BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μεταφορά των δεδομένων του ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό cloud

Είναι πολύ αργά για κροκοδείλια δάκρυα από τους αναδόχους της χρυσοπληρωμένης βάσης του ΟΣΔΕ, τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι, είνα καιρός, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, η βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ να φιλοξενηθεί στο φυσικό της χώρο που είναι το κυβερνητικό cloud και να είναι δωρεάν προσβάσιμη από όλους όσους υποβάλλουν δήλωση.

egov_digital_ilektroniko_2019

14
2

 Ήρθε η ώρα, υποστηρίζουν οι γεωτεχνικοί του υπουργείου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακτήσει τον πραγματικό του ρόλο στη διαχείριση του ΟΣΔΕ χωρίς την ύπαρξη ζωτικών εξαρτήσεων από τρίτους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως ακολούθως:

ΟΣΔΕ & Βοσκότοποι: Μήπως είναι πολύ αργά για τα «κροκοδείλια» δάκρυα;

 

Σύσσωμος ο γεωτεχνικός και αγροτικός κόσμος παρακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα τελευταία – ελπίζουμε – επεισόδια μιας πολύχρονης παθογένειας, αυτής του ΟΣΔΕ.

Οι απόψεις και θέσεις που δημοσιεύονται ισοδυναμούν πρακτικά με πρόταση πλήρους «υποταγής» της πολιτείας στις απαιτήσεις του εκάστοτε αναδόχου τεχνικής υποστήριξης σε βάσεις δεδομένων καθώς η οποιαδήποτε μη συμμετοχή του θα σημάνει και το τέλος της ορθής καταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς, ίσως και η συντέλεια του κόσμου!!! Αλήθεια, υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμβεί αυτό στη βάση του taxis;

Είναι κατανοητό ο υποψήφιος ανάδοχος να διακατέχεται από εύλογο «άγχος» για την ανάθεση μιας «χρυσής» σύμβασης. Ακατανόητη είναι η επιχειρηματολογία για να τεκμηριώσει την μοναδική του ικανότητα να λειτουργήσει τη «χρυσοπληρωμένη» βάση δεδομένων, η οποία προσιδιάζει στη φράση «το ΟΣΔΕ είμαι εγώ» και αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα του τύπου «καληνύχτα σας κύριε πρόεδρε».

Πάγια θέση της ΠΟΓΕΔΥ είναι ότι η βάση του ΟΣΔΕ ανήκει στον αγροτικό κόσμο. Η θέση αυτή φαίνεται ότι υιοθετείται πλέον και από πρώην συνδαιτημόνες της αποκαλούμενης «παρέας του ΟΣΔΕ», γεγονός που δικαιώνει για άλλη μια φορά την Ομοσπονδία μας.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, η βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ να φιλοξενηθεί στο φυσικό της χώρο που είναι το κυβερνητικό cloud και να είναι δωρεάν προσβάσιμη από όλους όσους υποβάλλουν δήλωση. Ήρθε η ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακτήσει τον πραγματικό του ρόλο στη διαχείριση του ΟΣΔΕ χωρίς την ύπαρξη ζωτικών εξαρτήσεων από τρίτους.

Η Ομοσπονδία μας ανέκαθεν υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για την ορθή και δίκαιη κατανομή των δημοσίων βοσκοτόπων της χώρας στους πραγματικούς κτηνοτρόφους. Πρόσκαιρες λύσεις «εικονικής πραγματικότητας» που χρησιμοποιούνται με το ισχυρό πρόσχημα της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, δεν πρέπει να μονιμοποιούνται καθώς η κτηνοτροφία δεν μπορεί να ασκείται με όρους «Matrix».

Το αφήγημα της ολοκλήρωσης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την αέναη εφαρμογή πρακτικών τύπου «τεχνικής λύσης». Δεδομένης της σοβαρής έλλειψης επιλέξιμων βοσκοτόπων σε πολλές περιοχές της χώρας και της σοβαρής υστέρησης ένταξης των επιπλέον επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων του Κανονισμού OMNIBUS στο χαρτογραφικό υπόβαθρο των ενισχύσεων, τα διαχειριστικά σχέδια σε ορισμένες περιοχές καλούνται κυριολεκτικά να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Η ΠΟΓΕΔΥ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στην πολιτική ηγεσία στην προσπάθειά της να εξυγιάνει το χώρο και να εξαφανίσει τις παθογένειες του παρελθόντος.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2021 08:38Νίκος

Αρέσει το ΟΣΔΕ σε πολλούς γιατί έχει κονόμα. Αν ελευθερωθεί, το μαύρο χρήμα που και σήμερα υπάρχει, θα γίνει θεσμός. Κάθε άσχετος θα λέει έλα μωρέ θα στα κάνω εγώ. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν ξέρουν τίποτα να κάνουν, θα επιδιώξουν να στέλνουν πελάτες εδώ κι εκεί επί μίζας. Να δω τι θα λέτε και σε ποιον θα τα ρίχνετε όταν δεν πληρώνετε ο αγροτικός κόσμος και δεν υλοποιούνται τα μέτρα του ΠΑΑ.

Απάντηση

25-01-2021 18:24Κακος

Η αλήθεια για το οψιμο πανηγύρι των γεωτεχνικών του δημοσιου που οι περισσότεροι από αυτούς δε ξέρουν να ανοίξουν υπολογιστή και δεν θέλουν να μάθουν κιόλας είναι ότι θέλουν να κονομησουν και με μια ελεύθερη πρόσβαση νομίζουν ότι θα το πράξουν. Θυμηθητε κάποια χρόνια πριν......... Ούτε εχέγγυα ούτε τπτ κι αν πληρωθεί κανένας να μου τρυπισετε τη μύτη να δω πως θα γίνει αποσφαλματωση και ποιος θα τη κάνει; ακούς παναγο; ποιος θα συντονίσει το έργο οι γεωτεχνικοι του δημόσιους χάχα φτάσαμε στην τεχνική λύση γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δε ξέρουν να μοιράσουν δύο γαϊδούριων αχυρο και δεν έκαναν τη δουλειά τους ακούς παναγο; αλλά βέβαια και τα ξέρεις αλλοίμονο εσύ το παιχνιδάκι σου παίζεις γιατί κονόμας όταν θα χάνονται επιδοτήσεις βρες τρύπα να κρυφτείς γιατί για κακή σου τύχη ότι σκευτεσαι το γράφεις κιολας κι ότι γράφεται μένει για να υπενθυμίζει τη μαλάκια....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές