την Agronews για την πολύτιμη φιλοξενία και την διαρκή υποστήριξη της στον Αγροτικό Κλάδο με την διαρκή και έγκαιρη ενημέρωση της. Με εκτίμηση Βασίλης Αναστασάκης Οικονομολόγος Παραγωγή και εξαγωγές Αγροτικών Βιολογικών και Συμβατικών Αγροτικών προΪόντων

Απάντηση

04-01-2021 18:10JohnMonji

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο πολιτική......🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣και περιμένετε να δείτε κάτι???

Απάντηση

04-01-2021 16:49Μάνος

Για να δούμε αυτός ο κύριος Λιβανος τι θα κάνει.. Ελπίζω να κοιτάξει τούς αγρότες όλης της Ελλάδας, και όχι μόνο της Αιτωλοακαρνανίας με τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα.. Ίσα σε όλους..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

04-01-2021 12:31m8

Βάσει βιογραφικού φαίνεται βαθύτατος γνώστης του γεωργικού γίγνεσθαι!

Απάντηση

04-01-2021 12:03Μάκης

Στειριξτε τους αγρότες τα κρασσοσταφυλλα. Φέτος έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα κάντε κάτι επειγόντως

Απάντηση

04-01-2021 11:55sotiris

Όποιος διαδεχθεί τον Βορίδη , θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να μαζέψει τις αβελτηρίες του .

Απάντηση

04-01-2021 11:39Metrios

Τι έχουν τα έρμα κ ψοφούν.. Ευχαριστούμε Κούλη μας !

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία